Riscul, percepția riscului, siguranța și securitatea în industria turismului

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 1936
Mărime: 31.40KB (arhivat)
Publicat de: Florin B.
Puncte necesare: 6

Extras din referat

Abstract

Scopul prezentului eseu este de a prezenta într-o manieră cât mai academică, rezultatele analizelor efectuate asupra riscului și a percepției acestuia, precum și asupra siguranței și securității în industria turismului, folosindu-se analize efectuate asupra securității si siguranței în turism, asupra turismului maritim și a terorismului, cât și asupra politicii riscului și securității sau, chiar a insecurității turismului, la scară globală.

Cuvinte cheie: securitate; siguranță; politica riscului; amenințări; industria turismului.

„Diversity is an aspect of human existence that cannot be eradicated by terrorism or war or self-consuming hatred. It can only be conquered by recognizing and claiming the wealth of values it represents for all.” (Aberjhani, Splendid Literarium: A Treasury of Stories, Aphorismis, Poems & Essays)

Introducere

Riscul asupra industriei turismului planează din cele mai vechi timpuri. Fie că vorbim de un avion care ratează decolarea sau aterizarea, sau de hoteluri aflate în zone cu risc de atacuri teroriste sau orice fel de evenimente, acest risc trebuie să fie asumat. Percepția riscului se realizează cu ajutorul stărilor proprii și personale, în momentul în care hotărâm să călătorim într-o zonă expusă sau nu riscurilor de orice natură. Amenințarea este la tot pasul, fie că vrem sau nu să acceptăm acest lucru.

Am ales să prezint rezultatele analizelor efectuate asupra riscului, asupra percepției riscului, precum și asupra siguranței și securității în industria turismului, folosindu-se analize efectuate asupra securității si siguranței în turism, asupra turismului maritim și a terorismului, cât și asupra politicii riscului și securității sau, chiar a insecurității turismului, la scară globală, din prisma importanței conștientizării riscurilor, percepției acestora, cât și pentru înțelegerea mai adecvată a relației dintre siguranță și securitate în industria turismului.

Securitatea și siguranța în turism

Oamenii călătoresc, iar de cele mai multe ori, călătoria cu greu a putut fi considerată sigură, indiferent de perioadă și de mijloacele de transport. Cu toate acestea, în zilele noastre, problema siguranței și securității este tot mai importantă, nu numai pentru comunitate, ci și pentru turiști, deoarece siguranța este o nevoie de bază în toate domeniile activității umane, inclusiv în turism.

Pentru a avea o viziune cuprinzătoare a problemei siguranței și securității turismului, pe de-o parte, se ține cont de valoarea indicelui de competitivitate al călătoriilor și a turismului, iar pe de altă parte, poate fi utilizată metoda chestionarului, în cadrul căreia sunt chestionați actorii principalii jucători din industria turismului.

Indicele de competitivitate turistică și a călătoriilor este reflectat în principal în performanțele economiei, subliniind cadrul de reglementare pentru turism și călătorii, infrastructura mediului de afaceri pentru turism și călătorii, cât și pentru resursele umane, culturale și naturale. Pentru determinarea acestuia, sunt analizate în principal, costurile pentru combaterea terorismului, a criminalității și violenței, precum și fiabilitatea serviciilor de poliție.

De partea cealaltă, metoda chestionarelor online, completate de reprezentanți din turism, inclusiv reprezentanți ai unităților de cazare, restaurantelor, agențiilor de turism și a organizațiilor turistice, dezvăluie informații valoroase, necesare instruirii în materie de siguranță și securitate în turism.

După cum se menționează în raport, siguranța și securitatea sunt factori esențiali, care determină competitivitatea industriei turismului și a turismului, deoarece turiștii pot fi descurajați să călătorească în țări sau regiuni periculoase, ceea ce face mai puțin atractivă dezvoltarea sectorului turismului și a călătoriilor în acele locuri.

Bibliografie

1. Safety and Security in Tourism. Case Study: Romania, Popescu, Liliana, publicat în revista “Forum geografic. Studii și cercetări de geografie și protecția mediului”, volumul 10, numărul 2, luna decembrie, anul 2011, paginile 322-328;

2. Maritime tourism and terrorism: customer perceptions of the potential terrorist threat to cruise shipping, Bowen, Clare & Fidgeon, Paul & Page, Stephen John, publicat în revista „Current Issues in Tourism”, anul 2013, paginile 1-33;

3. Tourism and the Globalisation of Fear: Analysing the Politics of Risk and (in)Security in Global Travel, Bianchi, Raoul, publicat în revista „Tourism and Hospitability Research”, anul 2006, volumul 7, numărul 1, paginile 64-74.

Preview document

Riscul, percepția riscului, siguranța și securitatea în industria turismului - Pagina 1
Riscul, percepția riscului, siguranța și securitatea în industria turismului - Pagina 2
Riscul, percepția riscului, siguranța și securitatea în industria turismului - Pagina 3
Riscul, percepția riscului, siguranța și securitatea în industria turismului - Pagina 4
Riscul, percepția riscului, siguranța și securitatea în industria turismului - Pagina 5
Riscul, percepția riscului, siguranța și securitatea în industria turismului - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Riscul, perceptia riscului, siguranta si securitatea in industria turismului.docx

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?