Medicamentele în Franța

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Farmacie
Conține 2 fișiere: doc
Pagini : 18 în total
Cuvinte : 3460
Mărime: 1.16MB (arhivat)
Publicat de: Radu R.
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Baloescu C., Elena Curea

Extras din referat

Argument

Modelul sistemului de sănătate francez se remarcă prin natura să hibridă, rezultată dintr-o combinaţie complexă între sectorul privat şi cel public din punct de vedere al ofertei şi al finanţării. Sistemul este fondat pe asigurări de sănătate obligatorii, şi completat într-o mare măsură de asigurări voluntare private.

Acoperirea este cvasiuniversală. Atât sectorul spitalicesc cât şi medicina ambulatorie oferă o vastă gamă şi un volum aproape nelimitat de servicii de sănătate şi pacienţii se bucura de o libertate totală de consultare. Sistemul pare performant din punctul de vedere al aşteptărilor populaţiei. În termeni de speranţă de viaţă şi de mortalitate, Franţa se clasează în primele rânduri în cadrul UE. Sănătatea publică prezintă totuşi puncte slabe, cum ar fi incidenta SIDA care este foarte puternică, consumul de alcool şi tutun. Mortalitatea diferă mult în funcţie de clasa socială lucru ce îngrijorează din ce în ce mai tare.

Creşterea cheltuielilor cu sănătatea şi adâncirea deficitelor securităţii sociale, combinate cu încetinirea creşterii economice, persistenţa unei rate ridicate a şomajului, şi îmbătrânirea populaţiei constituie o preocupare majoră. Sistemul francez este unul dintre cele mai răspândite în UE. Politicile de dominaţie a cheltuielilor vizează limitarea ofertei.

CAP I. Sistemul de sănătate din Franţa

1. Introducere

Sănătatea reprezintă cel mai de preţ lucru pe care un om îl poate avea, dar de cele mai multe ori conştientizăm importanţa acesteia atunci când ne lipseşte. Cuvântul „sănătate” provine din latinescul „sanitas” şi reprezintă starea unui organism la care funcţionarea tuturor organelor se face în mod normal şi regulat.

O altă definiţie a sănătăţii este cea dată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi anume: „Sănătatea este acea stare perfectă de bine în care se găseşte un individ din punct de vedere organic, spiritual şi social.”Serviciul de sănătate se enumeră printre cele mai importante servicii pe care statul trebuie să ni le furnizeze, De el depinzând starea de sănătate a populaţie,de aceea acesta ar trebui să fie o prioritate în orice societate.

În această lucrare voi vorbi despre medicamentele şi serviciul public de sănătate din Franţa . În primul rand voi prezenta elemente generale ale acestuia,urmate de modul în care este organizat,elemente privitoare la piaţa serviciul de sănătate francez (cererea şi oferta,costuri etc), aspecte ale calităţii serviciului şi nu în ultimul rand reglementări şi tendinţe existe în cadrul serviciului de sănătate din Franţa, apoi voi vorbi despre medicamentele din Franţa, urmând ca la final să concluzionez ideile principale ale lucrării mele.

2. Populaţia şi starea de sănătate

În anul 1997 populaţia Franţei numără 58.5 milioane de locuitori. Franţa se încadrează în media europeană la repartizarea pe categorii de vârsta astfel: 26% tineri sub 20 de ani ( media UE-24.6%), şi 15.4% persoane în vârstă de peste 65 ani, procent comparativ apropiat cu media UE-15%. Proporţia persoanelor de peste 75 de ani estimată la 6.6% şi relativ ridicată faţă de media UE-6.1% , dar conform studiilor se aşteaptă o rată de 8.2% în anul 2020 care este inferioară mediei europene prevăzute la 8.9%.

În jur de 75% din populaţia franceză se află concentrată într-un număr restrâns de zone urbane. Doar în capitală sunt 9 milioane de locuitori, alte mari oraşe cum ar fi Lille, Lyon sau Marseille număra peste un milion de locuitori.

Speranţa de viaţă în anul 1996 a fost de 82.0 ani pentru femei (UE-80.2) şi de 74.1 ani pentru bărbaţi (UE-73.9). Se observă că ambele valori sunt ridicate faţă de media UE.

Franţa prezenta în 1993 cea mai joasă rată a mortalităţii din cadrul UE şi anume 6.7 decese la 1 000 locuitori (UE-8.2).

Mortalitatea infantilă a fost estimată la 4.9 decese la 1 000 de născuţi vii în anul 1994 şi este inferioară mediei UE (5.4).

Bolile cardiovasculare şi de cancer reprezintă principalele cauze de deces. Rata mortalităţii masculine cauzate de cancer este foarte ridicată. Pentru femei cauza principală de deces o reprezintă bolile cardiovasculare.

Incidenta SIDA a fost estimată în 1996 şi rămâne încă foarte ridicata - 72 noi cazuri diagnosticate la un million de locuitori.

Preview document

Medicamentele în Franța - Pagina 1
Medicamentele în Franța - Pagina 2
Medicamentele în Franța - Pagina 3
Medicamentele în Franța - Pagina 4
Medicamentele în Franța - Pagina 5
Medicamentele în Franța - Pagina 6
Medicamentele în Franța - Pagina 7
Medicamentele în Franța - Pagina 8
Medicamentele în Franța - Pagina 9
Medicamentele în Franța - Pagina 10
Medicamentele în Franța - Pagina 11
Medicamentele în Franța - Pagina 12
Medicamentele în Franța - Pagina 13
Medicamentele în Franța - Pagina 14
Medicamentele în Franța - Pagina 15
Medicamentele în Franța - Pagina 16
Medicamentele în Franța - Pagina 17
Medicamentele în Franța - Pagina 18

Conținut arhivă zip

  • Medicamentele in Franta
    • Medicamentele in Franta CUPRINS.doc
    • Medicamentele in Franta.doc

Te-ar putea interesa și

Agențiile de Publicitate în Mediul Internațional

INTRODUCERE Publicitatea diferă ca importanţă foarte mult pe pieţele internaţionale, în funcţie de mai multe elemente. Diferenţierea se poate face...

Politici comerciale internaționale

Introducere În pofida avantajelor sale evidente, liberalizarea schimburilor este un proces de lungă durată căruia i s-a opus o mare rezistenţă....

Raport de Persuasiune - Testarea Produselor Cosmetice pe Animale

REZUMAT Testarea cosmeticelor pe animale este un subiect foarte delicat care se dezbate de foarte multa vreme deoarece aceste testari pot avea...

Negocierea comercială și rolul acesteia în promovarea operațiunilor de marketing internațional

1. Operaţiunile de marketing internaţional si rolul acestora in promovarea comerţului internaţional. Marketingul este o activitate economică...

Internaționalizarea firmei SC Apicola SRL

Rezumat (executive summary) Am selecţionat de pe piaţa romanească o entitate economică a carei activităţi economice le-am supus unui demers de...

Sistemul sanitar din Franța și sistemul sanitar din Marea Britanie

1.Titlul lucrarii si justificarea acestuia Am ales sa realizez o comparatie intre cele 2 sisteme sanitare intrucat sistemul sanitar din Franta...

Tendințe în evoluția sistemului de ocrotire a sănătății

1. CARACTERIZAREA SISTEMULUI DE OCROTIRE A SANATATII IN CADRUL UNIUNII EUROPENE 1.1. Baza legala a politicilor Uniunii Europene Baza legală a...

Marketing Internațional

CAPITOLUL I SISTEMUL MARKETINGULUI INTERNAŢIONAL 1.1. Originile marketingului internaţional Mulţi autori, în special americani, susţin că...

Ai nevoie de altceva?