Instalatia Electrica

Imagine preview
(7/10 din 3 voturi)

Acest referat descrie Instalatia Electrica.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 13 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Electrotehnica

Extras din document

1.DEFINIRE SI CLASIFICAREA INSTALATIILOR INTERIOARE

1.A.DEFINIRE

Prin instalatii electrice se inteleg acele instalatii care sunt destinate a folosi energia electrica pentru forta, iluminat si alte scopuri industriale sau casnice.

2.B.CLASIFICARE

Din punctul de vedere al locului unde se executa, instalatiile electrice se impart in:

1. Instalatii interioare, care cuprind conductoarele cu toate elementele accesorii de montaj, intrerupere, protectie ce se monteaza in interiorul cladirilor de orice fel ;

2. Instalatiile exterioare, la care elementele instalatiei sunt montate in afara cladirilor.

Instalatiile electrice pot servi numai pentru iluminat si se numesc instalatii electrice de iluminat, sau pot servi pentru alimentarea diferitelor receptoare electrice de puteri mari, ca motoare si cuptoareelectrice, aparate de sudat si se numesc instalatii electrice de forta.

Din punctul de vedere al tensiunii instalatiile electrice de joasa tensiune, care functioneaza la tensiuni pana la 1000 V, se impart in :

1.Instalatii electrice cu tensiunea intre conductor si pamant pana la 250 V;

2.Instalatii electrice cu tensiunea intre conductor si pamant peste 250 V.

- Dupa modul in care se executa, instalatiile electrice se impart in:

1. Instalatii electrice executate aparent, la care conductoarele electrice, prizele, intreruptoarele, sunt montate in mod vizibil.

2. Instalatii electrice executate ingropat, la care conductoarele

electrice nu se vad.

2.EXECUTAREA INSTALATIILOR ELECTRICE INTERIOARE

2.A.GENERALITATI

Orice instalatie electrica se executa dupa un proiect de executie intocmit de proiectantii de specialitate.

Instalatiile electrice de iluminat sant alimentate de la tablouri de distributie separate de cele care alimenteaza instalatiile electrice de forta.

Succesiunea tuturor operatiilor necesare pentru executare unei instalatii electrice formeaza procesul tehnologic de executie al instalatiei respective.

Principalele operatii care trebuie executate sunt:

1. Trasareasarea pe tavanul si pe peretii incaperilor a instalatiei electrice, indicate pe planul de executie, saparea santurilor in pereti, a locasurilor pentru doze, dibluri, prize, intrruptoare, si fixarae acestora in montaj aparent sau ingropat;

2. tragerea conductoarelor intuburile de protectie, executarea legaturilor intre conductoare si izolarea lor ;

Montarea aparatelor de comutare, a consumatorilor de energie electrica si a tablourilor de distributie;

Verificarea instalatiei

Procesul tehnologic difera de o lucrae la alta si uneori de la un santier la altul, in functie de materialele si utilajele folosite, de specificul cladirilor in care se executa.

2.B. TRANSPUNEREA SCHEMEI ELECTRICE DUPA PROIECT

Aceasta este operatie importanta, care consta in indentificarea si transpunerea cu precizie pe teren, a continutului planurilor. Cu aceasta ocazie se va insemna locul unde se monteaza: corpurile de ilumunat, nitreruptoarele, prizele, dozele, masinile electrice, precum si tablourile de distributie, tuburile de protectie, casi locurile unde se vor executa strapungerile prin ziduri si plansee.

Fisiere in arhiva (1):

  • Instalatia Electrica.doc