Studiu de Caz Trip Advisor - Turism International

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Studiu de Caz Trip Advisor - Turism International.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 13 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domenii: Economie, Turism

Extras din document

Trip Advisor

Era luni dimineata,in prima saptamana a lunii august 2010 si Stephen Kaufer se intorsese la biroul sau,dupa vacant de 2 saptamani petrecute cu familia.Stefan,fondator si CEO (director) la Trep Advisor era multumit si relaxat.Kaufer inchiriase 2 case pentru vacanta cu familia in podgoria Morthe o casa de la cel mai mare serviciu al TA ,chirii pe vacanta si pe cealalta de pe un site competitor.Kaufer era multumit deoarece casa pe care o gasise pe listele TA era superioara celei de pe site-ul competitor.El era foarte optimist despre potentialul firmei TA,prin intrare pe acest segment de piata.

Cum s-a stabili in birou,Kaufer a observat o nota de la Briyan Saltrburg ,Director General al Noilor Initiative si sef la serviciul de zbor TA ,cerandu-I o intalnire urgenta.In februarie 2009 ,TA a lansat un serviciu de zbor similar cu Kayak unde consumatori pot compara preturile de pe cateva linii de zbor si agentii de turism a devenit online.Cea mai competitiva companie de pe piata a devenit chiar mai buna in iulie 2010, cand Google a anuntat ca dobandea ITA un softwere pentru informatiile unei companii de zbor,pentru 700 $ mil.Kaufer era sigur ca Saltrburg a vrut sa discute optiunile TA datorita acestei ultime performante.

Kaufer inca se mai gandea la impactul pe care achizitia Google asupa TA cand asistentul lui l-a informat ca New Wlei,directorul ,General de la TA China era la telefon,30 de minute mai tarziu ,Kaufer a terminat conversatia cu Wlei si a inceput sa se gandeasca la ce s-a dovedit a fi o zi ocupata,dupa vacanta sa. In mai putin de 10 ani, am devenit cea mai populara sic ea mai mare agentie/colectiv de turism din lume ,unde consumatorii de la calatori reali despre hoteluri, atractii turistice si alte idei legate de turism.Cu cat intensificam acest serviciu pentru utilizatorii nostri,avem de asemenea mai multe sanse sa crestem sis a ne extindem.3 initiative de crestere mai recente si importante sunt chiriile in vacanta,zborul si expansiunea international ,in special in China.

In timp ce toate trei au un potential de crestere semnificant,fiecare dintre ele sunt un model pentru o provocare diferita.Piata chiriilor pe vacant este fragmentata si consumatori sunt mult mai interesati de o chirie sau o casa de vacanta.Afacerea cu Zborul/Turismul aerian este foarte competitive si este foarte probabil sa devina profitabila precum achizitia Google.

Piata din China este foarte diferita de cea din SUA si ar necesita crearea unor produse locale care sa fie potrivite pentru piata.Fiecare dintre cele 3 zboruri vor necesita resurse semnificative si un management al timpului , deoarece concureaza cu lideri important de pe piata.Pentru a crea o cale spre succes,trebuie sa avem prioritate clara printre cele 3 optiuni.

Istoricul firmei

In februarie 2000, Kaufer si cofondatorii sai Langley Steinert, Nick Shanny si Tom Palka au deschis TA din frustrarea lor cu character personal. Kaufer a spus:

“Noi nu am gasit informatii legate de calatorii pe internet. Noi nu am vrut brosuri sau siteuri extravagante ale hotelurilor care iti permit sa iti faci rezervare dar care nu furnizeaza o intelegere mai detailata. Noi am vrut sa stim ce au avut de zis alti oameni despre sederea lor. Noi am gasit cateva bloguri unde erau prezentate experiente din calatorii dar nici un loc unde informatiile de pe aceste bloguri sa poata fi accesate.”

Acest lucru a format nucleul ideii TA: un site care aduna parerile consumatorilor despre calatoriile lor intr-un loc anume. Kaufer si mica sa echipa au indexat blogurile, au examinat ghidurile turistice si articolele din ziare, si in scurt timp au acumulat un suport bun de urmat. In timp ce deveneau populari cu consumatorii, incercarile timpurii de a transforma siteul in banii prin licentierea continutului si punerea de bannere publicitare au dat gres. Dupa acest episode TA a ajuns la o intelegere cu OTA pentru a publica pe siteul lor linkuri care TA (gen Expedia). Aceste reclame au arat o rata de 10% din cei care au vizitat siteul si dupa 2002 TA a devenit profitabila.

In 2004 Kaufer si partenerii sai au vandut TA companiei InterActive Corporation (IAC) pentru suma de 210 milioane $. Siteul a fost folosit ca parte a Expedin Inc. (2005) la fel ca si celelalte siteuri ale Expedia cum ar fi Hotels.com sau Hotwire.

Crestere si cultura

Compania a cunoscut o crestere rapida, ajungand la 1 milion de comentarii in 2005. Kaufer a ramas in continuare la TA iar, in 2010 a fost cel care a stat la carma a ceea ce a insemnat TripAdvisor Meida Group, ce contine 17 companii printer care si TA, Seat Guru si Cruise Critic.

Dupa 2010 TA a fost cel mai mare site de turism din lume, operand in 24 de tari si folosind 16 limbi de comunicare, avand liste de la 450.000 de hoteluri, 92.000 de atractii turistice si 564.000 de restaurant in peste 71.000 de destinatii din toata lumea. Au avut peste 40 de milioane de comentarii sau pareri si primeau peste 21 de contributii pe minut. In mai 2010 TA a avut 35 de milioane de vizitatori unici, mai multi decat Travelocity.com, Princeline.com si Orbitz.com la un loc si semnificat mai multi vizitatori decat concurentii directe ca Yahootravel(21 de milioane) si IgoUgo(1.1 milioane). In 2009 TA a avut venituri de 352 milioane $ si venituri operabile de 196 milioane $.

Fisiere in arhiva (1):

  • Studiu de Caz Trip Advisor - Turism International.docx

Alte informatii

FACULTATEA DE MARKETING