Viata lui Aristotel

Imagine preview
(8/10 din 7 voturi)

Acest referat descrie Viata lui Aristotel.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 5 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domenii: Filosofie, Logica

Extras din document

Unul dintre cei mai mari filozofi care au existat , Aristotel , s-a nascut in orasul Stagira din peninsula Chalcis , in anul 384 i. Hr. .

Tatal sau , medicul Nicomah , venise impreuna cu familia sa in Chalcis , din Mesenia , in secolul VIII sau VII i. Hr. . Nicomah nu era doar un simplu medic , ci un om cu carte , care a scris chiar doua lucrari literare .

Evident , viitorul micului Aristotel a fost influentat si de tatal sau , care l-a initiat in arta medicala , fiind , desigur, deosebit de destoinic , de vreme ce a fost medic regal la curtea macedoneana .

Mama sa , Phaetis , era din Stagira , lucru ce a fost demonstrat si prin retragerea lui Aristotel , cand a fost incoltit de dusmanii sai politici , pe o proprietate din Stagira , mostenire materna .

Desi Stagira , orasul natal al lui Aristotel , era pe granita cu regatul mecedonean , el nu a fost ’’semigrec’’ asa cum au crezut o vreme unii autori.

Aristotel , pleaca din Stagira la varsta de 17 ani , pana atunci fiind sub instruirea tatalui sau si la curtea regala (pana la 15 ani) si sub directa indrumare

a lui Proxenos , dupa pilda parintilor sai .

La 18 ani Aristotel soseste la vestita Academie ateniana unde l-a avut ca profesor pe Platon . Spre surprinderea lui , afla ca acesta a fugit din cetate ca sa scape de supararea tiranului Denys cel Tanar .

Fisiere in arhiva (1):

  • Viata lui Aristotel.doc