Răspunderile gestionarului la SC Alcedo SRL

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: pdf
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 1974
Mărime: 175.18KB (arhivat)
Publicat de: Cornelia A.
Puncte necesare: 5

Cuprins

  1. 1. Descrierea firmei SC Alcedo SRL 2. Gestionarul - notiuni de bază 3. Gestionarul - angajat al Alcedo SRL 4. Răspunderile gestionarului - notiuni introductive 5. Situații de răspundere a gestionarului la SC Alcedo SRL 6. Bibliografie

Extras din referat

1. Descrierea firmei SC ALCEDO SRL

Înființată in 1990, compania Alcedo deține cea mai mare retea de distributie de inputuri pentru agricultura. Firma are acoperire nationala, dar si un portofoliu de clienți care reprezintă o treime din fermierii de pe piata românească, agricultori care tind spre performanță.

Portofoliu ALCEDO

Dacă la inceput, firma distribuia doar produse de protectia plantelor, cu timpul au fost introduse in portofoliu semintele certificate, îngrășămintele, precum si servicii de preluare a produselor agricole, analize de sol și de apă.

Alcedo se distinge ca lider pe piata de distributie de produse de protectia plantelor si de seminte certificate si este in top 3 distribuitori de ingrasaminte din Romania. Alcedo colaboreaza cu cei mai mari furnizori din lume, avand cea mai variata gama de produse.

Se diferentiază însă produsele si serviciile din portofoliul iscusit al firmei. Mai concret, “portofoliul iscusit” definește un cumul de produse si servicii, capabil să satisfacă toate cerintele tehnologice la nivel de fermă. Acesta conține :

- Produse iscusite - produse de protecția platelor, unele dintre ele formulate în România de partenerul Alchimex SA

- Seminte iscusite - inseamnă soiuri si hibrizi care de-a lungul timpului au dat rezultate foarte bune. Pentru o parte dintre aceste seminte Alcedo face multiplicarea in Romania.

- Îngrășăminte iscusite - un portofoliu complet, format din ingrasaminte de baza de ultima generatie, ingrasaminte starter, ingrasaminte foliare, dar si biostimulatori.

- Servicii iscusite - analizele de apă, de sol, analizele semințelor completează necesarul de tehnologie pentru fiecare fermă.

Reteaua Logistica

Activitatea de distribuție a firmei este sprijinită de existenta unei rețele de depozite si de o flotă de transport consistentă. Depozitele sunt asezate strategic în țară, astfel încât marfa să fie livrată în cel mai scurt timp către fermieri.

Pentru a veni in sprijinul fermierilor Alcedo se implica in finantarea propriilor clienti, pentru achizitionarea de inputuri. Mai mult, pentru preluarea de produse agricole, compania detine și o rețea de silozuri, oferind astfel si servicii post-vanzare.

2. Gestionarul - notiuni de bază

Gestionarul este angajatul societății care are ca atribuții principale de serviciu primirea, păstrarea si eliberarea de bunuri aflate în administrarea, folosința sau deținerea, chiar temporară, a acesteia. Pentru a putea ocupa poziția de gestionar într-o unitate economica, conform Legii nr.22/1969, o persoană trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

- a împlinit vârsta de 21 de ani; - a absolvit o școală generală sau o școală echivalentă;

- are cunoștințele necesare pentru a îndeplini această funcție.

Conform articolului 4 din Legea nr.22/1969 există anumite constrângeri când vine vorba de ocuparea poziției de gestionar. Astfel, persoanele care au fost condamnate sau care se află în curs de urmărire penală sau de judecată, pentru săvârșirea uneia dintre următoarele infracțiuni, nu pot fi angajate în acestă funcție:

- infracțiuni intenționate contra patrimoniului;

- infracțiuni de corupție și de serviciu;

- infracțiuni de fals;

- infracțiunile prevăzute de Legea nr. 31/1990 privind societățile comerciale, republicată, cu modificările și completările ulterioare;

- infracțiunile prevăzute de Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea și sancționarea spălării banilor, precum și pentru instituirea unor măsuri de prevenire și combatere a finanțării actelor de terorism, republicată;

- infracțiunile prevăzute de Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, cu modificările ulterioare;

- infracțiunile prevăzute de prezenta lege.

Bibliografie

1. Control Financiar- Note de Curs

2. Legea nr. 22/1969

3. Codul Muncii

Preview document

Răspunderile gestionarului la SC Alcedo SRL - Pagina 1
Răspunderile gestionarului la SC Alcedo SRL - Pagina 2
Răspunderile gestionarului la SC Alcedo SRL - Pagina 3
Răspunderile gestionarului la SC Alcedo SRL - Pagina 4
Răspunderile gestionarului la SC Alcedo SRL - Pagina 5
Răspunderile gestionarului la SC Alcedo SRL - Pagina 6
Răspunderile gestionarului la SC Alcedo SRL - Pagina 7
Răspunderile gestionarului la SC Alcedo SRL - Pagina 8
Răspunderile gestionarului la SC Alcedo SRL - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Raspunderile gestionarului la SC Alcedo SRL.pdf

Ai nevoie de altceva?