Asociația de caritate Primul Pas

Referat
6/10 (1 vot)
Domeniu: Filosofie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 1766
Mărime: 26.95KB (arhivat)
Publicat de: Lili Ilaria Biro
Puncte necesare: 5
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Soitu Contiu

Extras din referat

INTRODUCERE

Acest plan strategic conţine viziunea, valorile, priorităţile şi obiectivele Asociaţiei de Caritate Primul Pas pentru perioada 2005-2008. De asemenea, explică modul în care vom atinge obiectivele propuse şi legătura cu managementul performanţei. Planul va ghida direcţia strategică a asociaţiei pentru următorii 3 ani de zile, însă el va fi revizuit în fiecare an cu scopul evaluării performanţei şi pentru a determina modul în care trebuie dezvoltat în aşa fel încât să reflecte schimbările legate de legislaţie, resurse, nevoile comunităţiii şi ale beneficiarilor. În cadrul acestor revizuiri anuale vom consulta organizaţiile partenere şi beneficiarii.

ISTORIC

Asociaţia de Caritate "Primul Pas" are personalitate juridică din aprilie 2000 şi este constituită în baza Legii 21/1924. Primul Pas este o asociaţie cu caracter umanitar, nonguvernamentală, apolitică şi nonprofit.

SCOPUL ASOCIAŢIEI

Asociaţia de Caritate "Primul Pas" îşi propune să promoveze valorea vieţii umane prin asigurarea de servicii de informare şi consiliere femeilor / cuplurilor aflate în situaţie de criză datorită unei sarcini nedorite sau care suferă în urma unei pierderi (sarcină, avort, deces, abuz în copilărie) şi să apere dreptul la viaţă al copilului nenăscut.

În Romania avortul este cea mai cunoscută şi mai utilizată metodă de control a naşterilor. Din peste 1 milion de sarcini, într-un an, mai mult de doua treimi se sfârşesc prin avort.

Romania are cea mai ridicată rată a mortalităţii datorate avortului, de cinci ori mai mare decât rata medie din statele europene. 20 % din femeile din ţara noastră sunt nefertile ca urmare a unor complicaţii datorate avortului. Mortalitatea prin avort reprezintă mai bine de jumătate din totalul deceselor materne.

În medie, pe toată durata vieţii, o femeie din România are 3-4 avorturi, în timp ce în Europa Occidentală se înregistrează mai puţin de un avort. În Iaşi au loc zilnic aproximativ 60 de avorturi. În 1998 numărul lor a atins 15.088, cifra care ne plasa pe primul loc între judeţe, ceea ce înseamnă 1.337,7 avorturi la 1.000 de născuţi vii.

VALORI ŞI PRINCIPII

Profesionalism şi copetenţă

Acceptare şi confidenţialitate

Dragoste pentru mamă şi copil

Dreptul femeii la o decizie informată

Promovăm necesitatea unei educaţii în spiritul responsabilităţii

Precizăm că organizaţia noastră nu promovează avortul, mijloacele contraceptive, sterilizarea artificială, metodele de reproducere asistată, clonarea, eutanasia.

ORGANIZARE

Adunarea Generală formată din 11 membri

Consiliul Director este alcătuit din Preşedinte, Vicepreşedinte şi Secretar

Preview document

Asociația de caritate Primul Pas - Pagina 1
Asociația de caritate Primul Pas - Pagina 2
Asociația de caritate Primul Pas - Pagina 3
Asociația de caritate Primul Pas - Pagina 4
Asociația de caritate Primul Pas - Pagina 5
Asociația de caritate Primul Pas - Pagina 6
Asociația de caritate Primul Pas - Pagina 7
Asociația de caritate Primul Pas - Pagina 8
Asociația de caritate Primul Pas - Pagina 9
Asociația de caritate Primul Pas - Pagina 10
Asociația de caritate Primul Pas - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Asociatia de Caritate Primul Pas.doc

Alții au mai descărcat și

Eseu - două concepte despre libertate

Sunt foarte multi factori in jurul nostru care ne influenteaza deciziile, de orice natura ar fi acestea. Societatea este fara indoiala in oarecare...

Generalități despre politică

Ceea ce este si mai grav este sfidarea opiniei publice prin prezentarea denaturata a realitatii. In acest domeniu descrierea realitatii este un...

Adevăr și Cunoaștere

Sfântul Apostol Pavel nu evita sa vorbeasca despre cunoastere. Dimpotriva, el cere aceasta lui Dumnezeu pentru neofitii sai ( cf. Efes. 1, 17 – 18;...

Te-ar putea interesa și

Relații Publice la Nivelul ONG-ului Pro Women

I. Executive Summary Fundația Pro WOMEN este o organizație neguvernamentală înființată în Iași în anul 2000, cu o vastă experiență în scrierea și...

Ai nevoie de altceva?