Transformatorul de Curent

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Transformatorul de Curent.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 22 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 2 puncte.

Domeniu: Electrotehnica

Extras din document

TRANSFORMATORUL DE MASURAT

Transformatoarele de masurat sunt transformatoarele electrice speciale, larg utilizate in tehnica masurarilor datorita urmatoarelor avantaje :

-permit extindrea intervalelor de masurat a aparatelorde masurat utilizate in curent alternativ (ampermetre, voltmetre, wattmetre, varmetre, contoare etc)

-asigura protectia personalului de deservire, prin izolarea aparatelor de masurat fata de circuitele de inalta tensiune;

-permit standardizarea aparatelor de masurat pentru animate valori adoptate la fabricarea in serie a acestora: 5 A sau 1 A pentru ampermetre si 100 V sau 110 V pentru voltmeter;

Dupa marimea pe care o reduc transofrmatoarele de masurat se impart in transformatoare de curent si transformatoare de tensiune.

Principiul de functionare al acestor transformatoare este asemanator cu cel al transformatoarelor de forta si consta in transferul de energie electromagnetica de la o infasurare primara la o infasurare secundara, prin fenomenul de inductie electromagnetica

Constructia. Un transformator este un ansamblu de bobine (infasurari)cuplate magnetic.Penru a se ealiza un cuplaj magnetic strans, cele doua infasurari sunt asezate pe un miez magnetic coun astfel incat aproape tot fluxul magnetic creat de o infasurare sa treaca si prin cealalta.In figura 1.1 este reprezentat schematic un transformator. Pe miezul magnetic sunt infasurate N1 spire reprezentand infasurarea primara si N2 spire reprezentand infasurarea secundara.La bornele infasurarii primare se aplica o tensiune U1, iar la bornele infasurarii secundare seo bt o tens U2. Prin infasurarea primara trece un curent de intensitate I1, iar prin infasurarea secundara  un curent de intensitate I2. Rolul transformatorului este de a transmite energia electromagnetica din circuitul primar in circuitul secundar, modificand parametrii care caracterizeaza aceasta energie (tensiunea si intensitatea curentului de la iesire au valori diferite de cele ale tensiunii si ale intensitatii curentului de la intrare).

Fisiere in arhiva (1):

  • Transformatorul de Curent.doc