Profilul Antreorenorului de Succes

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 1799
Mărime: 64.96KB (arhivat)
Publicat de: Emilian Tudorache
Puncte necesare: 7

Extras din referat

Dat fiind numarul din ce in ce mai mare de persoane care aleg sa inceapa propria afacere, un profil care se bucura de o atentie considerabila in ultimii ani este acela care defineste trasaturile si caracteristicile antreprenorului de succes.

Antreprenorul clasic se defineste prin :

" perseverenta

" asumarea de riscuri calculate / moderate

" nevoia de realizare

" auto-control

" independenta.

Perseverenta este unul dintre factorii cei mai importanti, intrucat conducerea unei afaceri este frecvent o chestiune de perseverenta si "incapatanare". Daca examinam modul in care cei mai faimosi antreprenori au inceput propriile afaceri, vom observa ca cei mai multi dintre ei au esuat de multe ori pana cand au reusit sa creeze o afacere de succes. Este o chestiune de a incerca permanent, pana cand succesul incepe sa se arate.

In general, se considera ca exista o legatura puternica intre perseverenta si sursele inspiratiei antreprenorilor. Cercetarea a aratat ca antreprenorii de succes se informeaza din surse cat mai diverse si lucreaza din greu pentru a-si testa ideile. De asemenea, se pare ca cei mai inovativi antreprenori au tendinta de a evalua informatia concentrandu-se pe ceea ce este nou, diferit, neuzual. Acest fapt este in contradictie cu modul de gandire al majoritatii oamenilor, care tind in mod natural sa plaseze indeile noi in categorii/sabloane existente, sau sa le claseze ca neinteresante/neimportante.

Asumarea de riscuri calculate / moderate - Contrar opinei populare, cei mai multi antreprenori nu sunt "jucatori" care isi asuma riscuri considerabile si care agreaza ideea de a risca. Bineinteles, exista elemente de risc la pornirea unei afaceri, dar ele in general sunt calculate foarte atent de antreprenori. Din acest punct de vedere, antreprenorii nu sunt "jucatori de noroc", dar nici nu se dau inapoi de a-si risca mijloacele de trai pentru o idee buna.

Antreprenorii de succes fac arareori greseli in calcularea si asumarea riscurilor, bazandu-se pe legile probabilitatii. Exemplul clasic al acestui tip de greseala este "sofismul jucatorului de noroc", unde sansele de a se intampla ceva in viitor cunt confundate cu ceva ce s-a intamplat in trecut (daca s-a intamplat in trecut, se va intampla si in viitor). Antreprenorii, se pare, nu cad in cursa de a judeca lucrurile in acest fel.

Nevoia de realizare - Cei mai multi oameni doresc sa realizeze ceva si sa aiba succes, insa antreprenorii sunt condusi de nevoia de a crea afaceri de succes. Aceasta este o forma extrema de competitivitate, si este similara, de exemplu, dorintei de a fi performerul de top intr-o organizatie, pe care o poate avea un om de vanzari.

Prin urmare, antreprenorii sunt "croiti" pentru a castiga. In acelasi timp, este posibil ca acest stil de actiune, aceasta abordare generala a antreprenorilor, sa fie si o chestiune de a arata celorlalti ce pot ei sa faca, de a-si etala potentialul.

In tot cazul, antreprenorii prezinta un stil comportamental aparte, si in esenta ei incearca sa se ridice la standardele cele mai inalte, pe care si le impun singuri. Motivul pentru acest fapt este ca odata ce ei au atins un obiectiv/standard, prin natura lor, isi vor reevalua obiectivele, si vor dori sa realizeze mai mult. Se spune ca pentru ei, "iarba verde este intotdeauna un pas mai in fata". Ei nu vor fi multumiti pe deplin niciodata cu ce au realizat. Este ca si cum te urci pe un varf de munte, numai ca sa descoperi, odata ajuns acolo, ca s-a ivit un varf si mai inalt, pe care trebuie neaparat sa il cuceresti.

Preview document

Profilul Antreorenorului de Succes - Pagina 1
Profilul Antreorenorului de Succes - Pagina 2
Profilul Antreorenorului de Succes - Pagina 3
Profilul Antreorenorului de Succes - Pagina 4
Profilul Antreorenorului de Succes - Pagina 5
Profilul Antreorenorului de Succes - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Profilul Antreorenorului de Succes.doc

Alții au mai descărcat și

Caracteristica și Rolul Activității de Antreprenoriat

Conform dictionarului explicativ cuvintul „antreprenor” este de proveniență franceză și pune accent pe funcția primarǎ a antreprenorului: Persoanǎ...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?