Politica monetară a Băncii Centrale din Bolivia

Referat
7/10 (1 vot)
Ă
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: pptx
Pagini : 14 în total
Mărime: 1.61MB (arhivat)
Publicat de: Ciobotaru L.
Puncte necesare: 5
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Autor:Rusu Andrei

Cuprins

  1. I.Scurt istoric
  2. I.1.Mai mult de 90 ani de istorie
  3. I.2.BCB în statul pluralist
  4. II.Obiectivele și misiunea BCB
  5. III.Evoluția inflației și a IPC
  6. IV.Moneda națională-Bolivian
  7. V.Concluzie
  8. VI.Bibliografie

Extras din referat

I.1.Mai mult de 90 ani de istorie

Banca Centrală a Bolivia (BCB) a început istoria sa, atunci când Legea din 07 ianuarie 1911 Banco de la Nacion Boliviana, a căror funcționare este reglementată prin Decretul din 8 aprilie a fost fondat în același an.

Inițiativa pentru crearea de BCB a plecat de la Președintele Siles, care împreună cu un grup de personalități proeminente a determinat necesitatea unei reforme a sistemului bancar, pentru care a fost angajat un grup de experți străini, numit „Misiunea Kemmerer“.

În 1945 BCB a fost organizată în două departamente: Departamentul Monetar, ca bancă centrală; și Departamentul Bancar, cu caracter comercial și industrial.

În 1970 sa stabilit că departamentul monetar rămâne în BCB; iar Departamentul Bancar devine Banca de Stat.

De-a lungul existenței sale, BCB a avut 54 de președinți, inclusiv curent, Pablo Ramos Sanchez, un economist proeminent care a fost de patru ori mai rector al Universidad Mayor de San Andrés (UMSA), membru al Departamentului Primul Consiliu, vicepreședinte al Consiliului orașului La Paz acționând primar al scaunului de guvernare și ultimul prefect al Departamentului.

Din februarie 2009, valabilitatea Constituției politice a statului Plurinațional Bolivia consolidarea de noi Economic, Social, Modelul Comun și productive în beneficiul populației, Banca Centrală a Boliviei întărește funcția sa primară.

În conformitate cu acest mandat constituțional instituția are funcția de „menținere a stabilității puterii de cumpărare a monedei, pentru a contribui la dezvoltarea economică și socială“, o sarcină care corespunde în totalitate prin eforturile funcționarilor publici aduce la munca lor, și la orientările generale ale unei politici care este coordonată de la cele mai înalte niveluri.

După aprobarea Constituției politice a statului pluralist din Bolivia (februarie 2009), se consolidează un nou model economic plural. Banca Centrală a Boliviei (BCB) este recunoscută în Constituție drept instituție de drept public cu personalitate juridică și propriile sale active. Statul, prin intermediul filialei executive, stabilește obiectivele politicii monetare și de schimb a țării, în coordonare cu BCB.

În mod fundamental și în cadrul politicii economice a statului, se acordă următoarele atribuții:

-determinarea și executarea politicii monetare;

-executa politica de schimb;

-reglementarea sistemului de plăți;

-să autorizeze emiterea de monede și să administreze rezervele internaționale.

BCB face parte din statul pluralist, iar funcția sa principală este păstrarea puterii de cumpărare a monedei naționale pentru a contribui la dezvoltarea economică și socială.

Bibliografie

https://www.bcb.gob.bo

https://es.wikipedia.org/wiki/Boliviano_(moneda)

https://www.celag.org/la-economia-boliviana-2019/

https://www.heritage.org/index/country/bolivia /

Conținut arhivă zip

  • Politica monetara a Bancii Centrale din Bolivia.pptx

Te-ar putea interesa și

Integrare europeană

Conceptul de integrare economică se referă la eliminarea frontierelor economice între ţări, astfel încât existenţa frontierelor naţionale să nu mai...

Inflația

I. LIMITE ALE DEFINIRII INFLATIEI Inflaţia este un dezechilibru major prezent în economia oricărei ţări, reprezentat de o creştere generalizată a...

Legislație

1. Regulamentul Este principalul izvor al dreptului comunitar. Prin aceasta se exprimă, îndeosebi, puterea legislativă a Comunicăţilor. Art. 189...

Ai nevoie de altceva?