Adaptări și modificări ale legii Energiei Electrice și Gazelor Naturale

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Energetică
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 1976
Mărime: 1.00MB (arhivat)
Publicat de: Adam Iancu
Puncte necesare: 5
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Cora

Extras din referat

În politică și drept legile reprezintă regulile scrise de conduită ce descriu sau reglează relații specifice între persoane și organizații, ca și măsurile punitive asupra celor ce încalcă aceste reguli de conduită. Constituția României prevede că cetățenii au dreptul să inițieze proiecte de lege, susținute cu o listă cu cel puțin 100.000 semnături.

Pornind e la faptul ca resursele energetice conventionale sunt limitate, iar impactul aspura mediului este mai puternic de la an la an, a fost necesara o reglementare puternica si corecta asupra folosirii energiei. In mare, ideea principala este ca poti sa consumi oricata energie doresti, atat timp cat o faci eficient.

Datorita motivelor anterior mentionate a aparut “Legea Energiei Electrice si Gazelor naturale”. Aceasta reglementeaza absout tot ce tine de productie, vanzare, consum, etc al energiei, fiind compusa din doua titluri. TITLUL 1 pentru energie electrica (insumand 9 capitole) si TITLUL 2 pentru gazele natural (16 capitole).

Capitolul I – Dispozitii generale

Aici se prezinta felul cum trebuie sa se desfasoare activitatile de productie a energiei electrice si termice, autoritatea competenta si diferite definitii (client, centrala electrica, capacitate energetica, congestie, etc.)

Capitolul II- Strategia si politica energetica, autoritati si competente

Strategia energetica nationala defineste obiectivele sectorului energiei electrice pe termen mediu si lung si modalitatile de realizare a acestora, in conditiile asigurarii unei dezvoltari durabile a economiei nationale. Strategia energetica se elaboreaza de ministerul de resort si se aproba de Guvern, cu consultarea organizatiilor neguvernamentale, a partenerilor sociali si a reprezentantilor mediului de afaceri.

CAPITOLUL III - Autorizatii, licente si concesiuni

Capitolul III este compus din 2 sectiuni si prezinta modul in care o societate/persoana fizica se poate autoriza la autoritatea competenta (ANRE) pentru a putea executa lucrari, a putea furniza energie, etc.

CAPITOLUL V - Promovarea energiei electrice produse din resurse regenerabile de energie si in cogenerare de inalta eficienta

Asa cum se mentioneaza si in titlul capitolului, aici se definesc resursele regenerabile si criteriile de promovare a energiei electrice produse din surse regenerabile si in cogenerare de inalta eficienta.

Preview document

Adaptări și modificări ale legii Energiei Electrice și Gazelor Naturale - Pagina 1
Adaptări și modificări ale legii Energiei Electrice și Gazelor Naturale - Pagina 2
Adaptări și modificări ale legii Energiei Electrice și Gazelor Naturale - Pagina 3
Adaptări și modificări ale legii Energiei Electrice și Gazelor Naturale - Pagina 4
Adaptări și modificări ale legii Energiei Electrice și Gazelor Naturale - Pagina 5
Adaptări și modificări ale legii Energiei Electrice și Gazelor Naturale - Pagina 6
Adaptări și modificări ale legii Energiei Electrice și Gazelor Naturale - Pagina 7
Adaptări și modificări ale legii Energiei Electrice și Gazelor Naturale - Pagina 8
Adaptări și modificări ale legii Energiei Electrice și Gazelor Naturale - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Adaptari si modificari ale legii Energiei Electrice si Gazelor Naturale.docx

Te-ar putea interesa și

Analiză diagnostică la SC Hidroelectrica SA

INTRODUCERE Perioada actuala pe care o parcurge omenirea este una a adaptarilor la conditiile mereu schimbatoare ale vietii sociale, politice si...

Diagnostic financiar contabil al SC Fabrica de Scule Râșnov SA

Capitolul I Cunoașterea generală a întreprinderii 1.1 Informații despre întreprindere 1.1.1 Istoricul şi evoluţia recentă a întreprinderii...

Ai nevoie de altceva?