Modelarea procesului de pornire-oprire a instalației de tratare a apei

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Electrotehnică
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 1107
Mărime: 144.41KB (arhivat)
Publicat de: Adam Munteanu
Puncte necesare: 6

Extras din referat

Instalatiile sanitare navale trebuie sa asigure, pentru pasagerii si echipajul de la bordul navelor, apa potabila, apa de spalare pe corp, apa de mare pentru spalarea obiectelor sanitare, precum si evacuarea peste bord a apelor uzate si dejectiilor, respectand normele sanitare navale si conventia internationala pentru prevenirea poluarii de catre nave.

Instalația de tratare a apelor uzate

Purificarea apelor uzate bazat pe procesul cu nămol activ.

Nămol activ este o substanță complicata constând în principal din bacterii aerobe, care nu atrage numai solide organice și anorganice în suspensie în apă de canalizare,de asemenea și alge; cu o putere de absorbție puternic ce degradează substanțele organice pozitiv.

Când apele reziduale conțin nămol activ aceasta este lăsat să stea, astfel ca bacteriile aerobe care au absorbit impurităților vor inocula formand stoluri mari care se stabilesc cu ușurință.

Când canalizarea este pe deplin în contact cu nămol activ în timp ce o cantitate suficientă de oxigen este furnizat în ea, aproape toate impuritățile, organici si anorganice, în apa uzată sunt absorbite de nămolul activ.

Impuritățile absorbite de nămolului activat va servi ca un nutrient pentru microbi care sunt constituentul major al nămolului activat.

O parte din impuritati absorbite se descompun in substante sigure, cum ar fi apa si dioxidul de carbon prin oxidare, iar o alta parte din aceastea sunt transformate in celule de namol activat.

Procesul cu nămol activ are diverse variante de a face față cu o varietate de aplicații.Cu acest proces, nămolul activat rămâne în contact cu apa uzată pentru o perioadă foarte lungă. Ca urmare a unei perioade de contact foarte lung, cantitatea de impurități (nutrienti pentru nămol activ) la o sumă /unitate de namol activ scade și prin urmare, microbii rămân într-o stare muriti de foame. Apoi, microbii începe metabolismul folosind propia lor citoplasma.

Astfel, ei consumă cel mai mult propia lor citoplasma pentru ca au sintetizat. Deoarece, creșterea cantității de nămol este redus, chiar și după operație prelungită, precum și întreținerea și menținerea.

Pentru a rezuma, procesul de oxidare totală este un proces ideal pentru un sistem compact de epurare a apei. După ce nămolul activat se permite să rămână în contact cu canalizare pentru o perioadă suficient de lungă, iar în cazul în care amestecul este lăsat să stea într-un compartiment de clorinare, nămolul activat face imediat stoluri mari, care se stabilesc cu ușurință și sunt ușor separate de supernantant.

Namolul activat stabilit si separat este returnat de la un compartiment de clorinare a unui compartiment de aerare pentru a mentine concentratia adecvata a namolului activat in compatimentul de aerare.

Preview document

Modelarea procesului de pornire-oprire a instalației de tratare a apei - Pagina 1
Modelarea procesului de pornire-oprire a instalației de tratare a apei - Pagina 2
Modelarea procesului de pornire-oprire a instalației de tratare a apei - Pagina 3
Modelarea procesului de pornire-oprire a instalației de tratare a apei - Pagina 4
Modelarea procesului de pornire-oprire a instalației de tratare a apei - Pagina 5
Modelarea procesului de pornire-oprire a instalației de tratare a apei - Pagina 6
Modelarea procesului de pornire-oprire a instalației de tratare a apei - Pagina 7
Modelarea procesului de pornire-oprire a instalației de tratare a apei - Pagina 8
Modelarea procesului de pornire-oprire a instalației de tratare a apei - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Modelarea Procesului de Pornire-Oprire a Instalatiei de Tratare a Apei.docx

Alții au mai descărcat și

Reglarea Automată a Nivelului

Elemente Arcuitoare Generalitati: Folosirea elementelor arcuitoare în constructia produselor electrotehnice este legata de principiul de...

Automat de Sortat Mere-ASDN

Proiect A.S.D.N. Tema: Realizarea unui automat de sortat mere dupa diametru (diametre între 5,5 si 6 cm si între 7,5 si 8 cm) precum si dupa...

Sistemul de iluminat de siguranță

ARGUMENT Iluminat normal se refera la instalatiile utilizate zilnic,in conditii normale. Iluminatul de siguranta trebuie sa asigure evacuarea...

Voltmetre verificatoare și înregistratoare

1. Domeniu de aplicare Norma se refera la verificarea/etalonarea voltmetrelor indicatoare si inregistratoare,destinate masurarilor de tensiuni...

Ai nevoie de altceva?