Noua metodă de detecție a tensiunii electromotoare

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Electrotehnică
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 29 în total
Mărime: 815.72KB (arhivat)
Publicat de: Angelica Butnaru
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Svoboda Marcus

Extras din referat

Aceasta lucrare prezinta o noua metoda de detectare a fortei electromotoare a motorului de curent continuu sincron, furnizand o plaja larga de control pentru actionarea acestuia.

Comparativ cu tehnicile anterioare care pot fi folosite ori pentru controlul unei proportii mici a sarcini, ori pentru controlul unei proportii mari a sarcinii, tehnica prezentata in acest articol poate fi folosita pentru ambele cazuri fara a fi folositi senzori de pozitie sau senzori de curent. Punctul de intersectie cu 0 al EMF care este folosit pentru a genera un control al comutatiei potrivit al invertorului este calculat prin esantionarea tensiunii de faza la mers in gol.

Metoda prezentata poate fi usor implementata folosind un controler digital. Un camp programabil de porti aranjate bazate pe actionarea BLDCM este setat pentru a demonstra ca tehnica prezentata functioneaza bine de la punctul mort pana la viteza data.

Desi motorul de curent continuu sincron are cateva avantaje fata de motorul de inductie, avantaje care include o eficienta marita pentru ca nu exista pierderi in cupru pe partea rotorului.Pentru a reduce costurile actionarii BLDCM, controlul actionarii BLDCM fara senzori e principalul camp de cercetare.

Exista cateva tehnici pentru derivarea semnalului fortei electromotoare pentru a atinge o comutatie potrivita a BLDCM. Aceste abordari folosesc informatia provenita de la un rezistor conectat in serie cu sursa de tensiune continua,reconstructia tensiunii neutre si bornele de tensiune.

Figura 1 ne arata semnalele de control ale PWM-ului.

Figura 2 defineste bornele tensiunilor la infasurarile cu cele 3 faze.Asa cum arata figura 2:Up indica borna tensiunii pentru faza conectata la legatura pozitiva in timpul perioadei controlului PWM-ului; Un indica terminalul bornei conectate la faza negativa; U₀ terminalul bornei pentru regimul de mers in gol.

Conținut arhivă zip

  • Noua Metoda de Detectie a Tensiunii Electromotoare.ppt

Te-ar putea interesa și

Comandă sensorless a motoarelor BLDC

CAPITOLUL I INTRODUCERE I.1 GENERALITĂŢI Motoarele electrice sunt o componentă esenţială a societăţii actuale (puternic industrializată), cu nu...

Ai nevoie de altceva?