Serviciul institutiilor publice de spectacol - Teatrele

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Serviciul institutiilor publice de spectacol - Teatrele.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 10 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Economie

Cuprins

Introducere .3
Importanța teatrelor în zilele noastre ..3
Conținutul instituțiilor de teatru .4
Analiza ofertei și a cererii . . 5
Legislația privind instituțiile de spectacol .6
Tarifele serviciilor instituțiilor de spectacol . .8
Finanțarea instituțiilor de spectacol ...8
Propuneri de îmbunătățire a serviciului public de teatru ...9
Concluzii 9
Bibliografie .. 10

Extras din document

Introducere

Încă din Antichitate teatrul reprezenta o formă de divertisment, de creație și de evaluare a sociteății și, pe atunci, pregătirile se făceau de-a lungul întregului an. Astăzi, odată cu avansarea tehnologiei moderne, televiziunea, internetul, animațiile iau avans în detrimentul artelor teatrale. Este greu să găsim relevanța artelor clasice în societatea modernă, și totuși, teatrul încă are o audiență considerabilă, iar importanța acestuia este încă incontestabilă.

Importanța teatrelor în zilele noastre

Teatrul este o instituție publică de spectacole și de repertoriu, de importanță națională, precum și gazdă de spectacole. Este o instituție publică de cultură și artă, cu personalitate juridică, aflată în subordinea Ministerului Culturii și Identității Naționale, fiind finanțată din venituri proprii și subvenții acordate de la bugetul de stat.

Teatrul este forma colaborativă a artei plastice, care utilizează performanța în direct pentru a prezenta experiența unui eveniment imaginat sau real. Muzica, dansul, teatrul, manipularea obiectului și alte tipuri de spectacole sunt prezente în culturile umane.

Scopul teatrului este de a oferi bucurie oamenilor. Teatrul este o ramură a artelor spectacolului și este preocupat de poveștile de actorie în fața audienței. Principalele beneficii ale artelor spectacolului includ îmbunătățirea abilităților de viață și performanța academică. Este o formă specializată a artei plastice, în care artiștii își pot face munca în direct în fața unei audiențe. Efectuarea artelor la școală este una dintre cele mai bune modalități pentru copii de a-și exprima emoțiile și sentimentele prin jocul de rol și prin actorie.

Teatrul joacă un rol educațional semnificativ în societate. Piesele antice au dezbătut și caricaturiază moralitatea săracă, împreună cu temele politice stricte. Teatrul modern mase de oameni din întreaga lume prin majoritatea comediilor și dramelor sale. Mergând la jocpiese de teatru în zilele noastre, oamenii își deschid perspectiva asupra problemelor sociale, a problemelor psihologice și a discrepanțelor culturale.

Un teatru este o formă de artă elitistă și, în timp ce te duci la teatru, vei obține o minunată ocazie de a explora starea umană și de a te descoperi pe tine. Este o parte complicată a istoriei umane, deoarece are capacitatea de a arăta cele mai bune și cele mai rele părți ale naturii umane.

Conținutul instituțiilor de teatru

Teatrul a reprezentat de-a lungul timpului un mod de a caracteriza viața oamenilor în diferite perioade. Fiind o formă de artă, fiecare artist își pune amprenta prin propria viziune asupra unei teme. În decursul anilor, piesele de teatru au trecut de la caracerizarea vremurilor trăite atunci, la comedii sau tragicomedii despre traiul oamenilor, apoi s-au dezvoltat tot mai multe genuri, imaginația umană neavând limite. Genurile teatrale pe care le întâlnim (mai mult sau mai puțin în teatrele din România) astăzi sunt:

- Teatrul de comedie

- Tragedie

- Tragicomedie

- Teatrul absurdului

- Drama‎‎

- Teatrul fantastic‎

- Teatrul modernist‎

- Satiră

- Pantomimă

- Monolog

- Musical

- Teatru de animație

- Romanță

- Teatrul istoric‎ ‎

- Arta grotescului‎

- Commedia dell'arte‎

- Cabaret

- Feerie

- Melodramă

- Vodevil

Fisiere in arhiva (1):

  • Serviciul institutiilor publice de spectacol - Teatrele.docx

Bibliografie

- http://www.teatrul-odeon.ro
- https://dilemaveche.ro
- https://www.afcn.ro
- http://www.cultura.ro
- http://www.e-guvernare.ro
- https://www.tnb.ro
- http://www.teatrulnationalcluj.ro
- https://new.nottara.ro/
- https://www.uniter.ro