Coca Cola

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Coca Cola.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 9 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Filosofie

Extras din document

Coca Cola dateaza inca din 1886 si este cea mai mare companie din industria locala de bauturi fiind recunoscuta ca cea mai mare companie cu responsabilitate sociala ocupand locul 1 in topul celor mai transparente firme.

Scurt istoric

Compania Coca Cola este creata de John S. Pemberton in anul 1886, ajungand astfel in anul 1895 să fie vânduta și consumată în fiecare stat din SUA. În anul 2000, Hellenic Bottling Company SA achiziționează Coca Cola Beverages Ltd pentru a forma Coca Cola Hellenic Bottling Company SA.

Treptat compania Coca Cola evoluează pe parcursul anilor astfel :

- 2001 : achiziționarea companiilor de apă minerală Valser în Elveția și Dorna Apemin în România

- 2003 : achiziționarea companiilor de apă Multivita în Polonia și Römerquelle în Austria

- 2004 : achiziționarea companiilor de apă minerală Vlasinka în Serbia, Bankya din Bulgaria și Multon din Rusia. Putem adăuga că în acest an, compania Coca Cola HBC a inițiat primele sale politici privind RSC sunt ratificate pentru drepturile omului, egalitatea de șanse, HIV/SIDA, sănătate și siguranță, mediu și calitate.Tot în același an, compania a publicat primul raport GRI în industria băuturilor nealcoolice.

- 2005, Coca Cola HBC își deschide prima unitate de termoficare în Ungaria

- 2006 : achiziționează firma de sucuri, Fresh & CO în Serbia, compania de băuturi și lactate, Lanitis în Cipru și compania de apă minerală, Fonti del Vulture în Italia, astfel lansează etichetarea nutrițională pe front-pack în companiile europene

- 2007 : deschiderea unei fabrici de reciclare numindu-se PET-to-PET din Europa

- 2008 : achiziționarea operațiunilor de imbuteliere Coca Cola din Italia de Sud

- 2009 : deschiderea unei centrale termice și combinate din România

- 2011 : finalizarea construcției stațiilor de tratare a apelor reziduale.Tot în acest an compania Cca Cola HBC s-a bucurat de 125 de ani de revigorare a lumii prin băutura sa.

- 2012 : Coca Cola HBC se află printre primele companii de alimentație și băuturi conform Grupului FTSE, pe baza criteriilor de mediu, sociale și de guvernanță

- 2013 : compania este listată pe primul loc în Europa și al doilea printre companiile de băuturi

Misiunea companiei Coca Cola HBC din punctul meu de vedere este unul foarte simplu atât pentru companie, cât și pentru consumatori, deoarece au la baza factori esențiali, cum ar fi revigorarea consumatorilor, punerea în prim plan relația cu aceștia, răsplata acestora prin diversificarea băuturilor răcoritoare și publicarea promoțiilor.

Scopul este unul atât pentru bucuria companiei,cât și pentru consumatorii de pretutindeni și nu numai, inspirația pentru un viitor mai bun, răspândirea fericirii cu ajutorul proiectelor în care compania este implicată și unirea între oameni.

Viziunea lor este acela de a deveni liderul necontestat pe toate piețele pe care activează, acest lucru fiind spus, pot adăuga că ceea ce ii dă startul acestei viziuni sunt valorile pe care și le-au implementat, acestea fiind autenticitatea, excelența, învățarea continuă, grija pentru oameni, unitatea și succesul împărtășit cu clienții.

Prezentarea pieței Coca Cola HBC

Compania este una dintre cele mai mari îmbuteliatoare de băuturi nealcoolice din Europa, care activează în 28 de țări pe trei continente având o amprentă semnificativă, dar echilibrată, oferind expunere atât pe piețele mature, cât și pe piețele emergente, astfel încât compania să fie încontinuare inovatoare și deschisă numeroaselor nevoi și condiții ale pieței.

Putem să mai spunem că, Coca Cola este una dintre primele multinaționale care a investit în România,intrând pe piața locala în 1991. În prezent, Coca Cola HBC are în România peste 1 600 de angajați și deține 3 fabrici : la Ploieșt, Timișoara și Dorna.

Compania îmbuteliază o gama largă de produse din portofoliul Coca Cola, cum ar fi :

- Băuturi răcoritoare carbogazoase ( Coca Cola, Fanta, Sprite, Schweppes )

- Băuturi răcoritoare necarbogazoase ( Cappy și Cappy Pulpy )

- Nectaruri ( Cppy Nectar )

- Ceaiuri ( Nestea )

- Apă ( Dorna, Dorna-Izvorul Alb, Poiana Negri )

- Băuturi energizante ( Burn )

Coca Cola HBC administrează prin gruparea unor piețe în trei segmente: piețe emergente, în curs de dezvoltare și stabilite, acestea bazându-se pe o gamă largă de criterii.

Mai jos vom enumera segmentele de piață și unde se află:

- Piețe stabilite: Austria, Cipru, Grecia, Italia, Irlanda de Nord, Republica Irlanda și Elveția

- Piețe dezvoltate: Croația, Republica Cehă, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia și Slovenia

- Piețe emergente: Armenia, Belarus, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, Moldova, Muntenegru, Nigeria, România, Federația Rusă, Serbia și Ucraina

Fisiere in arhiva (1):

  • Coca Cola.docx

Bibliografie

http://www.responsabilitatesociala.ro/companii/coca-cola-hbc-romania.html
http://www.responsabilitatesociala.ro/editoriale/analiza-raportul-de-csr-al-coca-cola-hbc-romania-pe-2011.html
https://www.csrmedia.ro/csr-brand-coca-cola-hbc/
http://www.thetrends.ro/2017/06/16/csr-index-coca-cola-hbc-cea-mai-responsabila-companie-din-romania/
https://coca-colahellenic.com/en/brands/the-brands-we-sell/brands-overview/
https://www.slideshare.net/responsabilitate_sociala/raportul-de-csr-al-cocacola-hbc-romania