Tehnici Promotionale pentru Zahar

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 1781
Mărime: 407.67KB (arhivat)
Cost: 4 puncte

Extras din document

Zahărul aduce fericirea

Zahărul este cea mai bună hrană pentru creier ajutându-l să scape de presiunea stresului, fiind un fel de recompensă pentru că stimulează organismul. Dacă este consumat moderat și sunt alese cele mai calitative surse, zahărul va aduce fericirea.

Pentru a fi promovat, zahărul este trecut prin diverse tehnici promoționale, cum ar fi:

• Pachete speciale:

-Pachete Bonus

-Pachete Cuplu;

• Pro-causa;

• Reduceri temporare de preț;

• Cupoane;

• Ramburs;

• Sampling.

1.Pachete speciale – A.Pachet Bonus

Prin această tehnică promoțională oferim o cantitate mai mare de zahăr (3 kilograme), la prețul stabilit pentru 2 kilograme. Toate aceste pachete sunt cuplate printr-un ambalaj transparent, pentru a fi ușor de observat de consumatori.

Prețul pachetului promoțional este de 9,99 lei.

Pachet 2+1: 3 kilograme de zahăr la preț de 2.

Obiective

Un prim obiectiv este reprezentat de creșterea vânzărilor prin mărirea consumului. Având o cantitate mai mare de zahăr consumatorul este tentat să folosească mai mult: mai mult zahăr, mai multe prăjituri.

Alt obiectiv este reprezentat de atragerea clienților, cu toții știind că zahărul reprezintă un aliment de bază pentru majoritatea oamenilor, dar totuși având un preț ridicat. Prin această promoție oferim posibilitatea consumatorilor de a beneficia de o cantitate în plus la un preț avantajos.

Avantaje

Văzând trei pachete la preț de doua clientul va fi impulsionat să achiziționeze pachetul promoțional și face reclamă cunoscuților, care la rândul lor vor cumpăra și ei.

Cantitatea mare de produs dă posibilitatea clienților de a evalua calitatea pe o perioadă mai lungă, ceea ce va determina viitoarea loializare a acestora.

Dezavantaje

Marele dezavantaj este reprezentat de costurile ridicate privind cantitatea de zahăr oferită gratis, ambajul pentru gruparea celor trei pachete, promovarea cu panouri publicitare, reviste, reclame etc.

Acest pachet necesită mai mult spațiu datorită lungimii pachetului promoțional, deoarece pachetul ocupă de trei ori mai mult spațiu față de un pachet obișnuit și va fi necesar mereu realimentarea raftului.

Influiențe asupra consumatorilor

Pachetul Bonus are efect asupra consumatorilor loiali, ei vor achiziționa pachetul promoțional indiferent de existența sau nu a unui kilogram în plus. Indecișii vor cumpăra fiind atrași de punga oferită gratuit. Economicii în funcție de venituri vor achiziționa pentru a stoca sau nu vor da importanță acestei oferte.

1.Pachete speciale – B.Pachet Cuplu

Acest pachet oferă două produse distincte, aflate într-un singur ambalaj, cu folosințe diferite sau complementare.

Aflându-ne în preajma sărbătorilor am ales să creăm pachetul Zahăr + forme de prăjituri pentru a veni în ajutorul gospodinelor.

La punga de un kilogram de zahăr, va fi atașat câte un set de 6 forme pentru prăjituri. În acestă promoție există 3 modele de forme distincte.

Preview document

Tehnici Promotionale pentru Zahar - Pagina 1
Tehnici Promotionale pentru Zahar - Pagina 2
Tehnici Promotionale pentru Zahar - Pagina 3
Tehnici Promotionale pentru Zahar - Pagina 4
Tehnici Promotionale pentru Zahar - Pagina 5
Tehnici Promotionale pentru Zahar - Pagina 6
Tehnici Promotionale pentru Zahar - Pagina 7
Tehnici Promotionale pentru Zahar - Pagina 8
Tehnici Promotionale pentru Zahar - Pagina 9
Tehnici Promotionale pentru Zahar - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Tehnici Promotionale pentru Zahar.docx

Alții au mai descărcat și

Romania in Ecuatia Integrarii Europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?