Probleme privind prezentarea societății și organizarea contabilității La SC Alfa SRL

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 6049
Mărime: 42.39KB (arhivat)
Publicat de: Marian Marin
Puncte necesare: 5

Extras din referat

Societatea comercială S.C. Alfa S.R.L. a fost înfiinţată în anul 1997 şi funcţionează în conformitate cu dispoziţiile Legii contabilităţii 82/1991, modificată şi completată ulterior, republicată în ianuarie 2005, în conformitate cu prevederile Codului Comercial Român şi cu cele ale statutului de înfiinţare.

Societatea comercială are sediul în localitatea Craiova, judeţul Dolj, fiind înmatriculată la Registrul Comerţului cu numărul J16/564/1993, având codul de înregistrare fiscală 3732027.

Conform actului de înfiinţare, obiectul de activitate al S.C. Alfa S.R.L. îl constituie activitatea de comert cu amanuntul in magazine nespecializate cu vanzare predomnianta de produse nealimentare

Societatea comercială va putea să-şi schimbe sediul, să deschidă filiale sau sucursale, reprezentanţe, puncte de desfacere, depozite, ateliere etc. la alte adrese şi în alte localităţi din România şi alte state cu respectarea prevederilor legale.

De mentionat ca societatea s-a extins in decursul perioadei de functionare si in present este organizata astfel : un depozit central la adresa unde este declarat sediul social al firmei, unde vanzarea se face catre clienti persoane juridice si la un pret mai mic decat cel de magazine si se face pe baza de factura cu incasare prin banca sau in numerar cu chitanta si 6 puncte de desfacere din care 2 in Craiova, unul in Targu Jiu, unul in Iasi, unul in Severin si unul in Petrosani, unde vanzarea se inregistreaza pe baza raportului z zilnic emis de casele de marcat si a monetarelor completate de vanzatoare.

Durata de funcţionare a societăţii este nelimitată, cu începere de la data înmatriculării la Registrul Comerţului.

Capitalul social subscris şi vărsat de asociata unica este în valoare de 500 lei fiind constitui din 25 părţi sociale nominative şi indivizibile, în valoare de 20 lei fiecare. Capitalul social este constituit în numerar şi aparţine integral asociatului unic.

Majorarea sau reducerea capitalului social se face de către asociatul unic, potrivit cu interesele societăţii şi în concordanţă cu prevederile legale.

Reducerea capitalului social poate fi făcută motivat, până la limita impusă de legiuitor, dar nu mai devreme de două luni de la data în care hotărârea de reducere a fost publicată în Monitorul Oficial.

Majorarea capitalului social se face cu respectarea dispoziţiilor legale de constituire a societăţii. Majorarea poate fi făcută din beneficiile societăţii sau din alte aporturi care pot fi total sau parţial în numerar sau / şi în natură.

Dacă mărirea capitalului social se face prin aport în natură asociatul unic va numi unul sau mai mulţi experţi care-şi vor da avizul asupra evaluării acestuia, mărirea acestuia hotărându-se numai după depunerea raportului de expertiză, cu care ocazie se vor stabili şi părţile sociale ce se vor emite în schimb pe numele asociatului.

Bunurile în natură aduse ca aport în societate, intră în proprietatea acesteia atâta timp cât nu sunt grevate de alte sarcini. Aportul la capitalul social nu este purtător de dobânzi.

Continuarea activităţii societăţii, transferul sau cesiunea părţilor sociale poate fi realizată către terţi şi alte persoane în condiţiile Legii numărul 31/1990 şi ale Codului Civil. Transmiterea părţilor sociale către succesori se poate realiza fie prin cooptarea ca asociaţi a acestora, fie prin plata părţilor sociale către cei care nu doresc aderarea la societate în calitate de asociaţi.

Conducerea societăţii este asigurată de către asociatul unic, acesta având prerogativele adunării generale, ale consiliului de administraţie şi administratorului şi anume:

- desemnează eventualii administratori şi cenzori, îi revocă şi le verifică activitatea;

- decide urmărirea eventualilor administratori şi cenzori pentru daunele pricinuite societăţii;

- aprobă structura organizatorică, numărul de posturi şi nivelul salariilor, angajarea şi coordonarea personalului, respectând legislaţia muncii, reglementările de protecţie socială, Codul muncii şi prevederile Contractului colectiv de muncă unic la nivel naţional;

- decide cu privire la modificarea, fuziunea, dizolvarea şi lichidarea societăţii comerciale;

- modifică statutul;

- îndeplineşte orice alte atribuţii necesare şi cerute de activitatea societăţii, cele cerute de legi şi de statut.

O persoană fizică sau juridică nu poate fi asociat unic decât într-o singură societate cu răspundere limitată. O societate cu răspundere limitată nu poate avea asociat unic o altă societate cu răspundere limitată alcătuită dintr-o singură persoană.

Exerciţiul economico-financiar începe la 01.01. şi se încheie la 31.12. al fiecărui an, primul exerciţiu începe la data constituirii societăţii.

Societatea va ţine evidenţă contabilă lunar pe acte şi fapte de comerţ, va întocmi situaţii financiare cu componentele: bilanţ contabil, cont de profit si pierdere având în vedere prevederile legale, urmând a-l viza la Administraţia Financiară şi a-l depune la Administraţia Financiară şi la Registrul Comerţului pentru a fi reţinut şi dat publicităţii.

Din profitul societăţii se va reţine în fiecare an cel puţin 5 % pentru formarea fondului de rezervă, până ce acesta va atinge minim a cincea parte din capitalul social, fond care ulterior va fi completat ori de câte ori va scădea sub acest cuantum stabilit.

Amortizarea activelor fixe aparţinând societăţii se stabileşte de către asociatul unic sau de către persoana desemnată a-l reprezenta.

Fuziunea societăţii cu una sau mai multe societăţi comerciale se hotărăşte de către fiecare dintre acestea cu respectarea prevederilor legale. Bilanţul contabil întocmit cu ocazia fuziunii de fiecare societate în parte va fi depus o dată cu cererea de înmatriculare a hotărârii de fuziune la Registrul Comerţului. Societatea comercială care încetează a exista în urma fuziunii va depune pentru a fi înscrisă în Registrul Comerţului o declaraţie despre modul în care a hotărât să-şi stingă pasivul său.

Dizolvarea societăţii comerciale, ca de altfel şi a altor societăţi comerciale are loc în următoarele condiţii :

a) imposibilitatea realizării obiectului de activitate;

b) reducerea capitalului social sub minimul legal;

c) prin hotărârea asociatului unic în condiţiile legii;

d) faliment;

Preview document

Probleme privind prezentarea societății și organizarea contabilității La SC Alfa SRL - Pagina 1
Probleme privind prezentarea societății și organizarea contabilității La SC Alfa SRL - Pagina 2
Probleme privind prezentarea societății și organizarea contabilității La SC Alfa SRL - Pagina 3
Probleme privind prezentarea societății și organizarea contabilității La SC Alfa SRL - Pagina 4
Probleme privind prezentarea societății și organizarea contabilității La SC Alfa SRL - Pagina 5
Probleme privind prezentarea societății și organizarea contabilității La SC Alfa SRL - Pagina 6
Probleme privind prezentarea societății și organizarea contabilității La SC Alfa SRL - Pagina 7
Probleme privind prezentarea societății și organizarea contabilității La SC Alfa SRL - Pagina 8
Probleme privind prezentarea societății și organizarea contabilității La SC Alfa SRL - Pagina 9
Probleme privind prezentarea societății și organizarea contabilității La SC Alfa SRL - Pagina 10
Probleme privind prezentarea societății și organizarea contabilității La SC Alfa SRL - Pagina 11
Probleme privind prezentarea societății și organizarea contabilității La SC Alfa SRL - Pagina 12
Probleme privind prezentarea societății și organizarea contabilității La SC Alfa SRL - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Probleme Privind Prezentarea Societatii si Organizarea Contabilitatii la SC Alfa SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Te-ar putea interesa și

SC Alfa International SRL

1.1. PREZENTAREA ŞI PROFILUL FIRMEI, SPECIFICUL MEDIULUI DE AFACERI SC ALFA INTERNAŢIONAL SRL este o societate cu capital integral privat,...

Ai nevoie de altceva?