Existenta Tragica. Incercare De Sinteza Filosofica

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Existenta Tragica. Incercare De Sinteza Filosofica.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 13 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 2 puncte.

Domeniu: Filosofie

Extras din document

Lucrarea cu acest titlu a aparut la Fundatia pentru literatura si arta ,,Regele Carol II", Bucuresti, 1934. Editia definitiva a autorului, a aparut la Editura pentru literatura universala, Bucuresti, 1968.

In paragraful de debut intitulat ,,Introducere la o filosofie neconfortabila", autorul mentioneaza ca notiunea de ,,sinteza" nu este identica pentru el cu cea de ,,complex" sau cu cea de ,,definitiv". ,,Orice sinteza este, se stie, fatal provizorie si fatal partiala". Valoarea intrinseca a unei ,,sinteze filosofice" nu e data ,,nici de cantitatea elementelor utilizate..., nici chiar de calitatea lor, ci de perspectiva spirituala generala pe care o deschide; de calitatea rezonantei sufletesti pe care o trezeste si de gradul de profunzime al stratului de constiinta, unde aceasta rezonanta se produce".

Existenta magica este alcatuita din doua parti, cantitativ asimetrice, distribuite in trei si, respectiv, un capitol fiecare. Partea I intitulata ,,Experienta obiectiva" se constituie din urmatoarele capitole: ,,Ideea cunoasterii integrale". ,,Mitul rationalitatii integrale"; ,,Natura si civilizatie", in timp ce cea de-a doua parte ,,Atitudinea metafizica" este compusa din capitolul sintetic ,,Existenta tragica".

Fisiere in arhiva (1):

  • Existenta Tragica. Incercare De Sinteza Filosofica.doc