Piața receptoarelor TV

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 1316
Mărime: 12.86KB (arhivat)
Publicat de: Ariadna Filip
Puncte necesare: 5

Extras din referat

Aflandu-se intr-o continua crestere si dezvoltare, piata aparatelor electrice si electrocasnice constituie o mare si importanta sursa de venit pentru producatorii de astfel de produse. Aceasta crestere a inceput sa se evidentieze in special dupa al doilea razboi mondial, odata cu avantul economic si progresul tehnologic in majoritatea statelor dezvoltate din acea perioada, piata ajungand in prezent la o puternica diversificare si o concurenta stransa intre participantii din domeniu.

Un important segment al pietei aparatelor electrice si electrocasnice il constituie piata receptoarelor tv. Aceasta este reprezentata in principal de marile companii multinationale dar si de cele nationale, cum ar fi: SONY(cel mai mare producator de electronice din lume), Panasonic,Thomson, Samsung, Sharp, Philips, Toshiba, Hitachi, Daewoo, Domotec, Blaupunkt etc.

In anul 2002 Sharp detinea 13,4 la suta din piata mondiala a televizoarelor cu ecran pe baza cristale lichide, firma japoneza luptand corp la corp cu grupul sud-corean LG Philips LCD Co. pentru locul doi pe aceasta piata.

Sharp intentioneaza sa castige teren in fata liderului pietei televizoarelor cu ecran pe baza cristale lichide, compania sud-coreana Samsung Electronics care detine 15,1 la suta din piata mondiala.

Grupul francez Thomson a semnat un acord cu compania chineza TCL pentru crearea unei societati mixte care va fi lider mondial in domeniul productiei de televizoare si cititoare DVD, conform unui comunicat din partea companiei franceze. Potrivit termenilor acestui acord, Thomson si TCL isi vor reuni capacitatile de productie in domeniul televizoarelor si cititoarelor DVD in cadrul unei societati mixte numita "TCL-Thomson Electronics". Noua companie va fi detinuta in proportie de 67 la suta de TCL, iar restul de 33 la suta de Thomson. TCL International Holding Limited ( "TCL International" ) este liderul in productia de produse multimedia si produse electronice destinate publicului larg din China.

ELTEK ENGINEERING S.A. (NEI) este o societate mixta romano-engleza infiintata in anul 1993, fiind principalul producator roman de televizoare color.

1. Factorii specifici care favorizeaza falsificarea receptoarelor TV pe piata

a) Evolutia in timp a receptoarelor TV de la obiecte de lux la necesitate. Primele televizoare erau inaccesibile majoritatii claselor sociale, constituind un element de lux, dupa care se putea determina pozitia sociala. In procesul evolutiei s-au modificat atat designul, cat si tehnologia de realizare,in prezent fiind disponibile pe piata variante de buzunar.S-au elaborat chiar si prototipuri de mana. Prezenta acestor produse in viata de zi cu zi satisface partial nevoile de informare si distractie.

b) Vanzarile variaza in limite mici. Conditiile economice, politice, sociale nu influenteaza prea mult cererea pentru aceste produae, ceea ce constituie un atu pentru falsificatorii de televizoare si comerciantii de aceste falsuri.

c) Companiile (in special SONY, Panasonic,Samsung) care produc aparate de o calitate inalta practica preturi destul de mari deoarece realizeaza investitii mari in domeniul cercetarii si dezvoltarii tehnologiilor pentru producerea receptoarelor de calitate.

d) Prezenta sferei producatorilor de piese de schimb neautorizati. Acestia nu detin patentul de fabricatie pentru produsele respective.

e) Posibilitatea comercializarii pieselor de schimb in afara centrelor specializate duce la dezvoltarea fenomenului de falsificare. Cumpararea pieselor din alte locuri decat centrele specializate sporeste cu mult riscul de a achizitiona produse falsificate.

f) Publicitatea prin sponsorizare. Pentru a face o reclama noilor produse, firmele de renume sponsorizeaza diferite echipe ale unor cluburi europene din diferite domenii sportive.

Preview document

Piața receptoarelor TV - Pagina 1
Piața receptoarelor TV - Pagina 2
Piața receptoarelor TV - Pagina 3
Piața receptoarelor TV - Pagina 4
Piața receptoarelor TV - Pagina 5
Piața receptoarelor TV - Pagina 6
Piața receptoarelor TV - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Piata Receptoarelor TV.doc

Te-ar putea interesa și

Evoluții și tendințe ale turismului românesc

INTRODUCERE Turismul reprezintă un fenomen economico-social propriu civilizației moderne, puternic ancorat în viața societății aflându-se într-o...

Evoluții și Tendințe pe Piața Turistică din România

CAPITOLUL 1:COORDONATELE PIEŢEI TURISTICE DIN ROMÂNIA 1.1. Conţinutul si caracterizarea pieţei turistice Dinamica economică-socială antrenează...

Cercetări de marketing - piața turistică din România

Capitolul 1 Prezentarea pieţei, a firmei si a serviciului 1.1 Prezentarea pieţei turistice din România Turismul românesc încearcă să-şi...

Criterii de Clasificare a Formelor de Turism

INTRODUCERE Turismul a devenit în zilele noastre o activitate la fel de importantă precum cea desfăşurată în alte sectoare-cheie din economia...

Economia Serviciilor Turistice

I CONŢINUTUL ŞI CARACTERISTICILE SERVICIILOR 1.1. Conceptul de servicii Serviciile pot fi privite ca ocupaţii sau îndatoriri ale unor persoane...

Falsificarea Receptoarelor TV

Produse contrafacute pe rafturile magazinelor din Romania Romanii trebuie sa fie extrem de vigilenti atunci cand aleg sa-si cumpere un produs "de...

Lansarea unei agenții de turism

Capitolul 1 Prezentarea pieţei, a firmei si a serviciului 1.1 Prezentarea pieţei turistice din România Turismul românesc încearcă să-şi...

Agențiile de voiaj - verigă importantă a distribuției turistice

Introducere Turismul a devenit in zilele noastre o activitate la fel de importanta precum cea desfăşurată în alte sectoare-chei din economia...

Ai nevoie de altceva?