Solicitarile Aparatelor Eletrice in Timpul Exploatarii

Imagine preview
(7/10 din 4 voturi)

Acest referat descrie Solicitarile Aparatelor Eletrice in Timpul Exploatarii.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 3 fisiere doc de 20 pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Electrotehnica

Cuprins

Argument
Capitolul 1 Generalităţi
Capitolul 2 Solicitările electrice
Capitolul 3 Solicitările termice
Capitolul 4 Solicitările Electrodinamice
Capitolul 5 Solicitările datorate mediului în care
lucreaza aparatul
Capitolul 6 Fenomene care produc solicitări ale aparatelor electrice
6.1 Supracurenţi
6.2 Supratensiuni
Capitolul 7 Măsuri și mijloace de protecţie a aparatelor impotriva soliciătrilor
Bibliografie

Extras din document

Argument

Tema proiectului meu este : Solicitările aparatelor electrice în timpul exploatării. Am tratat această temă în şapte capitole grupate în două părţi.

Prima parte cuprinde cinci capitole după cum urmează :

Capitolul 1 Noţiuni generale unde am arătat importanţa cunoaşterii din punct de vedere ştiinţific a solicitărilor ce au ca efect defecte ale parţilor constructive sau avarii funcţionale .

Solicitările cele mai frecvente care duc la avarii în aparatele electrice sunt : solicitări electrice, solicitări termice, solicitări mecanice, solicitări provocate de acţiunea combinată a factorilor de mediu în care lucrează aparatul.

In următoarele capitole 2, 3, 4 și 5 am definit fiecare solicitare iar prin figuri explicative și formule am arătat efectele acestor solicitări asupra funcţionarii aparatului electric.

Partea a doua cuprinde 2 capitole :

Capitolul 6 în care prin descrierea fenomenului ce provoacă solicitarea electrica am încercat sa completez și să lămuresc cerinţele temei.

Capitolul 7 măsuri și mijloace de protecţie a aparatului împotriva solicitărilor este caracterizat de două elemente distincte, și anume : metode de protecţie a aparatelor împotriva solicitărilor și gradele de protecţie normalizate la care sunt construite aparatele pentru funcţionare normală în diferite condiţii de mediu.

Capitolul 1 Noţiuni generale

In funcţionarea aparatelor atât în condiţii normale de serviciu, cât și în cazul de avarii, fiecare dintre elementele componente este supus unor anumite solicitări la care trebuie să reziste în bune condiţii timp de 10 / 20 de ani fără a fii necesare alte intervenţii ale personalului de exploatare decât cele prevăzute a se efectua cu ocazia reviziilor periodice.

Solicitările cele mai frecvente ale aparatelor electrice sunt

- Solicitările electrice

- Solicitările termice

- Solicitările mecanice

- Solicitările electrodinamice

- Solicitările provocate de acţiunea factorilor de mediu în care lucrează aparatul.

O caracterizare riguroasa a tuturor solicitărilor este practic imposibilă datorită diversităţilor, precum și datorită ponderii lor diferite în diverse cazuri. Astfel în fenomenele de comutaţie caracterizate de prezenta arcului electric deosebit de intense sunt solicitările termice și mecanice dar intervin și alte tipuri de solicitări provocând în ansamblu efecte complexe.

In condiţii de exploatare caracterizate prin prezenţa simultană a câmpurilor electrice, magnetice și de forţă, chiar dacă intensităţile acestora sunt mici și nu produc modificări semnificative imediate, acţiunea lor prelungita duce la apariţia fenomenului de îmbătrânire în special a izolaţiei, manifestată prin alterarea în timp a proprietăţilor electrice iniţiale.

Fisiere in arhiva (3):

  • Capitolul 1 Notiuni generale.doc
  • cuprins solicitari.doc
  • Tema proiectului.doc