Sierra Leone

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 2922
Mărime: 674.17KB (arhivat)
Cost: 3 puncte

Extras din document

Firma S.C OREZUL S.R.L. doreste sa isi mareasaca activitatea si peste hotarele Romaniei incepand astfel sa isi alega tara perfecta pentru a resusi sa se dezvolte dorind sa faca cunoscuta firma in intreaga lume.

Pentru inceput o sa va povestim despre firma noastra S.C OREZUL S.R.L suntem o companie destul de mare avand ca si capital social 3.546.758 RON ,ne-am inregistrat in anul 2010 si avem sediul oficial in București Sectorul 5, Str. Dr. Obedenaru, Nr. 8, Etaj 2, Apartament camera 09,avem 20 de angajati insa dormim sa mai angajam deorece cerere este una foarte mare ,in anul 2019 inregistrand un profit de peste 3 milioane Ron. Datorita calitatii produsului nostru am reusit sa preluam comenzi internationale cele mai multe fiind din SUA de aceea ne - am hotarat sa ducem firma mai aproape de consumatorii nostri alegand astfel o tara pe care noi o consideram ca fiind potrivita pentru asteptarile noaste de a patrunde usor de piata si anume Sierra Leone,insa pentru a fi siguri de acest lucru am realizat analiza PESTLE. Factorii politici, economici, sociali, tehnologici, ecologici și legislativi influențează intr-o masura foarte mare intrarea firmei noastre pe piata agricola din Sierra Leone.

Incepem astfel cu factorii politici acestia fiind factorii majoritari ai deciziei noastre in ceea ce priveste investitia noastra si modalitatea prin care putem intra pe piata din Sierra Leone.Ca si forma de guvernamant aceasta este republică prezidențială ,ca si acte de terorism aceasta tara inca se confrunta cu pirateria pe nave afectand astfel comertul naval.

Sierra Leone oferă acum protecția investițiilor prin intermediul Agenției Multilaterale de Garantare a Investițiilor (MIGA) a Bancii Mondiale, Centrul Internațional pentru Soluționarea Disputelor de Investiții (ICSID) și Protecția Bilaterală a Investițiilor (BIPA) cu Regatul Unit. Se demonstrează că guvernul din Sierra Leone va continua să protejeze prevederile pentru 100% participare străină, deoarece va fi benefică pentru guvern mai mult decât companiile individuale.

Mai mult, cu sprijinul din partea Departamentului pentru Dezvoltare Internațională al Regatului Unit(DFID), sistemul judiciar a fost supus unor reforme cuprinzătoare, oferind platforma pentru soluționarea internă promptă și echitabilă a litigiilor privind investițiile pentru exclusivitate. Apartenența țării la Conventia Comunitatea Pacific-Africană Caraibe-Comunitatea Europeană (ACP-CE)

oferă oportunitatea pentru taxele de export și intrarea fără taxe a produselor din Sierra Leone în Uniunea Europeană.

Statul ofera si cateva stimulente investitionale, conform Actulului de promovare a investițiilor din 2004 (IPA)

Prevedere pentru participare străină 100% Stimulente

Înregistrarea afacerii Documentele conțin toate informațiile de bază despre denumirea și înregistrarea companiei, certificat de încorporare și licență de afaceri. Pentru inregistrare, este platita suma de 1000 USD.

Capital

Bonificatia de capital pentru cheltuielile de dezvoltare și producție reprezinta 40% în anul cu cheltuieli și o indemnizație anuală de 20% pentru urmatorii 3 ani.

Taxa corporativa Impozitul pe profit are o cota de 35%

Repatrierea profitului 100% sub rezerva o reținere la sursă de 5%

Taxa de vanzari Industriile sunt scutite de plata taxei de vânzare pentru importul de instalații, utilaje și piese de schimb

Soluționarea litigiilor În cazul în care apare o dispută între un investitor și guvern cu privire la investiții într - o întreprindere comercială sau cu privire la o investiție obstrucționată sau

întârziate de guvern, părțile vor depune toate eforturile pentru a soluționa o astfel de disputa pe cale amiabilă.

Scutire de impozit Scutire de impozite pentru cercetare și dezvoltare (aplicabilă industriilor) și instruire și transfer de tehnologie

Bibliografie

https://pdf.marketpublishers.com/bac_swot/sierra-leone-pestel-analysis-comprehensive-country-outlook.pdf

https://edepot.wur.nl/120895

https://www.afdb.org/en/countries-west-africa-sierra-leone/sierra-leone-economic-outlook https://www.brodynt.com/sierra-leone/

https://www.harpis-sl.website/index.php/hazard-assessment/man-made-hazards/pollution-air-and-water

https://iclg.com/alb/special-report/sierra-leone

Preview document

Sierra Leone - Pagina 1
Sierra Leone - Pagina 2
Sierra Leone - Pagina 3
Sierra Leone - Pagina 4
Sierra Leone - Pagina 5
Sierra Leone - Pagina 6
Sierra Leone - Pagina 7
Sierra Leone - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Sierra Leone.docx

Ai nevoie de altceva?