Analiza economico-financiară - SNCFR Marfă

Referat
7.7/10 (3 voturi)
Domeniu: Finanțe
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 2160
Mărime: 50.09KB (arhivat)
Publicat de: Ianis Pop
Puncte necesare: 5
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Vasile Robu

Extras din referat

Prezentarea generala a societatii

Societatea Nationala de Transport Feroviar de Marfa, "CFR Marfa"-SA a fost infiintata la 1 Octombrie 1998, dupa reorganizarea prin diviziune a Societatii Nationale a Cailor Ferate Romane si are statut de societate comerciala pe actiuni.

CFR Marfa este o companie, persoana juridica romana, ce isi desfasoara activitatea in domeniul serviciilor si are ca principal obiect de activitate transportul public de marfa si bunuri pe calea ferata, in trafic intern si international. Astfel:

- utilizeaza infrastructura Cailor Ferate ca unic operator national de marfa;

- este proprietarul patrimoniului, poseda autonomie in administrarea bunurilor sale si beneficiaza de rezultatele activitatii sale.

CFR Marfa este condusa de 11 manageri ce constitue Consiliul de Administratie, din care unul este un specialist apartinind Ministerului de Finante. Acesti manageri sunt alesi de Adunarea Generala a Actionarilor pe o perioada de 4 ani. Conducerea CFR Marfa este asigurata de Directorul General care este si Presedintele Consiliului de Administratie. CFR Marfa poate fi privatizata, iar in concordanta cu legea, Statul Roman are posibilitatea sa pastreze majoritatea actiunilor.

CFR Marfa are aproximativ 19000 de angajati in structurile sale organizatorice, poseda un parc de 987 locomotive (electrice, Diesel-electrice si Diesel- hidraulice), un parc de aproximativ 55000 de vagoane structurate pe 23 de serii diferite si este dotata cu doua ferryboat-uri avind un deplasament de 12000 tdw fiecare.

Analiza structurii Contului de profit si pierdere

In perioada analizata, ponderea veniturilor de exploatare scade de la 98,5% la 96,16% ceea ce reprezinta o usoara diminuare a activitatii de exploatare in ponderea activitatilor intreprinderii, in favoarea unor operatiuni din zona financiara care au generat venituri financiare suplimentare crescind si ponderea acestora in veniturile totale cu 2,34 puncte procentuale.

Preview document

Analiza economico-financiară - SNCFR Marfă - Pagina 1
Analiza economico-financiară - SNCFR Marfă - Pagina 2
Analiza economico-financiară - SNCFR Marfă - Pagina 3
Analiza economico-financiară - SNCFR Marfă - Pagina 4
Analiza economico-financiară - SNCFR Marfă - Pagina 5
Analiza economico-financiară - SNCFR Marfă - Pagina 6
Analiza economico-financiară - SNCFR Marfă - Pagina 7
Analiza economico-financiară - SNCFR Marfă - Pagina 8
Analiza economico-financiară - SNCFR Marfă - Pagina 9
Analiza economico-financiară - SNCFR Marfă - Pagina 10
Analiza economico-financiară - SNCFR Marfă - Pagina 11
Analiza economico-financiară - SNCFR Marfă - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Analiza Economico-financiara SNCFR Marfa.doc

Alții au mai descărcat și

Politici și Practici Fiscale

I. Utilizarea impozitului ca instrument Cea mai mare parte a resurselor publice sunt prelevari obligatorii si de aceea se impune definirea...

Analiza Impozitului pe Profit

Propuneri privind cotele de impozit pe profit Nu se pot încheia aceste scurte consideratii asupra cotei de impunere, fara a fi exprimata opinia...

Moneda în România

Infiintarea bancii nationale a romaniei (1880) Banca Nationala a Romaniei este prima institutie de emisiune a statului roman independent....

Ai nevoie de altceva?