Ciclesonidum

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Farmacie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 2577
Mărime: 434.30KB (arhivat)
Publicat de: Cantemir Grigoraș
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: conf. dr. Cristina Iuga

Cuprins

  1. I. Astmul bronsic 1
  2. II. Rinita alergica 3
  3. III. Ciclesonidum 5
  4. A. Descriere 5
  5. 1. Încadrare în clasa 5
  6. 2. Structura chimica 5
  7. 3. Proprietati fizico-chimice 5
  8. B. Farmacologie 6
  9. 1. Mecanism de actiune 6
  10. 2. Farmacocinetica 7
  11. C. Indicatii 8
  12. D. Posologie 8
  13. E. Reactii adverse 9
  14. F. Contraindicatii 10
  15. G. Atentionari / Precautii 10
  16. H. Interactiuni medicamnteoase 11
  17. I. Forme farmaceutice 12
  18. IV. Concluzii 14
  19. Bibliografie 15

Extras din referat

I. Astmul bronsic

Definitie: Astmul bronsic reprezinta un sindrom inflamator cronic al cailor aeriene, care apare la indivizi cu susceptibilitate genetica si se manifesta prin obstructie bronsica reversibila, partial sau complet, spontan sau sub tratament si în care se manifesta sindromul de hiperreactivitate bronsica la stimuli variati. Simptomele pot varia de la tuse pâna la dispnee. În general boala are o evolutie episodica sau paroxistica, dar poate fi si persistenta. Simptomul de baza este wheezing-ul, dar si tusea poate fi simptomul predominant.

Simptomele acute sunt manifestarea spasmului muschilor netezi bronsici, edemului si inflamatiei mucoasei bronsice.

Ereditatea: în familie poate fi detectat un gen al astmului, pot fi prezente cazuri de dermatita atopica, rinita alergica, hiperreactivitate pulmonara.

Predominanta de vârsta: - 60% din bolnavii astmatici sunt depistati în copilarie sau la vârsta de adult tânar (16-40 ani), dar boala poate afecta orice vârsta.

Predominare de sex: - la copii sub 10 ani: baieti > fete; - la adulti: barbati = femei.

Cauze - factori alergici (polen; acariene; pene), alti factori (aspirina; infectiile; fumatul; sinuzita; efortul fizic). Cercetarile patofiziologice actuale sunt axate asupra procesului de inflamatie (eliberarea mediatorilor chimici, factorul eozinofilic chemotoxic etc.).

Factori de risc - antecedente familiale, infectii virale dificile în copilarie.

Tratamentul:

Astmul fiind o boala cronica, trebuie tratat permanent, nu numai în timpul crizelor. Un tratament corect de fond previne aparitia altor crize.

Astmul nu este o boala vindecabila, dar este usor tratabila, obiectivul fiind ca astmaticul sa duca o viata normala, cu pretul administrarii unui tratament.

Principii de tratament medicamentos:

Orice astmatic trebuie sa stie ca exista medicamente utile ca tratament cronic (tratament de fond) si alte medicamente utile doar în criza (tratament de salvare).

Cea mai simpla terapie în astm este terapia inhalatorie (cu spray-uri). Ea trebuie privita nu ca tratament de ultima faza a bolii ci, dimpotriva, ca tratament de început.

Spray-urile contin doze mici de medicamente care se duc numai în bronhii, neavând efecte generale (sunt de fapt un tratament local). Astfel, spray-urile sunt potrivite pentru tratamentul de lunga durata, fara sa aiba efecte adverse asupra întregului corp. Spray-urile nu creeaza dependenta; ele pot fi necesare toata viata pentru ca boala pe care o trateaza, astmul, este o boala cronica.

Tratament de fond: corticoizi spray (în doza adaptata nivelului de severitate), salmeterol spray, montelukast, sau combinatii ale lor.

Tratament de salvare: salbutamol sau atrovent, sub forma de spray (exista si solutie pentru aerosoli sau unele preparate injectabile).

Preview document

Ciclesonidum - Pagina 1
Ciclesonidum - Pagina 2
Ciclesonidum - Pagina 3
Ciclesonidum - Pagina 4
Ciclesonidum - Pagina 5
Ciclesonidum - Pagina 6
Ciclesonidum - Pagina 7
Ciclesonidum - Pagina 8
Ciclesonidum - Pagina 9
Ciclesonidum - Pagina 10
Ciclesonidum - Pagina 11
Ciclesonidum - Pagina 12
Ciclesonidum - Pagina 13
Ciclesonidum - Pagina 14
Ciclesonidum - Pagina 15
Ciclesonidum - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Ciclesonidum.doc

Alții au mai descărcat și

Alcaloizii Vinca

Informatii generale. Alcaloizii Vinca sunt un grup de substante narcotice ce sunt produse de planta Brebenoc - Catharanthus roseus (de asemeni...

Semânța ca sursă de medicament - semințele de muștar

Muştarul, unul din cele mai vechi condimente, a fost iniţial cultivat în China, după care, din secolul XIII, începe să cucerească Europa. În...

Substanțe Medicamentoase din Grupa Sulfonamidelor

Substanţe medicamentoase din grupa sulfonamidelor Din punct de vedere terapeutic, sulfamidele sunt antimicrobiene, diuretice şi antidiabetice şi...

Botanică sem1 anul1

Botanica e stiinta biologica care studiaza plantele, avand drept scop cunoasterea tuturor insusirilor si manifestarilor de viata ale acestora....

Farmacognozia

Farmacognozia este o stiinta farmaceutica care are ca si obiect de studiu produsele medicinale de origina vegetala si animala care sunt folosite in...

Tehnică Farmaceutică

Tehnica farmaceutică este ştiinţa care studiază noţiunile teoretice şi practice necesare realizării medicamentelor atât în farmacii cât şi în...

Antociani

Antocianozidele sunt pigmenţi de culoare roşe, violeţă sau albastră; culoare care este imprimată florilor, frunzelor, fructelor sau tegumentelor...

Ai nevoie de altceva?