Plan de Afaceri - Expres Audit and Consulting

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 3387
Mărime: 92.01KB (arhivat)
Publicat de: Dochia Tofan
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. 1. Sinteza 2
  2. 2. Cuprins 2
  3. 3. Partea descriptiva 2
  4. 3.1 Prezentarea afacerii 2
  5. 3.1.1 Descrierea ideii de afacere 2
  6. 3.1.2 Descrierea firmei 2
  7. 3.1.3 Descrierea serviciilor prestate 3
  8. 3.1.4 Amplasament 3
  9. 3.1.5 Descrierea mediului in care activeaza 3
  10. 3.1.6 Analiza PEST 4
  11. 3.2 Planul de marketing 5
  12. 3.2.1 Descrierea firmei pe piata: 5
  13. 3.2.2 Strategia de marketing 7
  14. 3.2.3 Previziunea vanzarilor 8
  15. 3.2.4 Buget pentru activitatea de marketing 8
  16. 3.3 Planul de management 9
  17. 3.3.1 Obiectivele 9
  18. 3.3.2 Planul operational 9
  19. 3.4 Riscurile asociate 10
  20. 4.Partea financiara 11
  21. 4.1 Prezentarea ipotezelor pe care se bazeaza firma 11
  22. 4.2 Prezentarea situatiei previzionate 12

Extras din referat

3. Partea descriptiva

3.1 Prezentarea afacerii

3.1.1 Descrierea ideii de afacere

Acest plan reprezinta lansarea unei frime de audit, Expres Audit & Consulting S.R.L. si conslutanta financiara care va oferi o serie de servicii strict necesare oricarei intreprinderi, generate de legile fiscale si de drept.

3.1.2 Descrierea firmei

Obiectul Expres Audit & Consulting S.R.L. este generarea unui profit ce sa asigure o activitate viabila a firmei precum si cresterea pe planul pietei de consultanta din Romania.

Misiunea Expres Audit & Consulting S.R.L. este de a oferii servicii rapide si fiabile in domeniul auditului si consultantei financiare pentru intreprinderile mici si mijloci,intreprinderi mari dar si persoane fizice si viitori intrepinzatori.

Obiectivul general al Expres Audit & Consulting S.R.L. este concentrarea pe activitatiile

de servicii (audit, analiza financiara, investigatii financiare, etc.) si aspiratia spre a deveni un lider in

zona Transilvaniei.

Cheia succesului acestei firme consta in generarea de noi oportunitati pentru dezvoltarea

unor afacerii, relatii puternice cu clientii si un nivel ridicat al serviciilor oferite.

Capitalul subscris nevarsat reprezinta 55000 €, iar in cadrul Expres Audit & Consulting S.R.L. isi vor desfasura activitatea un numar de 6 persoane, fiecare dintre acestia fiind specializati in anumite deomenii dupa cum urmeaza administrator si manager general, comparimenul contabil alcatuit din 1 senior si un junior dupa cum urmeaza un expert contabil(auditor) si un viitor expert contabil(auditor), compartimentul de vanzari si marketing, departamentul de resurse umane, departamentul juridic.

3.1.3 Descrierea serviciilor prestate

Orice afacere poate fi imbunatatita din contul activarii resurselor si optimizarii activitatii interne si externe a companiei. Din acest motiv noi vom oferim o abordare complexa a solutionarii problemelor clientului, formand o echipa de specialisti din diferite domenii de activitate.

Asfel Expres Audit & Consulting S.R.L. va oferi trei servicii principale: Audit, Consultanta si Contabilitate. Indeplinirea acestor servicii vor fi furnizate in viitor de oameni specializati in aceste domenii, cu o experienta majora, dar care vor praticipa si la diverse cursuri/seminarii pe parcursul desfasurarii activitatii pentru a oferii servicii cat mai bune calitativ.

Cele trei servicii principale sunt:

Audit - Datele financiare trebuie verificate si confirmate, noi consideram acest lucru normal si consideram acest serviciu unul legat de audit. Cele mai multe din aceste servicii sunt audit-uri legale in sensul legii romane. Un audit legal este ceea mai cuprinzatoare evaluare de prezentare a datelor financiara, iar prin contrast, o revizuire este in general pregatita de compartimentul de management si este considerata ca o cerinta minima a institutiilor financiare pentru a propune o extindere de credit. In final, o analiza se limiteaza la credibilitate si raporturi, aceasta analiza reprezentandu-se in mod normal pe baza unor declaratii financiare auditate si revizuite.

In cadrul auditului financiar, vor intra servicii precum: auditul general; auditul companiilor de asigurari; auditul rapoartelor anuale, semestriale, trimestriale ale companiei si formularea concluziei de audit; auditul rapoartelor pentru persoanele interesate in rezultatele activitatii companiei.

O parte esentiala a tuturor activitatiilor de audit este intelegerea mediului de afaceri in care functioneaza o societate si sa evalueze riscurile de pierderi financiare. De fapt, este necesar sa se verifice situatiile financiare anterioare, dar cheia pentru un audit modern este de a avea timp sa te muti de la o abordare de contabilitate la o abordare de planificare - de la prezent la viitor.

Consultanta - Consultanta si deservire informationala privind problemele in domeniul legislatiei financiare si fiscale; consultanta in administrarea investitiilor, analiza proiectelor investitionale (include planificarea afacerii, planificare de start), etc.

Contabilitate - Cuprinde o serie de servicii necesare, precum: ogranizarea,restabilirea si tinerea evidentei contabile; expertiza contabila; planificarea fiscala, calculul partilor la buget, intocmirea declaratiilor fiscale; analiza activitatii economico-financiare.

3.1.4 Amplasament

Expres Audit & Consulting S.R.L. are ca arie de desfasurare a serviciilor zona Transilvaniei. Sediul aflandu-se in municipiul Cluj-Napoca, urmand a fi achizitionat de catre firma, dupa varsarea capitalului subscris. Sediu nu necesita investitii majore, intrucat este situat intr-un imobil nou, urmand a fi achizitionat doar mobila si tehnica de birou.

3.1.5 Descrierea mediului in care activeaza

Expres Audit & Consulting S.R.L. va adopta o strategie de piata concentrata, intrucat la momentul actual, in zona municipiului Cluj-Napoca, exista 4 firme de multinationale care isi desfasoara activitatea (PWC, Deloite, KPMG, CC&A) si au un portofoliu de clienti imbatabili, dar pe langa aceste firme, exista doar cabinete specializate pe audit si consultanta financiara care impart pe plan local un portofoliu destul de ridicat de clienti. Astfel, aflandu-ne undeva la mijloc intre aceste 2 tipuri de firme, avand obiective mult mai marete decat o firma specializata pe plan local, si stiind ca potrivit unui studiu recent in Romania exista o piata care se situeaza undeva in jurul cifrei de 200 de milioane de euro, putem constata ca nu avem principali competitori si reusita nu ar reprezenta un obiectiv greu de atins.

Potentialii clienti pentru Expres Audit & Consulting S.R.L. sunt reprezentati de intreprinderile mici si mijlocii, dar in viitor va aparea un nou „sector financiar" al persoanelor fizice si al viitorilor investitori care pot devenii un important segement de piata.

Preview document

Plan de Afaceri - Expres Audit and Consulting - Pagina 1
Plan de Afaceri - Expres Audit and Consulting - Pagina 2
Plan de Afaceri - Expres Audit and Consulting - Pagina 3
Plan de Afaceri - Expres Audit and Consulting - Pagina 4
Plan de Afaceri - Expres Audit and Consulting - Pagina 5
Plan de Afaceri - Expres Audit and Consulting - Pagina 6
Plan de Afaceri - Expres Audit and Consulting - Pagina 7
Plan de Afaceri - Expres Audit and Consulting - Pagina 8
Plan de Afaceri - Expres Audit and Consulting - Pagina 9
Plan de Afaceri - Expres Audit and Consulting - Pagina 10
Plan de Afaceri - Expres Audit and Consulting - Pagina 11
Plan de Afaceri - Expres Audit and Consulting - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afaceri - Expres Audit and Consulting.docx

Alții au mai descărcat și

Plan de afaceri - firmă de consultanță în afaceri

1.DATE INTRODUCTIVE - Viziunea intreprinzatorului Plus Consulting este o firma de consultanţă cu capital privat romanesc, al carei scop principal...

Plan de Afaceri SC Star Style SRL

Sinteza planului de afaceri Acest plan de afaceri s-a elaborat cu scopul de a evalua viabilitatea unei idei de afaceri si anume, deschiderea unui...

Plan de marketing privind promovarea și ofertarea serviciilor de consultanță ale firmei SC Accent SRL

1.Aspecte introductive S.C. Accent S.R.L. si-a inceput activitatea in anul 2002 la initiativa a doi asociati , si are ca principal obiect de...

Planul de Afaceri la Pensiunea Katharina

Introducere Planul de afaceri precizează intenţiile proprietarilor pensiunii “Katharina” şi căile şi metodele prin care managerii doresc să le...

Plan de afaceri privind dezvoltarea SC Prima Expert SRL

CAPITOLUL 1 Destinatarii planului de afaceri 1.1.Creditorii Obiectivul general al proiectului consta in activitatea Societatii Comerciale Prima...

Raport practică servicii

MOTIVAŢII S.C AVENSA Consulting S.R.L s-a înfiinţat prin desprinderea departamentului de consultanţă din cadrul Centrului de Dezvoltare...

Dezvoltarea Firmei PM Consulting - Firmă de Consultanță și Training în Management de Proiect

I . DESCRIEREA FIRMEI I.1. Date de identificare: 1. Numele firmei: “PM Consulting” 2. Cod unic de înregistrare: R 14533151 3. Forma juridică de...

Plan de afaceri la firma de consultanță în resurse umane SC Special Consulting SRL

Date de identificare Numele firmei: SC Special Consulting SRL Codul unic de inregistare: R: 13976983 Cod fiscal R 1529746 Forma juridica de...

Ai nevoie de altceva?