Copiii cu Autism

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Copiii cu Autism.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 11 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Filosofie

Extras din document

I. DATE DE IDENTIFICARE A COPILULUI

NUME / PRENUME C.F.

SEX M

VÂRSTA 10 ani

NAŢIONALITATE română

RELIGIE creştin-ortodox

II. PREZENTAREA PROBLEMEI

Soţii C.V şi M.I întreţin o relaţie de tip uniune consensuală, care durează de 21 ani. Familia are domiciliul stabil în comuna P din judeţul Vaslui. În urma relaţiei dintre cei doi părinţi au rezultat 3 copii. Primul copil este C.G. născut în 1991, la o diferenţă de 6 ani a venit şi cel de-al doilea copil C.V. , iar cel de-al treilea copil este C.F. născut în 2001. C.F. a fost diagnosticat la naştere cu ditrofie ,fiind internat până la vârsta de 4 ani în Leagănul Vaslui. Părinţii nu deţin nici un loc de munca.

Familia locuieşte într-un imobil format din 2 camere, mobilat modest.

Părinţii nu deţin nici un loc de munca.Veniturile familiei sunt realizate din ajutorul social şi din munca ocazională a acestora. Familia nu deţine în proprietate terenuri agricole. C.F. locuieşte în timpul anului şcolar la internatul şcolii, iar în vacanţe merge în familie.

III. MOTIVUL INSTITUŢIONALIZĂRII

Motivele care au determinat înscrierea copilului la Şcoala Specială au fost determinate de eşecurile şcolare repetate, a mediului familial marcat de carenţe educative, precum şi datorită diagnosticului pe care copilul l-a primit de „întârziere în dezvoltarea psihică”. Copilul a fost instituţionalizat deoarece mediul în care locuia nu-i permitea îngrijirea medicală de care avea nevoie. Până la vârsta de 4 ani copilul a fost internat în Leagănul Vaslui, după care a făcut proba şcolii de masă la Şcoala gen. P., în să copilul nu a făcut faţă programei şcolare de masă. Conform certificatului a fost înscris la Şcoala Specială Aurora cu clasele I-VIII, Vaslui.

IV. DATE PSIHO-MEDICALE

Copilul C.F. a fost diagnosticat la naştere cu distrofie , punându-i-se diagnosticul de deficienţă mintală moderată, IQ fiind de 55. Copilul a inregistrat rezultate slabe la abilitate manuală, plastică, şi educaţie psihomotrică. Acesta este violent, irascibil şi impulsiv, iar din punct de vedere afectiv-emoţional prezintă labilitate, indiferenţă şi melancolie.

V. DATE DESPRE FAMILIA COPILULUI

MAMA

NUME / PRENUME M.I

SEX F

VÂRSTA 50 ani

RELIGIA creştin-ortodox

OCUPAŢIA casnică

EDUCAŢIA 1 clasă

STATUT MARITAL uniune consensuală

STARE DE SĂNĂTATE a fost diagnosticată cu „ambliopie”

TATA

NUME / PRENUME C.V

SEX M

VĂRSTA 55 ani

RELIGIA creştin-ortodox

OCUPAŢIA munceşte cu ziua

EDUCAŢIA 1 clasă

STATUT MARITAL uniune consensuală

STARE DE SĂNĂTATE bună

FRATE

NUME / PRENUME C.G.

SEX M

VÂRSTA 20 ani

RELIGIA creştin-ortodox

OCUPAŢIA -

EDUCAŢIA 5 clase

STAREA DE SĂNĂTATE bună

FRATE

NUME / PRENUME C.V.

SEX M

VÂRSTA 14 ani

RELIGIA creştin-ortodox

OCUPAŢIA lucrează în oraşul F

EDUCAŢIA 7 clase

STAREA DE SĂNĂTATE bună

Fisiere in arhiva (1):

  • Copiii cu Autism.doc