Fingerprint recognition

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Fingerprint recognition.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 8 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Electronica

Cuprins

1. Implementarea proiectului 4
1.1 Încărcarea imaginii 5
1.2 Identificarea imaginii 5
1.3 Verificarea imaginii 6
2. Concluzii 8

Extras din document

Abstract

Scopul acestui document este de a prezenta implementarea proiectului Fingerprint Recognition. Pentru a ajunge la rezultatul final si anume acela de recunoastere a amprentei degetului, implementarea noastra necesita parcurgerea a trei etape: incarcarea amprentei, identificare si verificare. Fiecare etapa va fi descrisa in aceasta documentatie, prezentand atat la nivelul interfetei, cat si la nivelul algoritmului. Pentru ca implementarea noastra este doar la nivel software, am avut nevoie de o baza de date cu amprente, aceasta fiind FVC2002 fingerprint database (DB4).

1. Implementarea proiectului

Proiectul Fingerprint Recognition a fost realizat în Matlab, având o interfață ușor de utilizat și sugestivă.

Procesarea imaginilor pentru obținerea unei imagini îmbunătățite a amprentei digitale, extracția minuțiilor, procesul de potrivire a imaginii de intrare cu imaginea șablonului, toți acești pași au fost implementați în Matlab.

Interfața este constituită din trei taburi în partea stângă, care reprezintă cele trei etape din procesul de recunoaștere a amprentei degetului și două screen-uri: unul în care poate fi vizualizată imaginea încărcată și celălalt în care este redată imaginea procesată, după ce au fost aplicate toate procesele menționate în al doilea paragraf.

Figura 1: Interfața creată în Matlab

Pentru aplicație am folosit o bază de date constând din șabloane. Pentru fiecare persoană am avut 8 imagini, fiind reprezentate prin clase.

Fisiere in arhiva (1):

  • Fingerprint recognition.docx