Constructia si Caracterizarea Senzorilor de Conductivitate Inductivi pentru Monitorizarea Efluentilor Industriali

Imagine preview
(7/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Constructia si Caracterizarea Senzorilor de Conductivitate Inductivi pentru Monitorizarea Efluentilor Industriali.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 18 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Electrotehnica

Extras din document

CONSTRUCTIA SI CARACTERIZAREA SENZORILOR DE CONDUCTIVITATE INDUCTIVI PENTRU MONITORIZAREA EFLUENTILOR INDUSTRIALI

Senzori si transmitoare pentru determinarea conductivitatii si concentratiei in toate aplicatiile

Apa devine un lucru ce nu poate fi irosit si monitorizarea calitatii apei este importanta in multe din procesele de azi in diferite industrii din lume.

Conductivitatea este folosita pentru masurarea calitatii apei care a suferit un proces de purificare ,aceste procese indeparteaza mineralele dizolvate in apa precum sodiu, calciu, fosfati ,etc.

Conductibilitatea este capabila sa detecteze ppm (parti per milion) din sarurile de mai sus .

Conductivitatea este proprietatea unui material de a conduce curentul electric prin deplasarea ionilor. Ionii pozitivi si negativi din solutie se misca în sens opus încarcarii electrodului atunci când o sarcina electrica este aplicata solutiei. Miscarea ionica este afectata de proprietatile solventului (temperatura si vâscozitatea) si de proprietatile fizice ale ionului (marime, încarcare, concentratie). Conductivitatea unui lichid este proportionala cu valoarea curentului dintre electrozi.

Conductibilitatea specifica sau conductivitatea este exprimata în ohm-1/cm = mho/cm = Siemens/cm si este o masura a densitatii ionice, adica a numarului de ioni dintr-un cm3 de solutie. Deoarece conductibilitatea electrica specifica a extractelor de sol, a apelor de irigatie este mica, pentru exprimarea conductibilitatii se folosesc si submultiplii corespunzatori: mmho/cm (mS/cm), ¼mho/cm (¼S/cm).

Pentru determinarea conductibilitatii specifice a unei solutii se folosesc celule de forme diferite, alcatuite din doi electrozi de platina, acoperite cu un strat subtire de platina neagra, pentru micsorarea efectelor daunatoare ale polarizarii.

Celulele de conductibilitate uzuale nu pot avea dimensiuni standard si de aceea este necesara determinarea constantei fiecarei celule de conductibilitate pentru a se stabili abaterile de la dimensiunile standard.

Firma LTH Electronics produce echipamente de masurare a puritatii apei ce sunt folosite in uzinele de tratare si purificare a apei.

Procesele la care se folosesc sisteme de conductivitate la contact ale firmei LTH sunt :

-Schimb ionic, cationic, anionic

-Distilare

-Ultra filtrare

Industriile care folosesc sisteme de conductivitate la contact in procesele de tratare a apei sunt :

-Generare de curent

-Fabricarea semiconductorilor si echipamente electronice

-Cosmetice si farmaceutice

-Automobile

-Tratamentele apei potabile

-Bauturi

LTH Electronics produce senzori de coductivitate care nu necesita intretinere si sunt rezistenti la temperatura si chimicale.

Folosim electrozi de conductivitate pentru controlul automat al dozari produselor chimice, prevenirea coroziuni .

Aplicatiile pentru senzori include:

-Finisarea metalului si pretratare

-Concentratia solutiilor

-Monitorizarea salinitati

Conductivitatea depinde de temperatura, variatia temperaturi cauzeaza probleme la masurarea conductivitatii in special cand solutiile testate prezinta variatii rapide ale temperaturii sau cand variatia conductivitatii este redusa.

La masurarea conductivitatii lichidelor ,se folosesc doua tipuri de senzori : inductivi si rezistivi.

Cei mai vechi sunt bazati pe senzori fara contact cu electrolitul iar cei mai noi sunt bazati pe electrozi metalici care sunt in contact direct cu electrolitul.

Senzori rezistivi pot avea doi, trei sau 4 electrozi si sunt mai sensibili si mai ieftin de construit.

Pentru a compensa erorile de masurare cauzate de variatia temperaturi , senzorul de temperatura este calibrat folosindu-se o baie de apa cu temperatura stabilizata .

Procedura de calibrare asigura ca fiecare senzor poate fi conectat la orice semnal fara a mai avea nevoie de inca o procedura de calibrare, in acelasi timp folosirea mai multor senzori de temperatura ofera o precizie mai buna .

Fisiere in arhiva (1):

  • Constructia si Caracterizarea Senzorilor de Conductivitate Inductivi pentru Monitorizarea Efluentilor Industriali.doc

Alte informatii

Cuprinde diferiti electorozi pentru anumite determinari, a fost prezentat la facultatea de chimie aplicata si stiinta materialelor.