Procedee de Obtinere a Biodieselului

Imagine preview
(8/10 din 6 voturi)

Acest referat descrie Procedee de Obtinere a Biodieselului.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 5 fisiere doc de 14 pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 7 puncte.

Domenii: Energetica, Agronomie, Ecologie

Cuprins

CAPITOLUL I
I.1. INTRODUCERE…1
I.2. REACTIA DE BAZA….1
CAPITOLUL II
II.1. MATERII PRIME FOLOSITE….2
II.2. PROCEDEE DE PRODUCERE A BIODIESELULUI.4
II.3. MATERII PRIME CU CONTINUT RIDICAT DE AGL…..6
II.4. PROCEDEE FARA CATALIZATORI..9
CAPITOLUL III
III.1 PROCEDEUL BIODIESEL…11

Extras din document

CAPITOLUL I

I.1. INTRODUCERE

Biodiesel este numele dat pentru combustibilul creat prin conversie chimica a grasimilor animale si uleiurilor vegetale. Uleiurile vegetale pure pot reprezenta un carburant pentru motoarele Diesel, asa cum Rudolf Diesel a demonstrat la targul din 1900 cand a folosit ulei de alune drept combustibil. Cu toate acestea , uleiul vegetal are o vascozitate mare si nu poate sa arda eficient la temperaturi normale in vehiculele moderne. Conversia la Biodiesel are urmatoarele avantaje :

- se poate amesteca cu dieselul normal in orice proportii ;

- adaugarea de 1% biodiesel in dieselul cu un continut mic de sulf realizeaza o lubrifiere mai buna ;

- se obtine din resurse regenerabile ;

- poate fi folosit in motoarele diesel moderne fara modificari sau cu modificari foarte mici ;

- se reduc emisiile :

- dioxidul de sulf cu 100%

- dioxidul de carbon 10-50%

- dioxidul de azot 5-10%

I.2. REACTIA DE BAZA

Datorita motivelor mentionate mai sus, uleiul vegetal este transformat in biodiesel. Componentele combustibile din ulei , numiti acizi grasi, au diferite proprietati ce pot fi caracterizate prin numarul de atomi de hidrogen si carbon, si legaturile dintre acestia, stau la baza biodieselului.

Reactia ce sta la baza formarii biodieselului este urmatoarea :

MEMORIU JUSTIFICATIV

In majoritatea tarilor se cauta metode de inlocuire a combustibilor clasici (fosili) cu combustibili regenerabili, principalul fiind biodieselul. Trebuie spus ca pentru industria din Romania productia de biodiesel constituie un element de noutate. De altfel Directiva UE 2003/30/CE (mai 2003) promoveaza folosirea in transporturi a biocombustibililor si a altor combustibili regenarabili.

Minimul proportiei de biocombustibili si alti combustibili regenerabili ce trebuie introdusi pe piata de fiecare stat emmbru UE (in % din totalul carburantilor petrolieri existenti pe piata la data respectiva):

- in 31 decembrie 2005-2%

- in 31 decembrie 2010-5,75%

- in 31 decembrie 2020-20%

Este clar ca aceste cerinte vor impulsiona productia de biodiesel si afacerile legate de acest domeniu vor prospera.Avand o agricultura in plina dezvoltare, promovand cultura de plante oleagenoase (cultura de rapita este una foarte avantajoasa), Romania are sansa sa devina unul dintre cei mai mari producatori de biocombustibili din Europa.

Astfel Romania, in perspectiva intrarii in UE si a reducerii importurilor de produse energetice, trebuie sa dezvolte o noua categorie de combustibili care se regenereaza an de an, spre deosebire de combustibilii fosili care odata extrasi nu se mai regenereaza.

Pentru aceasta trebuie perfectionata o industrie de producere a biobieselului si realizarea de studii privind procedeele industriale ce ar putea fi folosite in Romania.

Fisiere in arhiva (5):

 • Procedee de Obtinere a Biodieselului
  • CAPITOLUL III.doc
  • CUPRINS.doc
  • INTRODUCERE.doc
  • MEMORIU JUSTIFICATIV.doc
  • PROCEDEE DE PREPARARE.doc

Alte informatii

Procedee de obtinere a biodieselului