Compresor MFMH

Referat
7.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Energetică
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 2 în total
Cuvinte : 366
Mărime: 309.89KB (arhivat)
Publicat de: George G.
Puncte necesare: 6

Extras din referat

Un compresor este o mașină termică folosită pentru mărirea presiunii unui gaz închis într-un recipient, prin micșorarea volumului său. Compresoarele comprimă aerul de la o presiune inițială de intrare (de obicei presiunea atmosferică), până la presiunea de refulare, superioară.

Raportul dintre presiunea finală și presiunea inițială a gazului comprimat se numește raport de comprimare. Dacă acest raport este mai mic ca 3, nu se folosește termenul de compresor, ci cel de suflantă.

Pentru a comprima gazul, compresorul lucrează după un ciclu termodinamic inversat (ciclu generator), consumând lucru mecanic.

Compresoarele sunt mașini generatoare antrenate de un motor electric, cu ardere internă, sau turbină cu gaze, prin cuplare directă sau printr-o transmisie mecanică, motorul furnizînd energia mecanică necesară funcționării.

Compresoarele de aer cele mai răspândite sunt cele industriale, care au presiuni de 6-10 bar. Compresoarele din industria petrolieră și de transport a gazelor realizează presiuni între 20-100 bar, iar cele din industria chimică, 1000-1200 bar.

Clasificare:

După principiul de funcționare, se pot clasifica în : a) compresoare volumice;

b) compresoare dinamice.

Firme producătoare:

1) Almig Kompressoren

2) Atlas Copco

3) FIAC Air Compressor

Bibliografie

http://www.ihi-turbo.com

https://ro.wikipedia.org/wiki/Compresor

http://www.ztechz.net/id6.html

Preview document

Compresor MFMH - Pagina 1
Compresor MFMH - Pagina 2

Conținut arhivă zip

  • Compresor MFMH.docx

Alții au mai descărcat și

Curbă zilnică de sarcină

Curba zilnica de sarcina -este o reprezentare grafica a modului de variatie a puterii electrice consummate pe parcursul unei zile Forma curbei de...

Selectarea și Dimensionarea Transformatoarelor

La transformatoarele de putere, principala consecinta a curentilor armonici este cresterea pierderilor, în principal în înfasurari, datorita...

Mărimi și unități de măsură

AMPER (A) - unitate (fundamentala) de intensitate a curentului electric - Amperul este intensitatea unui curent electric constant, care mentinut in...

Ai nevoie de altceva?