Acidul hialuronic și hialuronidaza, aplicații în terapie

Referat
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Farmacie
Conține 2 fișiere: doc, ppt
Pagini : 25 în total
Cuvinte : 3245
Mărime: 143.19KB (arhivat)
Publicat de: Dimitrina Marton
Puncte necesare: 9
UNIVERSITATEA OVIDIUS CONSTANTA FACULTATEA DE FARMACIE

Cuprins

  1. 1. ACIDUL HIALURONIC –DESCRIERE 1
  2. 2. INGREDIENTE BIOACTIVE 2
  3. 3. ACTIUNE 2
  4. 4. ACIDUL HIALURONIC COMBATE RIDURILE 3
  5. 5. ACIDUL HIALURONIC CREMA
  6. ANTI-IMBATRANIRE, ANTI- RID 4
  7. 6. ROLUL ACIDULUI HIALURONIC IN PROCEDURILE
  8. ESTETICE SI REVITALIZANTE 5
  9. 7. BENEFICII SI EFECTE SECUNDARE ALE
  10. ACIDULUI HIALURONIC 8
  11. 8. EFECTELE ACIDULUI HIALURONIC IN CAZ DE ARTRITA 8
  12. 9. ACIDUL HIALURONIC INTRA-ARTICULAR PENTRU TRATAMENTUL OSTEOARTRITEI GENUNCHILOR 9
  13. 10. TRATAMENTUL GINGIVITEI CU ACID HIALURONIC 10
  14. 11. CHITOSAN 11
  15. 12. BIBLIOGRAFIE 12

Extras din referat

Acidul hialuronic

Descriere

Acidul hialuronic a fost descoperit in urma cu aproximativ 60 de ani.

Numele sau reflecta natura sa transparenta (cuvantul grecesc pentru sticla este hyalos).

Acidul hialuronic (de asemenea denumit Hyaluronan sau in Romaneste Hialuron) este o componenta esentiala a tesuturilor conectante. Absenta lui conduce la uzura tesuturilor prin frecare. Cea mai evidenta consecinta este lipsa lubrefierii incheieturilor care conduce la frecarea “os-pe-os” conducind la macinarea oaselor insotita de dureri articulare. La nivelul pielii absenta lui conduce la riduri si cute.

Datorita structurii sale, acidul hialuronic formeaza la nivelul pielii un film invizibil, transparent si elastic, actionand in acelasi timp in profunzime, la nivelul tesuturilor precum si la nivelul cartilajelor articulatiilor. Rolul sau este de a mentine cele mai importante caracteristici ale epidermei tinere si sanatoase: supletea, elasticiatea si tonicitatea. la nivelul articulatiilor, mentine elasticitatea si supletea cartilajelor actionand totodata si ca un "lubrefiant". In combinatie cu Colagenul (de exemplu Colagenul din Somon) duce la regenerarea pielii, tesuturilor si cartilajelor de la articulatii. In cazuri mai grave se poate asocia sinergic cu Glucozamina si/sau Codroitina.

Lipsa acidului hialuronic conduce si la alte afectiuni in afara de artrita si osteoartrita cum ar fi: prolapsul valvei mitrale a inimii. Dar nu numai atata. Lipsa acidului hialuronic conduce la afectiuni ale retinei ochiului (detasarea retinei), contractii musculare, rahitism scheletic, glaucom, keratoconus, fibromialgie, acrogeria (ridarea premature a pielii), sindromul imbatranirii premature, hernii, imbatrinirea cartilajelor.

Acidul hialuronic a fost poreclit “cheia de la fântâna tineretii” deoarece s-a constatat ca persoanle care consuma mari cantitati de acid hialuronic traiesc mult mai lung. Acidul hialuronic lubrefiaza pielea, ajuta pielea sa retina umiditatea, elimina ridurile fine si grosiere.

Peste 80% din persoanele peste virsta de 50 de ani sufera intr-un fel sau altul de Artrita. Acidul hialuronic trateaza efectiv Artrita. Reduce inflamatia, stimuleaza cresterea tesuturilor conectante si a cartilajelor de la incheieturi, lubrefiaza incheieturile. Efectele se fac simtite rapid dupa inceperea suplimentarii cu Acid hialuronic.

Acidul hialuronic este esential pentru lubrefiere incheieturi si contra fenomenului de imbatranire/ridare

Beneficii ale suplimentarii cu Acid hialuronic :

- Efect cosmetic: Hidratarea pielii dinspre interior spre exterior, rectificind astfel ridurile.

- Efect anti-artritic: lubrifica articulatiile in special la genunchi si solduri.

- Efect rejuvenant, anti-imbatranire: pentru barbatii si femeile intre 30 si 40 de ani care incep sa vada in oglinda semnele imbatranirii.

Acidul hialuronic (AH) este un glicozaminoglican (GAG), ceea ce reprezinta o substanta care se anexeaza colagenului si elastinei pentru a forma cartilajul. Acidul hialuronic nu numai ca ajuta mentinerea cartilajului care acopera articulatiile, puternic si flexibil, ci ajuta si la cresterea furnizarii de fluid sinovial pentru lubrifierea imbinarilor.

Cercetarile au aratat ca acidul hialuronic este un tratament eficient atat pentru reumatism cat si pentru osteoartrita, in special in forma injectabila (singura forma care a fost aprobata pana in prezent pentru uz medical de catre FDA). Intr-un studiu, peste 80% dintre participanti au simtit o imbunatatire semnificativa a simptomelor durereoase de artrita imediat dupa tratamentul cu injectiile Acidul Hialuronic. Aceasta ameliorare a durat intre 9 si 12 luni, moment la care a fost nevoie de alte injectii pentru a mentine rezultatul.

Acidul hialuronic este prezent in tesutul organismului si efectueaza cele mai importante functii. Ajuta la trimiterea nutrientilor catre celule si la transportul toxinelor din celulele care nu sunt alimentate cu sange, ca acelea din cartilagiu; fara aportul necesar al Acidului hialuronic, imbinarile ar deveni fragile si s-ar deteriora. Nu numai ca mentine lubrifierea articulatiilor, ci incurajeaza si retinerea apei in celelelate tesuturi ale organismului. Acesta se gaseste in concentratii mari in matricea extracelulara (ECM), care reprezinta spatial plin de lichid dintre celule. Acidul hialuronic blocheaza umiditatea in matricea extracelulara, mentinand colagenul si elastina umede, promovand infatisarea tanara.

Ingrediente bioactive

Interesul pentru folosirea acestuia ca ingredient bioactiv in produsele de ingrijire a pielii a inceput dupa ce s-a descoperit faptul ca nivelul acidului hialuronic continut de epiderma scade odata cu varsta. Datorita structurii sale, acidul hialuronic formeaza la nivelul pielii un film invizibil, transparent si elastic, actionand in acelasi timp in profunzime, la nivelul tesuturilor.

Actiune

Rolul sau este de a mentine cele mai importante caracteristici ale epidermei

tinere si sanatoase: supletea, elasticiatea si tonicitatea.

Acidul hialuronic combate ridurile

Cu siguranta ridurile sunt una dintre problemele care iti dau cel mai mult de gandit si te fac sa constientizezi trecerea anilor. Gratie cercetarilor, ele pot fi combatute nu doar cu ajutorul bisturiului. In ceea ce priveste injectiile antirid, acidul hialuronic este substanta cea mai eficienta.

Pentru cele care vor sa lupte impotriva efectelor imbatranirii, fara durere si interventii chirurgicale, acidul hialuronic este solutia optima. El combate ridurile fara efecte secundare, implementarea lui fiind mult mai simpla decat o interventie chirurgicala. Acidul hialuronic este ideal pentru combaterea ridurilor fine si extrem de eficient si in lupta impotriva celor profunde.

Acidul hialuronic este prezent in organismul nostru, servind la mentinerea unui nivel bun de hidratare a pielii noastre. El capteaza apa si o mentine in straturile profunde ale pielii. Acidul hialuronic este o molecula care actioneaza in mod asemanator unui burete.

Preview document

Acidul hialuronic și hialuronidaza, aplicații în terapie - Pagina 1
Acidul hialuronic și hialuronidaza, aplicații în terapie - Pagina 2
Acidul hialuronic și hialuronidaza, aplicații în terapie - Pagina 3
Acidul hialuronic și hialuronidaza, aplicații în terapie - Pagina 4
Acidul hialuronic și hialuronidaza, aplicații în terapie - Pagina 5
Acidul hialuronic și hialuronidaza, aplicații în terapie - Pagina 6
Acidul hialuronic și hialuronidaza, aplicații în terapie - Pagina 7
Acidul hialuronic și hialuronidaza, aplicații în terapie - Pagina 8
Acidul hialuronic și hialuronidaza, aplicații în terapie - Pagina 9
Acidul hialuronic și hialuronidaza, aplicații în terapie - Pagina 10
Acidul hialuronic și hialuronidaza, aplicații în terapie - Pagina 11
Acidul hialuronic și hialuronidaza, aplicații în terapie - Pagina 12
Acidul hialuronic și hialuronidaza, aplicații în terapie - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Acidul Hialuronic si Hialuronidaza, Aplicatii in Terapie
    • Acidul hialuronic ref bioch.doc
    • Acidul hialuronic.ppt

Alții au mai descărcat și

Beta-blocantele

CAPITOLUL 1 INTRODUCERE Evolutia actuala a cunostintelor arata indubitabil ca medicamentele nu produc functii noi in organism. Ele nu fac altceva...

Chimioterapice Utilizate în Parazitoze Produse de Nemathelminti

INTRODUCERE În cadrul terapiei medicamentoase un rol important revine medicatiei antiinfectioase care face posibila prevenirea, ameliorarea sau...

Acidul Hialuronic

Acidul hialuronic Descriere Acidul hialuronic a fost descoperit in urma cu aproximativ 60 de ani. Numele sau reflecta natura sa transparenta...

Fitoterapia afecțiunilor respiratorii

PRODUSE VEGETALE CU ACŢIUNE EXPECTORANTĂ I. Date farmacodinamice Expectorantele reprezintă un grup de substanţe naturale, semisintetice sau...

Antidepresivele

INTRODUCERE Generalităţi 1.1 Efectele antidepresivelor Efectul antidepresiv a fost descoperit întâmplător studiindu-se efectele clinice ale unor...

Medicamente Sedative

Sedativele sunt substanţe chimice cu acţiune deprimanta asupra sistemului nervos central.Preparatele sedative amplifică procesele de inhibiţie sau...

Remediile Utilizate în Insuficiența Cardiacă

Cele 4 elemente importante ale insuficienţei cardiace: - deficitul contractil - tahicardia - ↑ presarcinii - ↑ postsarcinii a) Presarcina...

Anticoncepționalele orale

- Printre cele mai folosite si mai comode mijloace contraceptive se numara anticonceptionalele pe baza de hormoni. - Anticonceptionalele orale...

Ai nevoie de altceva?