Plan de Afacere SC Rubino SRL

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 2047
Mărime: 17.54KB (arhivat)
Publicat de: George Milea
Puncte necesare: 5
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Irina Herciu
Facultatea de Stiinte Economice

Extras din referat

SC RUBINO SRL s-a înfiinţat în anul 13.05.2000, cu un capital social integral privat de 20.000 lei.

Obiectul principal de activitate al societăţii îl reprezintă „Restaurante”, conform codului CAEN 5530 pe parcursul activitătii sale restaurantul deţinut de societate şi-a mărit şi consolidat nivelul de clienţi, gradul de utilizare a capacităţii sale de deservire evoluând de la 35% în anul 2000 la 70% în anul 2005.

Cota de piată a restaurantului este de 5%, fiind susţinută de serviciile a 29 de salariaţi.

Produsul şi serviciile:

Restaurantul oferă un meniu cu mâncăruri şi băuturi deosebite, cu specific naţional sau aparţinând bucătăriei internaţionale, clienţii săi având de ales dintr-o gamă largă de preparate (aproximativ 100 tipuri distincte).

Societatea urmează politica strictă de asigurare a calităţii seviciilor sale, făcând din această un avantaj concurenţial.

Piaţa:

Condiţia esenţială de competitivitate într-un astfel de piaţă o reprezintă satisfacerea cerinţelor clienţilor printr-un meniu variat, de o calitate impecabilă, asigurarea unui ambient plăcut, precum şi promptitudinea la deservirea clienţilor.

Descrierea afacerii:

SC RUBINO SRL a hotărât deschiderea unui nou restaurant în condiţiile unei capacităţi limitate, ca urmare a creşterii continue a cererii pentru serviciile restaurantului.

Această investiţie necesită 300.000 EURO. Pentru aceasta se urmăreşte contractarea unui credit pe trei ani cu dobânda de 12% pe an. Împrumutul va fi garantat printr-un contract de gaj şi ipoteca asupra activelor societăţii.

Localizarea restaurantului nou:

Restaurantul Musketas dispune de un vad comercial deosebit, fiind amplasat în apropierea intersectiei în centrul oraşului Gheorgheni..

Amplasamentul viitorului restaurant va fi pe strada Libertăţii, nr 7. Aceasta se află într-o zonă uşor accesibilă, în vecinatatea unui important centru de afaceri a oraşului.

Servicii oferite:

Sunt două feluri de deservire a consumatorilor:

- în mod direct – la una din cele 30 de mese din cadrul restaurantului;

- prin livrarea la domiciliu sau la biroul clientului a preparatelor comandate prin telefon sau fax.

Descrirea mediului în care evoluează afacerea:

Serviciile de alimentaţie publică au fost şi vor fi întotdeauna o afacere permisivă şi permeabilă, deci uşor de imitat şi deschisă competiţiei susţinute. Prin urmare şi riscul de faliment este destul de mare.

În acest gen de activitate influentele generate de sistemul politic, politicile macroeconomice şi sistemul juridic nu au o importanţă majoră. Ceea ce contează cel mai mult sunt abilitătile managementului de a anticipa şi percepe tendinţele pieţei, de a satisface dorinţele clienţilor şi de ai fideliza.

După o bună perioadă de timp în care a existat o preferinţă generală pentru restaurantele fast-food, se constată o tendinţă de reconsiderare a restaurantelor clasice. Fast-food-urile rămân însă preferatele tineretului şi persoanelor cu venituri modeste, conform cererii de piaţă ocazionate de întocmirea prezentului studiu.

Preview document

Plan de Afacere SC Rubino SRL - Pagina 1
Plan de Afacere SC Rubino SRL - Pagina 2
Plan de Afacere SC Rubino SRL - Pagina 3
Plan de Afacere SC Rubino SRL - Pagina 4
Plan de Afacere SC Rubino SRL - Pagina 5
Plan de Afacere SC Rubino SRL - Pagina 6
Plan de Afacere SC Rubino SRL - Pagina 7
Plan de Afacere SC Rubino SRL - Pagina 8
Plan de Afacere SC Rubino SRL - Pagina 9
Plan de Afacere SC Rubino SRL - Pagina 10
Plan de Afacere SC Rubino SRL - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afacere SC Rubino SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Perspectivele Economiei Bazate pe Cunoaștere în România în Condițiile Procesului de Extindere a Uniunii Europene

Situaţia actuală a României O analiză a situaţiei actuale a României poate spune multe despre şansa pe care ţara noastră o are în noul peisaj...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

Finanțarea imm-urilor

Obiectivele principale ale unitãtii de învãtare nr. 1: Dupã studiul unitãtii de învãtare nr. 1, vei fi capabil: - sã definesti IMM-urile; - sã...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Sisteme de Planificare în Afaceri

Tema 1. SISTEMUL DE PLANIFICARE A ÎNTREPRINDERII 1.1. Caracteristica generală a sistemului de planificare Clasificarea planificării după diferite...

Ai nevoie de altceva?