Promovarea unui produs - vopsea de păr Look

Referat
4.3/10 (3 voturi)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 1288
Mărime: 24.99KB (arhivat)
Publicat de: Todor Ifrim
Puncte necesare: 9

Extras din referat

Orice produs nou, aflat in faza de lansare, are nevoie de promovare pentru a deveni cunoscut de consumatori, a-si crea o anumita imagine si un grad de notorietate pe piata pe care a intra.

Pentru promovarea vopselei de par LooK vom apela la doua din formele de promovare existente si anume: publicitatea si promotia. Daca prima dintre ele vizeaza ca produsul sa fie adus la cunostinta potentialilor consumatori, acestia afland de existenta produsului, cea de a doua are drept scop ca interesul consumatorilor pentru produs sa se sfarseasca prin actul de cumparare in sine.

Publicitate

Analiza SWOT:

Puncte tari

- Compozitia vopselei este obtinuta din ingrediente naturale 100%;

- Acopera in totalitate firul de par;

- Rezistenta culorii;

- Stralucire intensa. Oportunitati

- Dezvoltarea gamei de produse;

- Patrundera pe noi segmente de piata;

- Dezvoltarea continua a tehnologiei de

obtinere a produsului.

Puncte slabe

- Produsul nu este inca cunoscut pe piata;

- Pret relativ ridicat. Amenintari

- Concurenta;

- Aparitia noilor tentinde in matrie de vopsire parului(spuma coloranta,sampon colarant etc.).

Audienta si obiectivul publicitar:

In cazul publicitatii, audienta este una foarte ridicata, de masa, insa sunt vizate in mod deosebit persoanele de sex feminin, care au un stil de viata activ, cu varsta cuprinsa intre 25-50 de ani, care obtin un venit lunar de 5 pana la 10 milioane si care locuiesc in mediul urban. Acestea pot fi considerate femei puternice, preocupate de aspectul fizic, drept urmare ele folosesc acest tip de produs cel putin o data la doua luni si este este foarte important pentru noi ca vopseaua LooK sa devina cunoscuta acestora.

Obiectiv : Se urmareste cresterea notorietatii brandului LooK in proportie de 30% in perioada 1 iunie – 1 octombrie 2008.

Avand in vedere obiectivul vizat vom opta pentru publicitatea de marca, deoarece urmareste informarea consumatorilor asupra existentei produsului si evidentierea marcii.

Axul publicitar:

In realizarea spotului TV vom utiliza axul emotional, deoarece avem de-a face cu un produs hedonic. Tinand cont de faptul ca piata tinta este formata din femei preocupate de imaginea lor si care doresc sa capteze in permanenta privirile celor din jur, cea mai eficienta cale ar fi atractia dintre sexe. Oricarei femei ii place sa fie admirata de persoanele de sex opus(si nu numai), sa se simta bine in pielea ei, iar produsul nostru ii va oferi cu siguranta aceste lucruri.

Spotul TV:

Promotia

Obiectiv: Se urmareste cresterea volumului vanzarilor pe plan national cu 25% in perioada 1 august-1 octombrie 2008.

Strategie: Vom atinge obiectivul vizat prin efectuarea unei tombole in perioada destinata campaniei promotionale.

Tombola este una dintre cele mai populare promotii folosite pentru a impulsiona vanzarile pe termen scurt, pentru a-i face pe consumatori sa cumpere produsul. Principalul avantaj al unei tombole este acela ca ea creeaza in mintea consumatorului ideea de castig a unui premiu valoros fara a plati nimic in schimb.

Descrierea campaniei promotionale:

Tombola se va desfasura in perioada 1 august-1 octombrie 2008 si va consta in trimiterea prin SMS la 1313(tarif normal) sau pe site-ul www.look.ro a codului alfanumeric inscriptionat pe ambalajele produselor LooK. Codurile vor fi inscriptionate pe o banda galbena(sugerand ca produsul face parte dintr-o promotie) lipita pe ambalajul produsului. In afara de codul alfanumeric, pe banda vor putea fi gasite si informatii referitoare la perioada de derulare a campaniei, premiile oferite si modul de participare(SMS sau site-ul oficial).

Preview document

Promovarea unui produs - vopsea de păr Look - Pagina 1
Promovarea unui produs - vopsea de păr Look - Pagina 2
Promovarea unui produs - vopsea de păr Look - Pagina 3
Promovarea unui produs - vopsea de păr Look - Pagina 4
Promovarea unui produs - vopsea de păr Look - Pagina 5
Promovarea unui produs - vopsea de păr Look - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Promovarea unui Produs - Vopsea de Par Look.doc

Alții au mai descărcat și

Munca, factor activ și determinant al producției

În orice condiţii de timp şi spaţiu, activitatea economică implică în mod obiectiv factorul muncă, menit să valorifice sistemul resurselor naturale...

Elasticitatea Cererii în Funcție de Factorii care o Influențează

1.Cererea Neglijată timp de mai bine de două secole, perioadă în care economiştii şi-au îndreptat eforturile spre studiul ofertei drept element...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?