Recenzie - Gafe Epocale din Istoria Afacerilor

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 22 în total
Cuvinte : 8015
Mărime: 63.45KB (arhivat)
Publicat de: Tudor Gherman
Puncte necesare: 6
UNIVERSITATEA DIN ORADEA FACULTATEA DE STIINTE ECONOMICE

Cuprins

  1. 1.Departamentul de Cercetare & Dezvoltare
  2. 2.Resurse umane
  3. 3.Departamentul de productie
  4. 4.Conducerea superioara
  5. 5.Relatii publice
  6. 6.Pantea George
  7. 7.Contabilitatea
  8. 8.Juridic
  9. 9.Tehnologia informatiei

Extras din referat

Adam Horowitz

Adam Horowitz, autorul cartii ``Gafe epocale din istoria afacerilor`` este nascut in 1970 la New Jersy.

A studiat la Universitatea din Florida de Sud, urmand studiile de masterat la Steven Institute of Technology.

Prima sa slujba in domeniul creditelor imobiliare a fost la Wextrust Capital.

Adam Horowitz momentan este director al AFC Realit Capital, Inc. Adam a intrat in AFC in 2002 continuand focusarea pe echitatea structurala, mezzanin si tranzactia datoriilor.

El este responsabil de toate aspectele procesului de negociere incluzand cautarea, evaluarea, structurarea si negocierea cu diversi clienti in ceea ce priveste Statele Unite.

Horowitz are peste 10 ani de experienta in domeniul creditelor imobiliare si investii bancare.

Inainte de a intra in echipa AFC Adam Horowitz a fost director de vanzari pentru REIT, fiind timp de sapte ani presedintele consiliului de conducere.

In timpul studentiei, Adam a lucrat in domeniul tehnologiei si telecomunicatiilor.

In prezent Adam Horowitz este membru al ULI, ICSC, MBA si UJA Real Estate Division.

Adam Horowitz este editor executiv la publicatia Business 2.0 si creatorul colectiei "101 de gafe monumentale in afaceri", una dintre cele mai populare rubrici anuale ale revistei.

Il gasiti, impreuna cu colegii sai, la San Francisco, ceea ce este evident in avantajul lui, de cand a fost exilat (printr-o decizie manageriala deloc neghioaba) din toate restaurantele din Santa Fe, ca sa nu le mai ridiculizeze neajunsurile.

Capitolul I

Departamentul de Cercetare & Dezvoltare

“O idee proasta trebuie sa porneasca si ea de undeva.”

In afaceri exista o veche maxima care spune asa: “Nu poti sa realizezi o omleta intr-adevar nereusita daca nu concepi mai intai un mod realmente ineficient,costisitor si periculos de a sparge ouale.

Tinand cont de aceasta maxima,autorul Adam Horowitz ne prezinta cazuri reale (20 la numar) in care s-au aflat diferite companii de-a lungul anilor,datorita faptului ca in cadrul departamentului de Cercetare & Dezvoltare nu au realizat anumite studii necesare inainte de lansarea anumitor produse,sau mai rau au realizat studiile necesare dar nu au tinut cont de rezultatele culese.

Pentru exemplificare,voi prezenta cateva din situatiile,realitatile relatate de autor,pe care le-am considerat mai interesante:

1) “Pusi pe fapte mari de musama.”

In editia din anii 1.964-1.965 a Targului Mondial,compania DuPont a prezentat un intreg musical despre Corfam!

Musical-ul sustinut de compania DuPont,prin spectcolul intitulat “Minunata lume a chimiei”,care se referea la diferitele plasticuri de-ale lui DuPont,dintre care vedeta era Corfam,o noua piele sintetica.

DuPont sustinea ca pantofii din Corfam prezinta durabilitatea si textura pielii naturale,ba chiar ca sunt rezistenti la apa si nu trebuie dati cu crema niciodata.

Atributele mult laudate ale acestor pantofi canfectionati din Corfam i-au determinat pe cei de la DuPont sa afirme ca,in curand, 25% din pantofii americani vor fii confectionati din Corfam.

Insa in scurta vreme,americanii s-au convins pe propria piele de “atributele”acestui material denumit “corfam” ,din care erau confectionati pantofii incat nimeni,niciodata,n-ar fii fost in stare sa inmoaie niste pantofi facuti din aceasta musama,deoarece nu erau atat de rezistenti la apa pe cum se spunea.

Rezultatul a fost ca lumea nici nu a vrut sa mai auda de ei,iar,dupa 7 ani,compania DuPont i-a dat “papucii”minunii sale de pantof,dar nu fara sa fii suferit un cost de 100 de milioane de dolari.

2) ”Incercati noua noastra tigareta: va ofera gustul oribil pe care-l asteptati,plus aroma milioanelor aruncate pe apa sambetei”.

In anul 1.988,compania RJ Reynolds Tabacco,a anuntat intr-o reclama la tigaretele Premier :”Ne aflam in pragul unei noi epoci a fumatului.”

Astfel,lansand o noua formula de tigarete Premier,numita Project Spa,tentativa companiei de a crea “tigareta fara fum”, fiind o replica la adresa celor care avertizau in legatura cu fumatul pasiv.

Desi aceasta noua inovatie,continea aceleasi componente,distrugatoare de plamani,tigareta Premier a fost prezentata publicului ca fiind o tigara “mai curata”.

Poate ca Premier era intr-adevar mai atenta la sanatatea nefumatorilor,dar pentru fumatori aceasta era cat se putea de daunatoare,datorita faptului ca inhalau aceleasi substante care se gaseau in orice alta tigara,si pt ca producea asa numitul “efect de hernie”(daca voiai sa tragi in piept damfurile ei apetisante de nicotina si gudron,aveai nevoie de pompa).

Chiar daca rapoartele de cercetare interne evidentia faptul ca doar 5% din fumatori afirmau ca le place aceasta marca,compania a considerat ca merita produse aceste tigarete,a carei costuri de dezvoltare si promovare s-au ridicat la nivelul a vreo 68 de milioane de dolari.

Cu toate aceste aspecte,la 4 luni dupa premierea Premierului si dupa prefacerea in scrum a zeci de milioane de dolari,RJ Reynold’s a retras produsul de pe piata, facand “mai sanatoasa lumea fumatului nesanatos”.

Esecul avut de tigarile Premier s-a datorat neglijentei producatorilor cu privire la ``confortul`` pe care il dadea fumatorilor cand trageau in piept damfurile apetisante de gudron si nicotina.

3) ”Katie, daca e sa-ti filmam aniversarea, n-o sa dureze decat doua minute si jumatate. Asa ca alege, clovnul sau tortul?”

Edwin Land a revolutionat tehnica fotografica in anii 60’ inventand fotografia color instantanee.

E un lucru stiut ca el a fost geniu 99% din timp.

Din pacate una dintre ideili lui favorite i-a trecut prin cap exact in clipa cand il poseda procentul acela unic de lipsa de geniu.

Land se autoconvinsese ca singura inventie mai presus de cea a fotografiei instantanee era filmul color instantaneu. Pentru a pune la punct acest proiect el a aprobat cheltuirea a 250 milioane de dolari. A mers pana acolo incat sa puna la bataie 68 de milioane de dolari din averea lui proprie.

Rezultatul a fost Polavision, lansat pe piata in 1978, aparatul in valoare de 700 de dolari producea intradevar un film instantaneu doar ca durata acestuia era de 2 minute jumatate, era fara sunet, si pentru a-l putea viziona era nevoie de un dispozitiv special de proiectie. Cererea din sezonul de Craciun a fost in jurl la 3000 de aparate. Se zvoneste insa ca si acele persoane care l-ar fi comandat au facut-o in necunostinta de cauza

4) ”Imaginea arogantei si miopiei birocratului”

“Tot ce se putea inventa s-a inventat deja”- Charles H. Duell, seful Biroului Federal pentru Patente si Inventii al SUA, declarand astfel in 1899 ca postul lui si-a incetat utilitatea.

5) “Bine macar ca au renuntat la spotul cu elefantul si ingrijitorul de la Zoo ”

Compania Kimberly Clark,auzind o informatie cum ca “63% dintre americani folosesc servetele umede sau hartie igienica umeda,si nu ca sa stearga bordul masinii,ci in cu totul alt scop ”,au vazut un potential imens intr-o piata in care clientii erau obligati sa improvizeze, pentru ca era clar ca nimeni nu se gandise inca la produsul dupa care acestia tanjeau.

Compania a cheltuit cam 100 milioane $ in cercetare si dezvoltare,si a comandat o reclama in valoare de 35 milioane de $,dupa care a dezvaluit publicului,cu mandrie,noua Cottonelle Fresh Rollwipes.

Preview document

Recenzie - Gafe Epocale din Istoria Afacerilor - Pagina 1
Recenzie - Gafe Epocale din Istoria Afacerilor - Pagina 2
Recenzie - Gafe Epocale din Istoria Afacerilor - Pagina 3
Recenzie - Gafe Epocale din Istoria Afacerilor - Pagina 4
Recenzie - Gafe Epocale din Istoria Afacerilor - Pagina 5
Recenzie - Gafe Epocale din Istoria Afacerilor - Pagina 6
Recenzie - Gafe Epocale din Istoria Afacerilor - Pagina 7
Recenzie - Gafe Epocale din Istoria Afacerilor - Pagina 8
Recenzie - Gafe Epocale din Istoria Afacerilor - Pagina 9
Recenzie - Gafe Epocale din Istoria Afacerilor - Pagina 10
Recenzie - Gafe Epocale din Istoria Afacerilor - Pagina 11
Recenzie - Gafe Epocale din Istoria Afacerilor - Pagina 12
Recenzie - Gafe Epocale din Istoria Afacerilor - Pagina 13
Recenzie - Gafe Epocale din Istoria Afacerilor - Pagina 14
Recenzie - Gafe Epocale din Istoria Afacerilor - Pagina 15
Recenzie - Gafe Epocale din Istoria Afacerilor - Pagina 16
Recenzie - Gafe Epocale din Istoria Afacerilor - Pagina 17
Recenzie - Gafe Epocale din Istoria Afacerilor - Pagina 18
Recenzie - Gafe Epocale din Istoria Afacerilor - Pagina 19
Recenzie - Gafe Epocale din Istoria Afacerilor - Pagina 20
Recenzie - Gafe Epocale din Istoria Afacerilor - Pagina 21
Recenzie - Gafe Epocale din Istoria Afacerilor - Pagina 22

Conținut arhivă zip

  • Recenzie - Gafe Epocale din Istoria Afacerilor.doc

Ai nevoie de altceva?