Prezentare in Comparatie a Doua Banci BRD si Raiffeisen

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Prezentare in Comparatie a Doua Banci BRD si Raiffeisen.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 13 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Catalin M. Barbu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domenii: Economie, Banci, Finante

Cuprins

Prezentarea băncilor 2
STRUCTURA ACTIONARIATULUI 3
Cota de piata 4
Produse si servicii 6
Strategiile de marketing 12
Comportamentul consumatorului 13

Extras din document

Băncile sunt institutii indispensabile vietii economice contemporane. Ele înlesnesc tranzactiile comerciale din interiorul sau din exteriorul unei tari, ofera instrumente pentru efectuarea platilor, se implica în schimbul valutar. De asemenea, permit realizarea investitiilor, fie prin participarea directă în finantarea acestora, fie prin plasamente si gestiunea economiilor bănesti. Aceste institutii sunt universul în jurul căruia gravitează banii.

Prezentarea băncilor

BRD-GROUPE SOCIETE GENERALE

Un spaţiu primitor, o semnalisticã vizibilã, culori şi forme plãcute, un mobilier ergonomic – acestea sunt caracteristicile agenţiilor BRD. Designul interior creeazã o atmosferã prietenoasã, asigurând în acelaşi timp un cadru adecvat pentru prelucrarea operaţiunilor clienţilor în deplinã confidenţialitate. Spaţiul de aşteptare,luminat în tonalitãţi liniştitoare, este bine amenajat şi delimitat.

BRD se identifică prin valorile promovate, misiunea companiei, simbolurile definitorii, sloganul foarte sugestiv, normele şi practicile curente, istoricul, fondatorii. Banca poate fi considerată una dintre acele firme cu o cultură organizaţională proprie puternică având la bază un amplu sistem de valori, respectat de toţi angajaţii organizaţiei. Valorile promovate sunt: profesionalism si competentă, inovare, spirit de echipă, orientare către rezultate, dinamism şi pasiune, flexibilitate. La acestea se adaugă calitatea, interesul pentru salariaţi, unitatea, onestitatea şi respectarea legii.

BRD îşi centrează activitatea in primul rând în jurul clientului si oferă cele mai bune produse şi servicii prestate de un personal cu înaltă calificare în domeniul financiar-bancar, specialişti cu experienţă dovedită, câştigată în relaţiile cu importanţi parteneri în cadrul unor proiecte ample.

BRD - Groupe Société Générale este o societate pe acţiuni care funcţionează conform Legii 31/1990 cu privire la societăţile comerciale şi Legii bancare nr.58/1998,cu modificările ulterioare,precum şi conform altor reglementări specifice.

Sectorul de activitate al BRD - Groupe Société Générale este reprezentat de bănci şi asigurări, banca desfăşurând activităţi şi servicii financiar-bancare. BRD – Groupe Société Générale este cea mai importantă bancă privată şi a doua bancă din România, având a doua capitalizare bursieră la Bursa de Valori Bucureşti ( 3,5 miliarde € în martie 2006). Acţionarul principal al BRD este Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri bancare din zona euro.

Înfiinţarea sa are loc în anul 1923 sub numele de Societatea Naţională pentru Credit Industrial ca instituţie publică în care statul deţinea 20%, BNR 30% iar restul persoane particulare. BRD - Groupe Société Générale beneficiază de două atuuri unice în peisajul bancar românesc:

- este o institutie cu tradiţie, bine ancorată în economie şi recunoscută de către populaţie prin intermediul unei reţele de 173 de sucursale;

- aparţine Grupului Société Générale şi are astfel acces la produsele şi serviciile cele mai inovatoare şi la cele mai eficiente metode de gestiune. Banca îşi adaptează în permanenţă organizarea şi metodele pentru ca ele sa poată raspunde mai bine aşteptărilor clienţilor.

Sediul central al BRD se află în Bucureşti, bd. Ion Mihalache nr.1-7, sector 1 Banca are o structură organizatorică complexă ,în fruntea departamentelor situându-se atât personal de origine română cât şi de origine străină.

Se observă o creştere susţinută a cifrei de afaceri BRD de-a lungul anilor 1998-2002, cea mai ridicată fiind de 64.512.159 din Venitul total obţinut in 2002. BRD – Groupe Societe Generale a încheiat anul financiar 2003, cu un rezultat net de 2.357,7 mld lei, în creştere cu 4,76% faţa de cel al anului 2002. Profitul net la sfârşitul anului 2003 se ridică la valoarea de 2.357.751.775 mii lei. În anul 2002 la BRD erau 4365 de angajaţi, numărul acestora reducându-se la 4258 în anul 2003.În momentul actual echipa BRD numără 5.700 de angajaţi.

RAIFFEISEN BANK

În 1862, Friedrich Wilhelm Raiffeisen, primar al mai multor oraşe germane, a întemeiat o uniune de credit în Anhäusen, Germania, iar în 1886 apare prima uniune de credit în Mühldorf, Austria.

În 1927, a fost fondată RZB – Austria (Raiffeisen Zentralbank Österreich AG), care este acţionarul principal al reţelei de bănci din Europa Centrală şi de Est, pentru a coordona activităţile şi politicile financiare ale întregului grup bancar Raiffeisen şi este responsabilă cu tranzacţiile şi operaţiunile efectuate în numele grupului la nivel naţional şi internaţional.

Prezenţa Raiffeisen Zentralbank Oesterreich (RZB) în România a început în anul 1994 prin deschiderea unei reprezentanţe la Bucureşti şi devine, astfel, una dintre primele bănci străine din sectorul bancar românesc. În iunie 1998, reprezentanţa a fost transformată într-o subisidară a RZB, oferind servicii şi produse pentru companii.

Raiffeisen Bank (România) este cea de-a noua bancă din Europa Centrală şi de Est.

În februarie 2001, RZB, împreună cu Romanian-American Enterprise Fund (RAEF), şi-a exprimat interesul de a achiziţiona pachetul majoritar de acţiuni, peste 98,84%, ale Băncii Agricole,cea de-a treia bancă românească. Contractul de achiziţie a fost semnat la sfârşitul lunii iulie 2002. Din acest pachet, RZB-Austria deţinea 93,36%. Valoarea totală a tranzacţiei se ridică la 52 de milioane USD, din care 37 milioane USD reprezintă investiţii de capital, iar 15 milioane USD, preţul plătit pentru achiziţionarea acţiunilor.

Astfel, prin fuziunea, încheiată în iunie 2002 (în cadrul hotărârilor luate de Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor din data de 18 mai 2002), a celor două entităţi deţinute de Raiffeisen Zentralbank Oesterreich AG (RZB) în România: Raiffeisenbank (România), înfiinţată în 1998 ca subsidiară a Gru 545h71f pului RZB; si Banca Agricolă, achiziţionată în 2001; Raiffeisen Bank România devine una din cele mai puternice bănci din România.

Fisiere in arhiva (1):

  • Prezentare in Comparatie a Doua Banci BRD si Raiffeisen.doc

Alte informatii

A fost prezentat in cadrul Facultatii de Econimie si Adiminstrarea Afacerilor, este un referat de marketing