Strategii de Marketing in Turism

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Strategii de Marketing in Turism.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 26 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Popescu Andrei

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domenii: Economie, Marketing, Turism

Cuprins

ARGUMENT 3
CAPITOLUL I: 5
Evaluarea factorilor externi ai agentiei de turism 5
1.Micromediul firmei de turism 5
2.Macromediul firmei de turism 7
3.Planificarea strategica de marketing in turism 8
CAPITOLUL II: 12
Dezvoltarea diferitelor strategii de piata 12
1.Factori endogeni si exogeni 12
2.Tipologia strategiilor de piata 14
3.Fundamentarea strategiei de piata 17
CAPITOLUL III: 18
Strategii de marketing in mediul concurential al agentiei de turism ”Voyage Tour” 18
1.Oferte competitive lansate de agentia de turism”Voyage Tour” 18
2.Promovarea pe piata a ofertei proprii: 21
CONCLUZII SI PROPUNERI 24
BIBLIOGRAFIE: 25
ANEXE 26

Extras din document

ARGUMENT

In lucrarea cu tema ”Strategii de marketing in agentia de turism” sunt descrise strategiile de marketing;sunt metode care iti permit sa atingi obiectivele strategia de marketing trebuie stabilita, si apoi trebuie pregatite planurile de actiune componente ale planului de marketing si planurile de actiune concreta. Acestea din urma sunt cele care te vor ajuta in mod concret sa duci la indeplinire strategiile si obiectivele de marketing.

În accepţiunea generală, marketingul reprezintă "ştiinţa şi arta de a convinge clienţii sã cumpere" Datorită caracteristicilor proceselor de marketing, modalităţilor de implementare a deciziilor de marketing, acceptiunilor şi viziunilor noi asupra elementelor care compun o acţiune de marketing precum şi ca urmare a nivelurilor diferite de percepţie şi abordare a acestei componente a economiei de piaţă, definitiile şi explicaţiile aduse termenului de marketing sunt variate şi permanent adaptate noilor realităţi ale mediului economic.

Prima definiţie oficială atribuită marketingului a apărut în 1935 şi a fost adoptată de National Association of Marketing Teachers, predecesoare a American Marketing Association. Reconfirmată în 1960, definiţia primară a marketingului a rezistat vreme de 50 de ani, până în 1985 când a fost înlocuită. Definiţia a fost din nou reviziuită în 2004 şi descrie marketingul ca o "o funcţie organizationala şi un set de procese menite a crea, comunica şi pune la dispoziţia clienţilor a valorii şi menţinerii relaţiilor cu clienţii spre beneficiul companiei şi al proprietarilor acesteia".

O alta definiţie, probabil mai simplă şi mai generală este: "Marketingul este un proces permanent prin care oamenii sunt încurajaţi să ia o decizie de cumpărare, de folosire, de urmare sau de conformare a unui produs, serviciu sau valori ale altei persoane. Simplu, daca nu facilitează "vânzarea" unui produs atunci nu este marketing. "

În cadrul unei organizaţii, marketingul este funcţia de creare, comunicare şi livrare către clienţi a valorii produsului de bază al companiei sprijinind, astfel, vanzarea. Marketingul are o zona de actiune referitoare la produs si o zona de actiune referitoare la imagine. Marketingul de produs controleaza produsul de la concepere, lansare pana la faza de sfarsit de viata si, eventual, inlocuire cu un alt produs, controland produsul atat calitativ (modificari aduse de-a lungul duratei de viata in functie de informatiile din piata), cat si cantitativ – market share. Marketingul de imagine reprezinta acele activitati care creaza notorietatea produsului prin brand sau marca, folosind actiuni de publicitate.

Popular, "marketing" reprezinta promovarea produselor, mai ales şi brandingul. Totuşi, în limbaj profesional termenul are un spectru mai mare de înţelesuri care au ca element comun punerea în centrul atenţiei a clienţilor. Produsele sunt dezvoltate pentru a satisface dorinţele unor grupuri de clienţi, şi, în anumite cazuri, chiar a unor clienţi anume. McCarthy a împărţit marketingul în patru segmente de activitate. Tipologia lui a devenit universal recunoscută, iar setul lui de 4P a devenit un termen al limbajului.

CAPITOLUL I:

Evaluarea factorilor externi ai agentiei de turism

1.Micromediul firmei de turism

Influentele mediului de marketing al firmei turistice se pot concretiza atat sub forma unor ocazii favorabile, cat si sub forma unor amenintari la adresa firmei in cauza.

Urmarind tendintele si conectandu-se permanent la dinamica mediului in care opereaza, agentii economici din turism trebuie sa-si fundamenteze strategia de marketing in deplina concordanta cu evolutia acestuia.

Mediul extern al firmei turistice este constituit din ansamblul factorilor care influenteaza -in mod direct si indirect- activitatea sa si are doua componente principale: micromediul si macromediul

Micromediul firmei turistice este constituit din agentii economici cu care aceasta intra in relatii directe, in vederea atingerii obiectivelor sale prezente si viitoare.

Fisiere in arhiva (1):

  • Strategii de Marketing in Turism.doc

Alte informatii

Referat prezent in cadrul unui seminar de marketing