Structuri Optimizate de Conversie a Energiei - Instalatii Eoliene

Imagine preview
(7/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Structuri Optimizate de Conversie a Energiei - Instalatii Eoliene.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 36 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Lefter Emilian

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Electrotehnica

Extras din document

Capitolul I

Energia vanturilor

INTRODUCERE

În ultimul deceniu, rate de creştere la nivel mondial de energie a vanturilor este în medie de aproximativ 30 de procente anual. În ultimii trei ani, pieţele de energie eoliană din SUA şi Texas au experimentat rapid de extindere de capacitate. De exemplu în 2007 în SUA energia eolienă a crescut cu capacitatea de 43 %, în timp ce Texas a crescut cu 57%.

Această creştere a fost determinată de o varietate de factori ce includ subvenţiile guvernamentale şi de stimulente fiscale, tehnologie îmbunătăţită, preţuri mai mari pentru combustibili fosili şi a investiţiilor legate de preocupările federale de a reduce emisiile de carbon, care ar putea face din energie electrică din combustibili fosili mult mai scumpă.

Energiei eoliene este din abundentă, distribuită pe scară largăcu costuri de combustibil zero, zero emisii şi zero utilizărea apei. Pentru operatorii de la reţeaua de energie electrică variabilitate de vânt,uneori prea mult la unii şi la alţii prea puţinm face dificil să integrăm într-o grilă vântul, care nu a fost conceput pentru fluctuatii. Mai mult decât atât, surplusul de vânt de putere nu poate fi păstrat, având în vedere tehnologia actuală.

Mulţi proprietari de pământuri din Texas si-au inchiriat pamanturile dezvoltatorilor de eoliene.

La sfarsitul anului 2007 U.S. producea cu ajutorul vantului 16,596 MW, adica energie suficienta pentru aproximativ 5 milioane de case.

Usor usor productia a crescut ajungand ca puterea instalata sa aiba urmatoarele valori:

La sfarsitul anului 2007 U.S. producea energie eoliana conform graficului urmator:

Dezvoltarea unei ferme de vant implica numerosi pasi precum cercetarea zonei, finatarea proiectului, cumpararea echipamentului si conectarea la reteaua de inalta tensinue.

Faza de constructie consta in asamblarea pieselor turbinei. Aceasta va functiona timp de 25 de ani, dar pe parcurs va mai putea fi imbunatatita.

Fisiere in arhiva (1):

  • Structuri Optimizate de Conversie a Energiei - Instalatii Eoliene.doc