IRDA

Imagine preview
(7/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie IRDA.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 4 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Electronica

Extras din document

IRDA

Ce este IRDA ?

IRDA este dispozitivul ce face legatura intre calculator (PC) si: telefonul mobil, laptop, palm, un alt calculator (PC). Iti oferim un IRDA, pe care sa il conectezi la calculatorul personal, cu ajutorul carui poti comunica (fara fir, prin unde infrarosii) cu oricare din dispozitivele mentionate mai sus, in timpul cel mai scurt. IRDA ofera -viteza de comunicatie de 115 kbps, distanta optima fiind de aproximativ 50 de cm, dar putand varia intre 1cm si 100 cm.

Cu ajutorul IRDA puteti sa folositi modemul din telefonul mobil (care are IRDA integrat) ca pe un modem obisnuit, astfel va puteti conecta la Internet.

Majoritatea placilor de baza, chiar mai vechi, suporta IRDA, driver-ele sunt instalate automat la pornirea Windows dupa ce IRDA a fost conectat la placa de baza.

„Asocierea” ce apare in denumirea acestei tehnologii se refera la trei standarde de comunicatie prin infrarosu, si anume IrDA-Data, IrDA-Control si unul mai nou, AIr. Noi ne vom ocupa doar de partea de transmisii de date, si de aceea prin IrDA ne vom referi doar la standardul IrDA-Data. In general, tehnologia IrDA este folosita pentru a oferi acces fara fir pentru dispozitivele ce folosesc de obicei cablurile pentru a realiza -conexiune. IrDA este un standard proiectat pentru transmisia de date punct-la-punct sub un unghi de 30° (de fapt un con de unghi 30°), operational la distanta de maxim un metru, ce asigura -viteza a transmisiei cuprinsa intre 9600 bps si 16 Mbps.

Unde folosim IrDA

IrDA este folosit pentru a transmite date de urmatoarele aparate:

-Notebook, desktop, si computere de mana (PDA)

-Imprimante

-Telefoane si pagere

-Modems Modemuri

- Camere foto/video

-Aparate cu acces la LAN

-Aparate medicale si industriale

-La Paza

Acum se estimeaza ca acest standard exista pe mai mult de 150 de milioane de dispozitive, si se apreciaza -crestere anuala de circa 40%, domeniile de maxim interes fiind calculatoarele personale si perifericele. Mai mult, larga acceptare si utilizare a acestei tehnologii, precum si robustetea solutiilor oferite au accelerat adoptarea specificatiilor IrDA de catre alte organizatii de standardizare. -acceptare si implementare universala a acestui standard ar implica introducerea unui port hardware universal si aparitia rapida a software-ului ce sa asigure interoperabilitatea.

Unde castiga IrDA

Telefonul Ericsson R520, ce are implementata solutia Bluetooth.Un scenariu des intalnit in care pot aparea probleme este acela unde schimbul de date va avea loc intr--incapere unde se afla mai multe dispozitive de acelasi gen. Un exemplu este schimbul de date de pe cardurile electronice personale (un fel de „carti de vizita” electronice, care comunica si isi transmit informatii intre ele). Doua persoane se intalnesc intr--sala de conferinte, fata in fata, cu gandul de a „face schimb” de carduri electronice, iar in incapere se afla multe alte persoane ce executa aceeasi operatiune. Aceasta este una din situatiile in care IrDA exceleaza. Distanta mica si unghiul ingust necesar efectuarii transmisiei obliga utilizatorul

sa indrepte cartela catre recipient oarecum dupa metoda „punct ochit - punct lovit”, iar transferul sa se realizeze fara interferente. De asemenea, aceeasi necesitate a proximitatii ofera probabil cea mai banala si sigura forma de securitate, precum si -mare usurinta in utilizare.

Fisiere in arhiva (1):

  • IRDA.doc