Sisteme Informatice de Management

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 1870
Mărime: 17.59KB (arhivat)
Publicat de: Ovidiu-Paul Irimia
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Andonie Maria

Cuprins

  1. 1) Introducere
  2. 2) Caracteristicile programului
  3. 3) Siteme informatice de management
  4. 3.1 Notiuni generale
  5. 3.2 Structura sistemului informatic de management
  6. 4) Concluzii
  7. BIBLIOGRAFIE

Extras din referat

UTILIZAREA SOFTWARE-ULUI MICROSOFT OFFICE EXCEL 2007

1. Introducere

EURO ASK GRUP SRL este un importator major de dulciuri din Turcia, Bulgaria, Ungaria precum si alte tari europene, si are un rulaj anual de 20 milioane de euro.

Pricipalii sai furnizori sunt firmele: Elvan, Mertsan, Lakita, 22 Carats, Korona, Signal, Tayas, Oznurdan, Saadet, Simsek, Durukan si altele.

De asemenea, EURO ASK GRUP se ocupa cu importarea si distributia altor produse de larg consum, cum ar fi bauturi energizante, lame de ras, servetele umede, servetele de buzunar, pampers, etc.

Cel mai folosit produs software din cadrul firmei, faciliteaza plasarea de noi comenzi pentru aprovizionarea continua a stocului necesar desfacerii si vanzarii produselor pe teritoriul Romaniei, este Microsoft Excel.

2. Caracteristicile programului

Microsoft Office Excel 2007 este un instrument puternic care se poate utiliza pentru a crea si formata foi de calcul si pentru a analiza si partaja informatii, in scopul de a lua decizii mai informate. Cu ajutorul interfetei utilizator Microsoft Office Fluent, a vizualizarii complexe a datelor si a vizualizarilor PivotTable, este mult mai simplu sa fie create si utilizate diagramele cu aspect profesionist.

Interfata Office Fluent face ca instrumentele puternice de productivitate sa fie simplu de accesat. De asemenea, ofera un spatiu de lucru mai cuprinzator si o executie mai rapida.

Capacitatea marita a randurilor si coloanelor foilor de calcul, de 1 milion de randuri pe 16.000 de coloane, permite importarea si lucrul cu o cantitate mare de date si un calcul mai rapid.

Galeriile Stiluri de celule si Stiluri de tabel se utilizeaza pentru a formata rapid foaia de calcul; tabelele cuprind Filtrari automate, in timp ce anteturile de coloana raman la vedere atunci cand se defileaza prin date. Filtrarile automate populeaza si extind automat orice tabel.

Experienta de creare a formulelor cuprinde o bara de formule redimensionabila si completarea automata a formulelor in baza contextului , pentru a permite scrierea corecta de fiecare data a formulei.

Utilizarea Aspectelor de diagrame si Stilurilor de diagrame predefinite pentru a crea grafice mai convingatoare si cu aspect profesional.

Sortarea si filtrarea sunt doua dintre cele mai importante tipuri de analiza de baza care se pot efectua cu date. Noile optiuni pentru sortare si filtrare, cum ar fi selectia multipla in Filtrari automate, sortarea sau filtrarea dupa culoare si „filtrele rapide” pentru anumite tipuri de date fac din Office Excel 2007 instrumentul ideal pentru lucrul cu mari cantitati de date complexe.

De asemenea, Office Excel 2007 permite gestionarea si controlul foilor de calcul pe un server, pentru a proteja informatiile importante de afaceri si a asigurati ca utilizatorii lucreaza cu datele cele mai recente.

3. Siteme informatice de management

3.1 Notiuni generale

Pentru a scoate in evidenta mai bine legatura dintre sistemul informatic de management din cadrul firmei SC EURO ASK GRUP SRL si programul software folosit preponderent in aceasta unitate pentru a plasa comenzile necesare, Microsoft Office Excel 2007, si de asemenea pentru a releva importanta acestuia ca parte indispensabila a sistemului informatic de management, as dori sa introduc si sa explic citeva dintre notiunile de baza care definesc acest sistem.

1) Sistemul reprezinta un complex de elemente structurate,interdependente si interconectate, constituind un ansamblu unitar care functioneaza intr-un mediu dat, in vederea indeplinirii unui scop (obiectiv) determinat.

Acest ansamblu de elemente componente ale sistemului este alcatuit din mai multe subsisteme. Structurarea sistemului in subsisteme se face dupa reguli stabilite in functie de scopul urmarit.

Obiectivul global urmarit este tratarea si valorificarea informatiei la toate nivelele sistemului in care se creaza si se dezvolta.

2) Un sistem informatic reprezinta un ansamblu tehnico-organizatoric de automatizare a culegerii si prelucrarii informatiilor destinate desfasurarii procesului de conducere, in scopul asigurarii unei eficiente cat mai mari a activitatii economico-sociale respective.

De asemenea, un sistem informatic poate fi definit ca o parte componenta a sistemului informational prin care se asigura, pe baza folosirii tehnicii de calcul si in primul rand a calculatoarelor electronice, tratarea rationala a datelor si a informatiei, cu eficienta sporita.

Sistemul informatic este format dintr-un ansamblu structurat de elemente intercorelate care au functia de prelucrare automata a datelor pentru obtinerea informatiilor necesare pentru fundamentarea deciziilor.

Preview document

Sisteme Informatice de Management - Pagina 1
Sisteme Informatice de Management - Pagina 2
Sisteme Informatice de Management - Pagina 3
Sisteme Informatice de Management - Pagina 4
Sisteme Informatice de Management - Pagina 5
Sisteme Informatice de Management - Pagina 6
Sisteme Informatice de Management - Pagina 7
Sisteme Informatice de Management - Pagina 8
Sisteme Informatice de Management - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Sisteme Informatice de Management.doc

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Te-ar putea interesa și

Integrarea web a sistemelor informatice și a bazelor de date în managementul resurselor materiale și umane din educație

Introducere Managementul educațional reprezintă procesul conștient de conducere și coordonare a acțiunilor și activităților individuale și de...

Sisteme Informatice pentru Managementul Afacerilor

CAPITOLUL 1. FUNCTIUNILE FIRMEI, PREZENTARE SI ACTIVITATI COMPONENTE ALE FIECAREI FUNCTIUNI Functiunea se refera la totalitatea proceselor de...

Utilizarea Sistemelor Informatice în Managementul Operațional Platforma CRM

Utilizarea sistemelor informatice in managementul operational Importanţa informaţiei şi a sistemelor informatice a fost sintetizată de J....

Sisteme Informatice de Management

1. Sistemul informaţional În trecut, sistemul informaţional era perceput începând cu procedeul administrativ al întreprinderii, iar informatica...

Sisteme Informatice pentru Managementul Afacerilor în Comerț și Turism

Abstract Pe o piață tot mai dinamică și exigentă, intreprinderile românești își îndreaptă atenția în direcția acelor soluții care să le aducă...

Evaluarea Riscurilor și Controlului Aplicațiilor Informatice pentru Managementul Productiei

I.SISTEMUL INFORMATIONAL AL ORGANIZATIEI Sistemul informaţional este un ansamblu structurat de elemente care oferă informaţii celor interesaţi....

Realizarea Sistemelor Informatice pentru Management

1. Prezentarea sistemului informatic 1.1 Descrierea generala a sistemului informatic Pentru o buna descriere a sistemului informatic, trebuie sa...

Sisteme Informatice în Management

CAPITOLUL 1. ANALIZA SISTEMULUI INFORMAŢIONAL EXISTENT 1.1. PREZENTAREA GENERALĂ A FIRMEI Adresă: Tel: Fax: Website: ANUL INFIINŢĂRII:...

Ai nevoie de altceva?