Codul de etică al companiei L'Oreal

Referat
8/10 (2 voturi)
Domeniu: Finanțe
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 5 în total
Cuvinte : 1869
Mărime: 24.74KB (arhivat)
Publicat de: Bianca V.
Puncte necesare: 6
ETICA an 2 (Fabbv - ASE)

Extras din referat

“Misiunea companiei L’Oreal este să ajute bărbații și femeile din întreaga lume să conștientizeze această aspirație și să își exprime personalitatea la maxim. Acestea sunt lucrurile care dau sens și valoare activității noastre și vieții active a angajaților companiei. Modul de lucru al firmei nu înlocuiește niciuna din politicile existente iar obiectivul acestui cod este să ofere un cadru pentru aceste politici pentru a facilita înțelegerea rațiunii fundamentale care se ascunde în spatele lor. Codul de etică al firmei oferă îndrumări utile și practice cu privire la anumite dileme întâmpinate atât de angajatori, angajați cât și de client.”

Codul etic al companiei L’Oreal cuprinde valori, principii si norme morale adecvate și clar formulate pentru domeniul de activitate. Ținta companiei este perfecțiunea, iar întreaga firmă se află într-o continuă întrecere cu ea însăși și metodele acesteia. Valorile de bază constau în onestitate și claritate: publicitatea adresată consumatorilor se bazează pe date științifice și fapte dovedite. Se angajează în construirea unor relații trainice cu clienții și furnizorii lor, bazate pe încredere și avantaj reciproc. Respectul fata de oameni este o altă valoare morală ce duce la o bună funcționare a firmei. Desfășurarea activității în mod deschis și respectuos conduce la cultivarea în continuare a loialității, încrederii și solidarității. Se încurajeaza lucrul în echipă, iar atât succesele cât și eșecurile vor fi asumate în comun. Activitatea companiei se sprijină pe integritate: respectarea legilor țărilor în care acționează și aderarea la cele mai bune practici de conducere corporatistă. O altă valoare morală importantă ce asigură funcționarea eficientă a firmei este valorea acționarială prin care se protejează și în acelasi timp se utilizează activele companiei.

Câteva dintre principiile amintite în codul de etică a companiei L’oreal sunt: atenția impactului asupra mediului înconjurător, inclusiv asupra biodiversității, urmărind constant reducerea acestuia: hotărârea de a nu compromite viitorul pentru siguranța prezentului. Aducerea unei contribuții pozitive în țările și comunitățile în care sunt prezenți și respectă cultura și sensibilitățile locale. Sunt angajați în direcția respectării drepturilor omului. Doresc să contribuie la combaterea exploatării prin muncă a copiilor și a muncii forțate. Doresc, de asemenea, să oprească testarea pe animale în industria îngrijirii personale, contribuind la dezvoltarea și acceptarea unor metode alternative. Căută în mod activ și privilegiază partenerii de afaceri care la rândul lor le împărtășesc valorile și angajamentele morale. Se urmarește menținerea celor mai înalte standarde în contabilitate și raportare și sprijinirea luptei împotriva corupției.

În codul de etică al companiei L’Oreal, normele morale sunt organizate în funcție de categoriile de stakeholderi vizate. Așadar, în calitate de afacere sunt urmărite și respectate următoarele reguli:

- Fiecare persoană implicată în dezvoltarea, producerea, marketingul, distribuirea și vânzarea produselor noastre trebuie să respecte toate cerințele legale și de reglementare cu privire la dezvoltarea și etichetarea produselor.

-Asigurarea celor mai înalte standarde de igienă și controale stricte în fiecare etapă din procesul de producție.

- Raportarea tuturor reacțiilor adverse apărute la consumatori către Departamentul de Supraveghere Post-comercializare .

- Este interzisă efectuarea vânzărilor, transferurilor sau a lichidărilor de bunuri L’Oréal fără autorizație corespunzătoare și confirmare prin acte .

- Evitarea utilizării inadecvate a sistemelor de calculatoare, a conturilor de e-mail ale corporației și a internetului.

-Este interzisă divulgarea informațiilor confidențiale către terți din afara L’Oréal (inclusiv membrii familiilor angajaților).

- Păstrarea în siguranță a evidențelor confidențiale ale clienților și furnizorilor, atât în format scris cât și electronic.

În cadrul companiei există anumite norme pentru a evita mituirea și de asemenea, pentru a evita cauzarea unor conflicte de interese din cauza unor schimburi de cadouri sau a unor activități de divertisment. Astfel se așteaptă :

-Să nu se accepte cadouri sau activități de divertismnet din partea unui furnizor, în afară de cazul în care acestea au o valoare simbolică.

-Să nu se ofere și să nu se accepte niciodată cadouri în bani.

-Să se informeze imediat conducerea despre toate cadourile sau invitațiile primite.

- Să nu se efectueze, să nu se ofere sau să se promită bani sau servicii (inclusiv cadouri și activități de divertisment) personalului guvernamental, altor funcționari sau celor care îi influențează.

Preview document

Codul de etică al companiei L'Oreal - Pagina 1
Codul de etică al companiei L'Oreal - Pagina 2
Codul de etică al companiei L'Oreal - Pagina 3
Codul de etică al companiei L'Oreal - Pagina 4
Codul de etică al companiei L'Oreal - Pagina 5

Conținut arhivă zip

  • Codul de etica al companiei L'Oreal.docx

Alții au mai descărcat și

Politici și Practici Fiscale

I. Utilizarea impozitului ca instrument Cea mai mare parte a resurselor publice sunt prelevari obligatorii si de aceea se impune definirea...

Analiza Impozitului pe Profit

Propuneri privind cotele de impozit pe profit Nu se pot încheia aceste scurte consideratii asupra cotei de impunere, fara a fi exprimata opinia...

Moneda în România

Infiintarea bancii nationale a romaniei (1880) Banca Nationala a Romaniei este prima institutie de emisiune a statului roman independent....

Te-ar putea interesa și

Studii de caz Funcția socială a marketinului

1. Studiu de caz: Body - Shop Compania Body Shop a fost înființată de către Anita Roddick, care a intuit dorința consumatorilor de a avea la...

Ai nevoie de altceva?