Turismul international al Thailandei

Imagine preview
(9/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Turismul international al Thailandei.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 15 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Conf.univ.dr. Ion-Dănuţ Jugănaru

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Economie

Cuprins

CAPITOLUL I
1.1. Aşezare geografica. Limite şi vecini 3
1.2. Prezentarea principalelor componente ale cadrului natural. Clima 3
CAPITOLUL II
2.1. Principalele atracţii şi destinaţii turistice 4
2.2. Principalele tipuri şi forme de turism practicate 6
CAPITOLUL III
3.1. Turismul de incoming - receptor 8
3.2. Turismul de outgoing - emiţător 12
CONLCUZII 14
BIBLIOGRAFIE 15

Extras din document

Thailanda, oficial Regatul Thailandei, este o țară situata in Asia de Sud-Est, în centrul peninsulei Indochina. Se învecinează la Nord cu Myanmar și Laos, la Est cu Laos și Cambodgia, la sud cu Golful Thailandei și Malaezia, și la vest cu Marea Andaman și extremitatea sudică a Myanmar. Thailanda are o populaţie de aproximativ 67.091.120 locuitori şi se întinde pe o arie de 513.120 km pătraţi. Se extinde în jur de 1.620 km de la Nord la Sud si 775 km de la Est la Vest. Capitala ţării se afla la Bangkok, oraş situat în centrul ţării, la varsarea fluviului Chao Phraya în apa Siamului. Bangkok-ul sau Krung Thep, în thailandeză, este capitala şi cel mai mare oraş al Thailandei, cu o populaţie de 8.538.610 de locuitori. Thailanda e cunoscuta si sub denumirea de Siam, denumirea oficiala a ţării până în anul 1939 şi între anii 1945-1949.

1.2. Prezentarea principalelor componente ale cadrului natural. Clima. Thailanda este aşezatape câteva districte geografice, în mare parte corespunzând cu grupurile provincie. Nordul ţării este muntos cu cel mai înalt punct Doi Inthanon la 2.565 metri. Nord-Estul este format din Platoul Khorat, marginit la Est de râul Mekong. Centrul ţării este dominat de valea râului Chao Phraya cares e scurge în Golful Thailandei. Sudul este format din istmul îngust Kra care se lărgeste în Peninsula Malay. Râurile şi canalele, în thailandeză ,,maenam” şi ,,khlong” au fost întotdeauna forme vitale de comunicare. Când capitala Thailandei s-a mutat în Bangkok în 1782 (începutul perioadei Rattana Kosin) capitala a fost umpluta cu canale, aşa că Bangkok-ului i se mai spune ,,Venetia Estului”, de către vizitatorii europeni. În zilele noastre, chiar dacă Bangkok-ul a devenit un oraş modern, râul Chao Phraya, precum şi canalele de pe el sunt încântatoare pentru oricine doreste o atmosfera paşnică în agitaţia Bangkok-ului. Golful Thailandei acoperă 320.000 kilometri pătrați și este alimentat de râurile Chao Phraya, Mae Klong, Bang Pakong, și Tapi. Aceasta contribuie la sectorul turismului datorită apelor sale limpezi, putin adanci de-a lungul coastelor din zona de sud și a istmului Kra. Malul de est al Golfului Thailandei este un centru industrial al Thailandei. Marea Andaman este o resursă naturală prețioasă, deoarece găzduiește cele mai populare și luxoase statiuni din Asia. Phuket, Krabi, Ranong, Phang Nga, și Trang și insulele lor se întind de-a lungul coastelor Mării Andaman. Acestea sunt un magnet turistic pentru vizitatori din întreaga lume.Climatul local este tropical și caracterizat de musoni. Este un muson de sud-vest, ploios, cald și înnorat de la mijlocul lui mai până în septembrie, de asemeni, un muson uscat si rece din nord-est din noiembrie până la mijlocul lunii martie. Istmul din sud este întotdeauna cald și umed.

CAPITOLUL II

2.1. Principalele atracţii şi destinaţii turistice. Bangkok, capitala Thailandei, este un oraş plin de viaţă, aglomerat şi foarte exotic. Numit adesea “Oraşul Îngerilor” sau “Veneţia Orientului”, Bangkok-ul are nu mai puţin de 22 de zone care merită cu prisosinţă titlul de “centru al oraşului”, peste 400 de temple, 800 de hoteluri şi o mulţime de zgârie-nori. Pattaya este cea mai căutată staţiune turistică din Thailanda. Deşi este faimoasă pentru viaţa sa de noapte, în Pattaya puteţi practica schi nautic, windsurf, puteţi vizita insulele de corali. Aici vă puteţi bucura de razele soarelui tropical pe plajele aurii ale peninsulei, puteţi înota, sau puteţi face snorkeling. Phuket este cea mai mare dintre insulele Thailandei. Asezata in sudul Thailandei, la vest are litoralul Mării Andaman, iar in sud este interconectata de provincia Phang Nga de o pereche de poduri rutiere. Pe langa hoteluri, restaurante şi magazine, Phuket are un bogat acvariu cu peşti exotici si o grădină botanică, plaje cu nisip alb, golfuri liniştite, păduri tropicale şi trei cascade minunate.Nakhon Pathom unde se afla şi una dintre cele mai mari pagode din Sud-Estul Asiei, şi un sat tradiţional. Ayutthaya, fosta capitala a Siamului. Aici se pot vizita: Templul Wat Mongkol Borpith, Templul Wat Phra Srisanpetch, Templul Wat Yai Chai Mongkol.

Fisiere in arhiva (1):

  • Turismul international al Thailandei.docx

Bibliografie

- http://www.thaiwebsites.com/
- http://ro.tourismthailand.org/Attraction
- http://knoema.com/
- https://ro.scribd.com/
- http://data.worldbank.org/
- https://en.wikipedia.org/wiki/Thailand
- http://www.directbooking.ro/prezentare-bangkok-informatii-poze-imagini-1990.aspx
- https://www.stb.gov.sg/statistics-and-market-insights/marketinsights/stb%20market%20insights%20-%20thailand.pdf
- http://www.tuktuk.ro/
- http://www.thaistory.ro/adevaratul-masaj-thailandez/