Friedrich Nietzsche

Imagine preview
(8/10 din 9 voturi)

Acest referat descrie Friedrich Nietzsche.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 3 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Filosofie

Extras din document

Friedrich Nietzsche s-a nascut la Rocken în 15 X. 1844. Dupa moartea tatalui, a pastorului Nietszche, familia se muta la Naumburg, unde Friedrich îsi face studiile liceale pentru a le completa apoi la „Schulpforta", scoala vestita pentru modul adâncit în care se studiau umanitatile clasice. Nietzsche face apoi studii stralucite de filologie clasica la universitatile din Bonn si Leipzig. Ritschl, profesorul sau, încântat de stiinta elevului, îl recomanda universitatii din Basel pentru o catedra. La 25 ani Nietzsche este profesor de filologie greaca la Basel, unde va profesa timp de 10 ani. Sanatatea lui subreda îl sileste sa-si ceara concedii numeroase si apoi sa plece de la catedra; la 35 de ani el îsi începe viata lui de scriitor ratacitor, cautând o clima mai prielnica, iarna în Italia, la Nisa, Genua, Turin, vara în Elvetia, în Engadine, la Sils-Maria.

Timpul petrecut la Basel este si timpul admiratiei lui pentru Schopenhauer si Wagner. Prin Schopenhauer el îsi facuse, în universitate, initierea lui în filosofic.

Fisiere in arhiva (1):

  • Friedrich Nietzsche.doc