Turism Rural în Maroc

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 3863
Mărime: 29.96KB (arhivat)
Publicat de: Axinte Toader
Puncte necesare: 6

Cuprins

  1. Despre Maroc pag.1
  2. Principalele atractii turistice din Maroc pag.2
  3. Asezare geografica pag.3
  4. Catari si camile sau 4x4
  5. ATV-uri si biciclete
  6. Produse de argan pag.4
  7. Turismul rural pag.5
  8. Turismul in Maroc pag. 6
  9. Turismul rural in regiunea Zagora si Quarzazate
  10. Rolul turismului rural in regiunile Zagora si Qurazazate pag.7
  11. Turism in satul Timidarte

Extras din referat

DESPRE MAROC

Cuvintele cu care veti fi intampinati cand veti ajunge in Maroc sunt vechi de secole - "Ahlanwasahlan", sunteti bine veniti in Maroc.

Maroc e o tara foarte frumoasa si varita din punct de vedere al reliefului. Aici se intalnesc piscurile inzapezite ale Atlasului, litoralul Mediteranei si a Oceanului Atlantic, creasta Rifului cu padurile de cedrii, oazele presahariene si un itinerar turistic foarte atragator ce ofara vizitatorului imagini de neuitat. Capitala acestuia se afla la Rabat, centrul politic, administrativ si cultural al tarii. Cea de-a doua capitala a Marocului, neoficiala, este Casablanca, capitala economica a tarii si unul din cele mai mari porturi ale Africii la Oceanul Atlantic.

Orasul este o combinatie intre numeroasele edificii moderne si cele in stilul traditional arab, avand o retea bogata de faleze si plaje. Acesta impresioneaza prin bulevardele largi si cladirile inalte, albe si foatre bine intretinute.

Marabot, e unul dintre siturile religioase, locul unde isi au locul de veci mai multi sfinti. Criptele se afla in afara orasului insa multi pelerini strabat acest drum deoarece se crede ca acestea ar avea puteri tamaduitoare.

Lusitania reprezinta cartierul evreiesc al orasului, unde traiesc peste 5000 de evrei.

Hassa II Mosque, e una din cele mai frumoase cladiri si moschei din lume pentru constructia careia s-au cheltuit aproximativ 800 de milioane de dolari.

Ain Diab e o plaja incantatoare ce in timpul noptii se transforma intr-un adevarat paradis al distractiei, numeroasele cluburi fiind o adevarata incantare pentru turisti.

Fes, a fost intemeiat in sec IX si este un centru cultural si religios foarte important al occidentului musulman. Acesta adaposteste cel mai reprezentativ monument de arta islamica din nordul Africii, Moscheea Al Qaraouiyyine, importanta atat datorita vechimii sale de 11 secole, a dimensiunii gigantice cat si a stilului architectural si impresionantelor decoratii interioare. Aceasta e sediul universitatii musulmane si a unei biblioteci ce detine manuscrise de mare valoare, veritabil tezaur al culturii islamice.

Marrakech, supranumita Perla Sudului, e un oras muzeu situat in mijlocul unei imense paduri de palmieri. Intinsele paduri de portocali, lamai, trandafiri, festivalul folcloric, monumentele istorice, viata agitate a pietelor( Sukuri) si activitatea artizanilor fac din acesta un loc fascinant ce merita vizitat. Atractiile turistice ale acestuia sunt moscheea, minaretul Kouuobia, Palatul Bahia, Gradina Menara si Piata Djema el Fna.

Palatul Bahia, a fost construit in sec XIX si se remarca atat prin marimea sa cat si prin decoratiunile interioare si gradinile sale. Orasul e foarte popular datorita festivalurilor si a pietelor sale cunoscute pentru muzicanti, acrobati, prezicatori si imblanzitori de serpi iar viata de noapte e la inaltime, avand numeroase restaurante unice cu specific marocan, baruri si casinouri.

Privind orizontul veti observa minarete rafinate si "ksour" (forturi) din caramizi de lut, coaste cu nisip matasos si canioane golase sculptate in Muntii Atlas. Maroc si-a mentinut cu darzenie independenta de-a lungul istoriei, neramanand totusi indiferent la idei din afara, creand un amestec de culturi, religii si idiomuri. Influenta arabilor, romanilor si a europenilor este vizibila in monimentele din intreaga tara. Desi vezi si auzi vorbindu-se in franceza pe strazile oraselor – vestigiu a protectoratului francez de 50 de ani – se mai folosesc la scara larga vreo sase limbi berbere si arabice marocane. Asta face ca Marocul sa fie in acelasi timp mediteranean, african, arab si berber.

Timp de secole calatorii au traversat nisipurile nestatornice si au trecut muntii in cautarea Marocului mitic, asteptandu-se sa fie uimiti de palatele regale, oazele neasteptate, obiectele de mestesugarit si de ospitalitatea localnicilor. Fie ca vreti sa va relaxati cu familia in casele de oaspeti, sau sa porniti in explorarea vechilor sate berbere, veti intalni marocani care vor face tot ce vor putea sa vaindeplineasca dorintele. Localnicii s-au adaptat tacerii desertului Sahara si galagiei din medina (vechi oras) si s-au integrat in vechile "mellah" (cartiere evreiesti) si punctele comerciale tuarege.

Principalele atractii turistice din Maroc:

Se pot admira dunele din Sahara care isi schimba in continuu formele, la Merzouga, spectacolul din piata publica Djemaa el-Fna protejata de UNESCO, unde se afla pictori henna, vanzatori de licori, imblanzitori de serpi si acrobati pe timpul zilei si povestitori, muzicieni Gnaoua, travestiti care danseaza din buric si cea mai mare competitie de gratar din lume pe timpul noptii,priviti peisajul spectaculos al Defileului Todra, unde puteti ajunge prin Valea Dades, acoperita cu trandafiri salbatici primavera, descoperiti misterul orasului Fes, centrul antic al invataturii sacre si al puterii imperiale, cu strazi labirintice punctate de minaretele inalte ale moscheelor Al-Qarawiyin si Al-Andalus.

"Aburiti-va" intr-o baie originala hammam, unde asistentii tabaya va vor transpune intr-o stare de relaxare deplina folosind traditionalul sapun negru si o manus aspra, urmate de un masaj cu uleiuri sentiale de intinerire.

Marocanii servesc masa in general de trei ori pe zi. Micul dejun poate consta in paine, ulei de masline, unt si conserve, sau o mancare ca o clatita, numita baghrir. Prinzul este masa cea mai consistenta a zilei. Cina poate fi o masa usoara sau mai greoaie, cu supa numita harira. Marocanii beau foarte mult ceai, dar si cafeaua, cu mult lapte si zahar, este populara. Fiind musulmani, marocanii nu consuma bauturi alcoolice si carne de porc. Insa bauturile alcoolice se gasesc in baruri si cafenele.

Preview document

Turism Rural în Maroc - Pagina 1
Turism Rural în Maroc - Pagina 2
Turism Rural în Maroc - Pagina 3
Turism Rural în Maroc - Pagina 4
Turism Rural în Maroc - Pagina 5
Turism Rural în Maroc - Pagina 6
Turism Rural în Maroc - Pagina 7
Turism Rural în Maroc - Pagina 8
Turism Rural în Maroc - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Turism Rural in Maroc.docx

Te-ar putea interesa și

Strategiile de distribuție ale agenției de turism utilizând comerțul electronic

Preambul Turismul este domeniul cu cea mai mare expansiune la nivel internaţional, contribuind cu 10% la produsul intern brut mondial. Dependent...

Istoricul Apariției și Evoluției Turismului Internațional

Specialiştii apreciază că există cinci etape majore în apariţia şi dezvoltarea turismului internaţional: A. Epoca preistorică Motivaţiile de...

Formele de Manifestare Spațială a Fenomenului Turistic

FORMELE DE MANIFESTARE SPAŢIALĂ A FENOMENULUI TURISTIC I.1. Turistificarea spaţiului Turismul nu există fără turişti, nici turiştii fără spaţiul...

Ai nevoie de altceva?