Aparate de Masurat Digitale

Imagine preview
(7/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Aparate de Masurat Digitale.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 24 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: marian nicolae

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domenii: Electrotehnica, Electronica

Cuprins

Memoriu justificativ pag. 2
Aparate de mãsurat digitale pag. 3
Multimetrul pag.10
Transformatoare de masurat pag. 12
Normele de protectie a muncii pag. 16
Bibliografie pag. 22
Cuprins pag. 23

Extras din document

Memoriu justificativ

Importanta masurarilor creste necontenit in toate domeniile stiintei si tehnicii. Fiecare noua cucerire a stiintelor naturii si a celor tehnice, fiecare noua descoperire, crearea noilor masini, echipamente si materiale este precedata de un mare numar si o mare varietate de masurari.

In etapa actuala de dezvoltare a societatii romanesti,aproape ca nu exista domeniu al activitatii economico – sociale in care sa nu se foloseasca instalatii si aparate electrice si electronice. Larga raspindire a acestora precum si diversificarea si perfectionarea lor, necesita cadre bine pregatite, capabile sa raspunda cerintelor impuse de dezvoltarea stiintei si tehnicii contemporane.

In acest context, asistam la o crestere tot mai accentuata a rolului metrologiei , stiinta a masurarilor, a metodelor si mijloacelor de asigurare a uniformitatii si preciziei necesare a tuturor masurarilor care se efectueaza in activitatea economica si sociala. Se dezvolta si se perfectioneza tot mai mult baza stiintifica, tehnica si organizatorica a asigurarii metrologice, a acelui ansamblu de masuri care garanteaza compatibilitatea rezultatelor tuturor masurarilor, obtinute in orice loc, in orice moment, si cu orice mijloace.

Tema proiectului de fata are drept scop relizarea si utilizarea unui aparat de masurã digital, data fiind utilitatea lui deosebita in practica.

APARATE DE MẲSURAT DIGITALE

A. NOŢIUNI GENERALE

Aparate de mãsurat digitale au apãrut şi s-au dezvoltat odatã cu dezvoltarea tehnicii de calcul şi a dispozitivelor de automatizare.

Domeniile mãsurãtorilor digitale şi al informaticii au cunoscut o creştere rapidã în ultimul deceniu deoarece preţurile şi dimensiunile componentelor electronice au scãzut, permiţând realizarea unor circuite din ce în ce mai complexe.

1. Caracteristicile aparatelor de mãsurat digitale

Mãsurãrile şi aparatele de mãsurat digitale se caracterizeazã prin:

• afişarea direct sub forma numerică a rezultatului măsurării, spre deosebire de aparatele de măsurat analogice în care măsurarea are loc indirect, prin evaluarea efectului mărimii măsurate asupra dispozitivelor de măsurat, evaluare care constă în citirea pozitiei relative a unui indicator faţă de o scară gradată;

• variaţia discontinuă a valorii măsurate corespunzător variaţiei de obicei continue mărimii de măsurat, datorită efectuării măsurătorilor numai la anumite intervale de timp (măsurări discrete);

• valoarea afişată a mărimii de măsurat nu urmăreşte continuu variaţia acesteia, ca în cazul aparatelor analogice, deci indicaţia variază în trepte.

Observaţia 1 : Un aparat de măsurat digital nu poate indica orice valoare a mărimii de măsurat; de exemplu, un aparat care poate indica succesiv valorile 35,725 şi 35;726 nu poate indica valorea 35,7252 a mărimii de măsurat cu variaţie continuă.

Observaţia 2 : Măsurările digitale sunt folosite încă dinainte de apariţia aparatelor de măsurat digitale. Astfel, în cazul punţilor, compensatoarelor şi a altor aparate de comparaţie cu cutii de rezistenţe decadice, valoarea mărimii măsurate se obţine prin variaţia în trepte a rezistenţelor decadice şi exprimarea ei prin cifrele corespunzătoare poziţiei comutatoarelor acestora.

Fisiere in arhiva (1):

  • Aparate de Masurat Digitale.doc

Alte informatii

am ales acest referat pt k imi place tema lui