Proiect Economic - Targu Neamt

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Proiect Economic - Targu Neamt.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 34 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Valentin Nita

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domenii: Economie, Agronomie, Geografie, Turism

Extras din document

1. Descriere generala a zonei Târgu Neamt

Orasul Târgu Neamt este situat în partea de norn  est a judetului, în depresiunea Ozana  Toplita ( Neamtului), pe cursul mojlociu al Ozanei.

Asezarea este împrejmuita de Culmea Plesu (913m), dealul Movilele (440m), dealul Humulesti, dealul Ocea (400m) si dealul Boistea (582m).

Altitudinea medie la care se afla orasul este de cca. 365m localitatea este asezata în zona de intersectie a unor vechi drumuri comerciale care legau Transilvania de Moldova.

Târgu Neamt are o populatie de peste 20 000 de locuitori. Din perspectiva economica, industriei îi revine o importanta speciala. Astfel, cele mai dezvoltate domenii sunt: prelucrarea metalelor si a lemnului, materialele de constructii, textilele, confectiile, precum si industria alimentara.

Zona Târgu Neamt dispune de un exceptionalk areal turistic si istoric, care reuneste cele mai importante monumente istorice si artistice din judet si unele din cele mai însemnate din tara.

Orasul este atestat documentar înca din perioada1387  1392. În secolele al XV-lea si al XVI-lea era o asezare aflaa într-un dinamic proces de dezvoltare.

Istoria zonei este marcata de construiea, pe culmea Plesu, a Cetatii Neamt, atestata de documentele anului 1395 si întarita pe durata domniei lui Stefan cel Mare (1457-1504). Rolul sau istoric este deosaebit, culminând cu anul 1476,când rezistenta cetatii în fata armatei otomane a atenuat importanta victoriei obtinute de acestea în Valea Alba.

În prezent, atmosfera culturala si turistica din Târgu Neamt continua sa se mentina la tandardele care au consacret-o. Viata spirituala este sustinuta de o casa de cultura, biblioteci, muzee, etc. .

La doar 11km. de Targu Neamt se afla statiunea balneoclimaterica Baltatesti. Calitatile minerale ale apelor sale, cu proprietati indicate în tratarea afectiunilor digestive, ginecologice, nervoase, etc., au fost descoperite înca din 1810. O alta statiune importanta din zona este cea de la Oglinzi, cu ape minerale clorurosodice si sulfuroase, cu namol terapeutic, recomandate afectiunilor ginecologice si aparatului locomotor.

2. Potentialul turistic al zonei Târgu Neamt

2.1. Potentialul turistic natural al zonei Târgu Neamt

2.1.1.Clima

Clima, in ansamblul judetului, este temperat  continentala, cu particularitatile specifice partii de est a tarii. Deosebirile sunt determinate de altitudine, de particularitatile circulatiei atmosferice impuse de formele si fragmentarea reliefului, cât si de suprafetele întinse de lacuri ale amenajarilor hidroenergetice ale râului Bistrita.

Clima este în general blânda, cu veri scurte dar placute si ierni domoale. Din datele statistice se cunoaste ca temperatura maxima înregistrata pâna acum a fost de 38,6 C iar minima a fost de -32 C.

Temperatura medie anuala creste progresiv din zona montana spre est, spre regiunea dealurilor subcarpatice si de podis. Valorile extreme absolute ale temperaturii aerului indica importanta factorilor locali în modificarea starii generale a vremii.

Temperatura medie anuala a aerului este de 8,2 °C. Luna cu temperatura medie cea mai scazuta este ianuarie (-38°C), iar luna cu temperatura cea mai ridicata este iulie (19,5°C ). Amplitudinea termica anuala este de 23,3°C. Iernile nu sunt prea reci, media fiind de 2,4°C. Numarul zilelor cu înghet este în medie de 115 pe an Primele zile cu înghet apar de obicei în a doua decada a lunii octombrie, iar ultimile zile de inghet apar în a doua decada a lunii aprilie.

Umiditatea relativa a aerului are o valoare medie anuala de 76%

Fisiere in arhiva (1):

  • Proiect Economic - Targu Neamt.doc

Alte informatii

Universitatea Al. I. Cuza  Iasi F.E.A.A.  Iasi Specializarea  E.C.T.S.  Piatra Neamt