Studiu asupra rețelei HFC

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Electronică
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 25 în total
Cuvinte : 5240
Mărime: 466.65KB (arhivat)
Publicat de: Beniamin Luca
Puncte necesare: 9

Cuprins

  1. CUPRINS
  2. I. Despre UPC 2
  3. II. Reteaua HFC 4
  4. II.1. Consideratii generale si modul de functionare a unei retele HFC 4
  5. II.2. Transportul informatiei intr-o retea HFC 6
  6. II.3. Avantaje si dezavantaje ale implementarii unei retele HFC 7
  7. III. DOCSIS 9
  8. III.1. Consideratii generale si modul de functionare a standardului DOCSIS 9
  9. III.2. Variante regionale ale DOCSIS 11
  10. III.3. DOCSIS 3.0 12
  11. IV. Segmentarea Nodurilor 13
  12. IV.1. Consideratii generale privind Node Segmentation 13
  13. IV.2. Prezentarea metodei generale de Node Segmentation 14
  14. IV.3. Wavelenght Division Multiplexing (WDM) 15
  15. IV.3.1 Broad WDM pentru Node Segmentation 16
  16. IV.3.2 Coarse WDM pentru Node Segmentation 17
  17. IV.3.3 Dense WDM pentru Node Segmentation 18
  18. V. Viitorul retelei HFC 21
  19. V.1. DOCSIS 3.1 21
  20. V.2. Solutia Fiber-Deep 22
  21. V.3. Radio frequency over glass 23
  22. V.3.1 Avantaje ale utilizarii RFoG 23
  23. Bibliografie 25

Extras din referat

I. Despre UPC

UPC este una dintre cele mai mari companii de comunicatii prin cablu din tara noastra si ofera servicii de televiziune prin cablu si prin satelit , internet de mare viteza si telefonie fixa digitala.

UPC Romania investeste in mod constant in modernizarea retelelor pentru a oferi produse si servicii de calitate si pentru a lansa noi produse pentru clienti. Toti acestia pot beneficia de toate cele trei servicii oferite de UPC - televiziune , internet si telefonie. Principalele avantaje ale UPC sunt: televiziunea digitala , 132 canale TV care inseamna cea mai larga oferta de programe de televiziune , DVR-ul , HD-ul , cele mai bune tarife la convorbirile telefonice internationale.

De cand a intrat pe piata romaneasca , in 1992 , compania a investit aproape un miliard de euro , devenind astfel cea mai mare investitie americana directa din tara. In anul 2008 , investitiile in dezvoltarea companiei s-au ridicat la suma de 40 de milioane de euro , in anul 2009 la 50 de milioane de euro , iar pentru anul 2010 , au fost planificate investitii de 120 milioane de lei.

UPC Romania este afiliata la UPC Broadband , divizia europeana a grupului Liberty Global , Inc. , cea mai mare companie de comunicatii prin cablu din lume. UPC Broadband ofera servicii de televiziune , internet de mare viteza si telefonie pentru 13,6 milioane de clienti din 10 tari europene: Ungaria , Austria , Cehia , Slovacia , Polonia , Irlanda , Olanda , Elvetia , Germania si Romania. Potrivit viziunii companiei , aceasta lume , fascinanta , dar uneori prea complexa , trebuie sa fie deschisa tuturor. Cei 10.000 de angajati UPC din Europa dau viata viziunii companiei prin simplitatea si caldura umana care se regasesc in fiecare din actiunile lor.

Cine este Liberty Global, Inc.?

Liberty Global, Inc. este liderul industriei mondiale de comunicatii prin cablu, cu operatiuni in 13 tari. Ii conectam pe oameni cu lumea digitala si le oferim posibilitatea de a descoperi si experimenta posibilitati nelimitate.

Serviciile noastre de televiziune , internet in banda larga si telefonie sunt furnizate prin intermediul unor retele de generatie urmatoare si prin platforme inovatoare de tehnologie care conecteaza 20 de milioane de clienti. La 31 decembrie 2012 , acestia aveau 35 de milioane de abonamente.

Brandurile Liberty Global includ UPC , Unitymedia , KabelBW , Telenet si VTR. Operatiunile noastre includ totodata si Chellomedia , divizia de continut , UPC Business , divizia de servicii pentru companii si Liberty Global Ventures, fondul nostru de investitii.

Simplitate intr-o lume complexa

Este expresia noului nostru mod de a gandi si se bazeaza pe intelegerea faptului ca , pentru marea majoritate a oamenilor , tehnologia din timpurile noastre este fascinanta si plina de oportunitati , dar cel mai adesea coplesitoare - prin ritmul sau ametitor , prin varietatea optiunilor , prin terminologia sofisticata.

Ceea ce noi ne propunem este sa privim lucrurile din perspectiva umana si sa aducem simplitate in aceasta lume complexa. Avem convingerea ca la UPC exista un loc pentru fiecare si putem face produsele , serviciile si comunicarea noastra usor de inteles si de asimilat pentru toata lumea. Pornim la drum in aceasta calatorie fiind constienti ca avem un drum lung de parcus, dar avand certitudinea ca am facut deja primii pasi in directia potrivita.

II. Reteaua HFC

II.1 Consideratii generale si modul de functionare a unei retele HFC

Reteaua HFC ( Hybrid Fiber Coax Network) este o tehnologie a telecomunicatiilor in care fibra optica si cablul coaxial sunt utilizate pe diferite portiuni ale retelei , pentru a transporta continut in broadband ( cum ar fi transportul de stream-uri video , date , precum si voce ) , unde notiunea de broadband defineste o latime de banda larga , ceea ce implica viteze mari la download si upload.

Utilizand reteaua HFC , o companie locala de CATV ( Cable Television , Community Antenna Television ) instaleaza fibra optica pornind de la headend ( centru de distributie ) , pentru a deservi nodurile situate in apropierea utilizatorilor business sau rezidentiali si de la aceste noduri se trece la utilizarea cablului coaxial pana in locuinta clientului. In continuare voi prezenta modul in care functioneaza o retea HFC , dupa cum se poate vedea si in reprezentarea de mai jos :

Bibliografie

http://searchnetworking.techtarget.com/definition/hybrid-fiber-coaxial-network

http://en.wikipedia.org/wiki/Hybrid_fibre-coaxial

http://moto.arrisi.com/staticfiles/VideoSolutions/_Documents/static%20files/WDM%20CWDM%20DWDM%20Segmentation%20Primer.pdf

http://stopthecap.com/2012/10/04/docsis-3-1-in-development-up-to-102gbps-service-possible-for-cable-broadband/

http://www.lightreading.com/document.asp?doc_id=699136

http://www.aurora.com/site/solutions.an?li=s-res-fd

http://en.wikipedia.org/wiki/Radio_frequency_over_glass

Preview document

Studiu asupra rețelei HFC - Pagina 1
Studiu asupra rețelei HFC - Pagina 2
Studiu asupra rețelei HFC - Pagina 3
Studiu asupra rețelei HFC - Pagina 4
Studiu asupra rețelei HFC - Pagina 5
Studiu asupra rețelei HFC - Pagina 6
Studiu asupra rețelei HFC - Pagina 7
Studiu asupra rețelei HFC - Pagina 8
Studiu asupra rețelei HFC - Pagina 9
Studiu asupra rețelei HFC - Pagina 10
Studiu asupra rețelei HFC - Pagina 11
Studiu asupra rețelei HFC - Pagina 12
Studiu asupra rețelei HFC - Pagina 13
Studiu asupra rețelei HFC - Pagina 14
Studiu asupra rețelei HFC - Pagina 15
Studiu asupra rețelei HFC - Pagina 16
Studiu asupra rețelei HFC - Pagina 17
Studiu asupra rețelei HFC - Pagina 18
Studiu asupra rețelei HFC - Pagina 19
Studiu asupra rețelei HFC - Pagina 20
Studiu asupra rețelei HFC - Pagina 21
Studiu asupra rețelei HFC - Pagina 22
Studiu asupra rețelei HFC - Pagina 23
Studiu asupra rețelei HFC - Pagina 24
Studiu asupra rețelei HFC - Pagina 25

Conținut arhivă zip

  • Studiu Asupra Retelei HFC.docx

Alții au mai descărcat și

Monitorul

O clasificare sumara a monitoarelor ar putea fi dupa unul din criteriile : a) dupa culorile de afisare -monitoare monocrome (afiseaza doar doua...

Stabilizator de Tensiune

3. Functionarea În general, pentru realizarea stabilizatoarelor de tensiune se folosesc proprietatile diodelor. Cel mai simplu tip de...

Ai nevoie de altceva?