Politici Economice Europene

Referat
10/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 18 în total
Cuvinte : 7957
Mărime: 270.71KB (arhivat)
Publicat de: Iustin Șandor
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Conf. Dr. Kicsi Rozalia
Facultatea de Stiinte Economice si Administratie Publica
Universitatea "Stefan cel Mare", Suceava

Extras din referat

1.Selectați o companie multinațională cu originea într-o țară membră a UE, inclusă în UNCTAD Top 100 non-financial TNCs (fișierul atașat).

Pentru realizarea acestui proiect, compania multinațională pe care am selectat-o este Enel SpA.

2.Analizați și descrieți mediul de afaceri în care operează această companie utilizând modelul PESTLE Enel operează în peste 30 de țări, cu 1,9 milioane de kilometri de rețele electrice, pe patru continente. Conectează peste 61 de milioane de clienți la energie sigură şi tot mai sustenabilă, având o capacitate netă instalată de peste 89 GW.

În Europa, are o prezență vastă: își desfășură activitatea de-a lungul întregului lanț energetic, de la producţie la furnizare către utilizatorii finali, în Italia, Spania, Slovacia și România; produce în Belgia, Rusia, Grecia și Bulgaria, și vinde energie electrică și gaze în multe alte țări ale continentului, de la Atlantic până la Marea Baltică.

Analiza mediului de afaceri cu ajutorul modelului PESTLE pentru Italia

Factori politici

Politica din Italia are loc într-un cadru al republicii parlamentare, democratice, precum și a unui sistem pluripartit. Sistemul judiciar este independent de executiv și legislativ.

Președintele Republicii Italiene este ales timp de șapte ani. Președintele servește ca un punct de legătură între cele trei ramuri ale puterii, este ales de către parlamentari, el numește executivul, el este președintele sistemului judiciar și el este, de asemenea, comandantul-șef al forțelor armate.

Italia alege un parlament format din două camere, Camera Deputaților, care are 630 de membri și Senatul Republicii care cuprinde 315 membri aleși și un număr mic de senatori de durată de serviciu. Legea Sistemului judiciar italian este bazată pe dreptul roman modificat prin Codul lui Napoleon și statutele ulterioare.

S-ar putea să fii auzit despre starea recentă a Parlamentului italian. Aceasta a fost blocată sau nemodificată de ani de zile. Angajații Guvernului sau persoanele înrudite nu pot să adopte legi care să revizuiască sistemul politic. Din acest motiv economia a fost agitată în totalitate. Italia încearcă din greu să își dezvolte economia, acesta fiind rezultatul unei stări politice instabile.

În această perioadă, Matteo Renzi, care este un tânăr primar, a devenit liderul celui mai puternic partid. Vorbind despre trecut, Italia era bine cunoscută printre națiunile cele mai bogate. A fost o națiune renumită a Europei, care a suferit mult din cauza încetinirii creșterii economice. Această situație rezultă din rata ocupării forței de muncă, iar alte națiuni europene au avut oportunitatea să-și crească puterea.

Finanțele Guvernului au fost îngreunate de criza euro, iar lucrurile s-au înrăutățit mai tare. Cu toate acestea, situația recentă este considerată mult mai bună din cauza participării și a rezultatelor cetățenilor. Ei au luat parte la procesul politic și au încercat din greu să modifice rata de participare deoarece au câștigat încredere în guvern.

Factori economici Italia, printre țările cel mai bogate, deține cel mai mare nivel național brut, de-a lungul economiei capitaliste pe cap de locuitor. Acesta este rezultatul infrastructurii recent dezvoltate. În 2008, Italia a fost bine cunoscută ca a șaptea cea mai mare economie din lume. Fondul Monetar Internațional a clasat-o pe locul patru în Europa.

În perioada postbelică, Italia nu era atât de puternică, iar economia sa se baza pe valorile agricole, care o fac cea mai bună națiune industrializată din lume.

La 15 noiembrie 2010, organismul de statistică al Uniunii Europene, Eurostat a publicat că Italia (în 2009) a avut un raport de 116% al datoriei publice, sau a doua cea mai mare rată a datorie, după Grecia, cu 126,8%. Italia a alunecat acum și a ajuns a zecea (clasată de FMI și Banca Mondială) în lista țărilor în funcție de PIB pe baza parității puterii de cumpărare. Indiferent ce se întâmplă cu economia, Italia încă deține o rată scăzută a șomajului, care este de 8,5%.

Dacă nu cunoașteți gradul de aur al Italiei, așadar Italia deține a patra cea mai mare rezervă de aur din lume. A avut cea mai inovativă afacere, ce a avut o influență la nivel mondial. Să ne amintim că Italia are cea mai mare producție mondială de vinuri, precum și creativitatea în ceea ce privește moda, mașini și echipamente industriale la un nivel ridicat de performanță.

Factori sociali Italia este nominalizată în 2009 și cunoscută ca a șasea țară cu cea mai mare valoare. Exportă articole de îmbrăcăminte și accesorii de îmbrăcăminte, fiind pe locul 9 în anul 2008. Italia este o țară de succes în domeniul turismului. Italia este clasată pe locul 9 în domeniul imigrației și al treilea în branding-ul de persoane.

- Burghezia (10% din populația activă), include antreprenorii de înaltă clasă, persoane care desfășoară activități independente, politicieni, manageri, etc.

- Gama claselor de mijloc (17% din populația activă), include lucrătorii din clasa de mijloc care nu sunt angajați în munca manuală.

- Mica burghezie urbană (14% din populația activă), este alcătuită în principal din negustorie, antreprenori cu afaceri mici, persoane care efectuează activități independente (liber-profesionist).

- Mica burghezie rurală ( 10% din populația activă), este formată din întreprinzători mici sau proprietari care își desfășoară activitatea în mediul rural, în special în agricultură și silvicultură.

- Clasa muncitoare urbană (37% din populația activă) se referă la persoanele angajate în munca manuală.

- Clasa muncitoare rurală (9% din populația activă) este formată din oameni care activează în industria primară, cum ar fi fermieri, furnizori de buștean, pescării, etc.

Factori tehnologici

Italia a dat naștere unor oameni importanți în istoria științifică și tehnologică ca Leonardo da Vinci, care a avut mai multe contribuții în artă, biologie și tehnologie, Galileo, care a fost un fizician, matematician și astronom care a jucat un rol important în Revoluția Științifică. Fizicianul Enrico Fermi, a fost liderul echipei care a construit primul reactor nuclear și Guglielmo Marconi, care a primit Premiul Nobel pentru Fizică pentru inventarea de radio.

Italia este la cârma diferitelor descoperiri și inovații. Datorită numeroaselor inovații introduse în Italia, conceptul mondial a fost schimbat. Potrivit indicatorilor celor de la National Science, o bază de date produsă de Research Services Group, care conține listări de statistici de ieșire și de referințe bibliografice pentru mai mult de 90 de țări, Italia are un record de peste medie în fizică (+24 puncte peste media mondială), psihologie și psihiatrie (+21 puncte), și știința spațială +18); disciplinele academice în care scorurile Italiei au un impact mai mic în comparație cu media mondială includ economie și afaceri (-23 puncte sub media mondială), biologie și biochimie (-21 puncte), microbiologie (-20), și biologie moleculară.

Italia s-a bucurat de una dintre acela mai mari expediții din cauza celor mai bune tehnologii de îngrijire a sănătății. Anii de viață mai mari sunt asociați cu asistență medicală mai mare, care îmbunătățește nivelul de educație, factorii de mediu, și stilul de viață.

Factori de mediu

Italia ocupă locul 84 în lume pentru durabilitate ecologică. Italia a devenit unul dintre cei mai mari producători mondiali de energie din surse regenerabile, este al cincilea cel mai mare producător de energie solară din lume în 2009 și al șaselea cel mai mare producător de energie eoliană în 2008.

Bibliografie

1. www.Unctad.org

2. www.marketresearch.com

3. www.enel.com

4. www.e-distribuzione.it

5. www.zf.ro

6. www.forbes.ro

7. www.enel.it

8. www.știucum.com

9. www.pestleanalysis.com

Preview document

Politici Economice Europene - Pagina 1
Politici Economice Europene - Pagina 2
Politici Economice Europene - Pagina 3
Politici Economice Europene - Pagina 4
Politici Economice Europene - Pagina 5
Politici Economice Europene - Pagina 6
Politici Economice Europene - Pagina 7
Politici Economice Europene - Pagina 8
Politici Economice Europene - Pagina 9
Politici Economice Europene - Pagina 10
Politici Economice Europene - Pagina 11
Politici Economice Europene - Pagina 12
Politici Economice Europene - Pagina 13
Politici Economice Europene - Pagina 14
Politici Economice Europene - Pagina 15
Politici Economice Europene - Pagina 16
Politici Economice Europene - Pagina 17
Politici Economice Europene - Pagina 18

Conținut arhivă zip

  • Politici Economice Europene .docx

Alții au mai descărcat și

Evaluarea mediului de afaceri prin tehnica PEST

INTRODUCERE Înființarea și dezvoltarea unei întreprinderi nu este doar o aventură pasionantă, ci și o adevărată provocare. Pentru a-i ajuta pe...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Te-ar putea interesa și

Politica comercială și relațiile comerciale ale Uniunii Europene

Termenul “politică” are un domeniu larg de definire, prezentând sensuri dintre cele mai diferite. Astfel, ca o primă abordare, se poate spune că...

Dreptul Comunitar și Politica Monetară a Uniunii Europene

INTRODUCERE Pentru a face faţă provocărilor viitoare, cele mai importante sarcini ale Uniunii Europene (U.E.) sunt intensificarea coordonarii...

Integrarea României în Uniunea Europeană, cu privire specială la domeniul bancar

Integrarea României în Uniunea Europeană are o miză extrem de puternică, privită la nivel tridimensional: individ, firmă şi societate. Este evident...

Situația Economică a Uniunii Europene

INTRODUCERE Gândirea promotoare a unei Europe unite este veche şi a fost exprimată prin diverse idei. În secolul trecut, marele scriitor francez...

Politici Economice Europene

POLITICA DE PROTECŢIE A CONSUMATORILOR Rolul, conţinutul şi dinamica politicii de protecţie a consumatorilor în UE Dezvoltarea şi aplicarea...

Politici economice europene

INTRODUCERE Scopul lucrării: Scopul este de a studia și cerceta politicile economice europene. Scopul referatului constă în manifestarea...

Fondurile Structurale și Gestionarea Programelor Europene

Contextul politic si economic Politica de dezvoltare regională a Uniunii Europene îşi are originea în diferenţele de nivel ale veniturilor...

Politici Economice Europene

În lume sunt peste patru bilioane de oameni separați de distanță, care vorbesc limbi diferite și care au moduri de viață deloc similare. Totuși,...

Ai nevoie de altceva?