Descrierea băncii Mizuho

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Finanțe
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 1503
Mărime: 78.26KB (arhivat)
Publicat de: Diana G.
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Carausu

Extras din referat

SCURT ISTORIC

Mizuho își are bazele în trei dintre cele mai vechi bănci din Japonia: Dai-Ichi Bank (Dai-Ichi Kangyo Bank), Yasuda Bank (Fuji Bank) și Banca Industrială a Japoniei. Începând cu 1873, aceste instituții financiare au contribuit la construirea și reconstrucția Japoniei în perioada epocii moderne și postbelice, și au pus bazele conducerii financiare a Japoniei în secolul XXI. Mizuho moștenește spiritul conducătorilor celor trei bănci - trei bancheri japonezi cheie care au jucat un rol esențial în dezvoltarea industriei financiare japoneze: Eiichi Shibusawa, Zenjiro Yasuda și Sohei Nakayama. Acești oameni au susținut o abordare responsabilă din punct de vedere social față de serviciile financiare, care continuă să facă din Mizuho una dintre cele mai importante instituții financiare din lume.

În 2002, Dai-Ichi Kangyo Bank, Fuji Bank și Banca Industrială a Japoniei au fuzionat pentru a forma Grupul financiar Mizuho. De atunci, Mizuho a dezvoltat o rețea vastă în Asia și în restul lumii, bazându-se pe valori precum: clientul-pe primul loc, spiritul inovativ, spiritul de echipă, viteza și pasiunea.

În japoneză, mizuho înseamnă "o recoltă proaspătă de orez", iar numele acesta exprimă angajamentul continuu de a oferi produse și servicii financiare valoroase tuturor clienților din întreaga lume.

DIVIZII ȘI ORGANIZARE

1. Mizuho Bank

Este banca globală lider, cu una dintre cele mai mari baze de clienți din Japonia și o rețea globală de centre financiare și de afaceri. Mizuho Bank oferă produse și servicii financiare pentru o gamă largă de clienți, inclusiv persoane fizice, întreprinderi mici și mijlocii, corporații mari, instituții financiare și entități din sectorul public. Clădirea biroului său central este situată în districtul Otemachi din Chiyoda, Tokyo.

Mizuho Bank are peste 505 sucursale și birouri în Japonia și în alte treizeci și șase de țări și regiuni și este singura bancă care are sucursale în fiecare prefectură din Japonia. Aceasta oferă următoarele servicii: conturi curente, carduri de numerar pentru utilizarea numai în Japonia, carduri internaționale de numerar, transferuri internaționale de bani, carduri de credit, conturi de economii, credite, Internet Banking.

2. Mizuho Trust & Banking

Principalele servicii oferite se referă la custodie și administrare, gestionarea activelor și scheme de pensii.

Mizuho Trust & Banking se ocupă cu operațiuni complexe de custodie și operațiuni administrative legate de gestionarea activelor, în primul rând pentru fonduri de investiții specifice (fonduri de tip tokkin) și trusturi pecuniare, altele decât trusturile bancare, precum și trusturi de investiții.

Mizuho oferă servicii și pachete de produse necesare pentru schemele de pensii corporative, care variază de la proiectarea planului de pensii corporative și de la gestionarea titularilor de polițe de pensie și a beneficiarilor la gestionarea și păstrarea activelor.

3. Mizuho Securities

Mizuho Securities este o companie japoneză de investiții în valori mobiliare, filială a Mizuho Bank. Societatea comercializează acțiuni, obligațiuni, trusturi de investiții și produse de asigurare, precum și servicii financiare și diverse produse financiare, cum ar fi acțiuni străine, obligațiuni în valută, obligațiuni structurate și instrumente derivate. Oferă, de asemenea, produse și servicii de investiții bancare, care includ subscrieri de acțiuni și obligațiuni, sprijin pentru oferta de acțiuni, suport IPO, consultanță în fuziuni și achiziții și finanțare structurată

4. Trust & Custody Services Bank Ltd.

Principalele servicii oferite sunt:

A. Servicii de administrare a activelor: servicii de încredere, servicii de custodie internă, servicii de custodie în străinătate, modele de outsourcing pentru servicii complete de management al valorilor mobiliare, servicii de administrare a activelor pentru pensii de contribuții determinate, servicii Master Trust (Servicii Master Master Trust).

B. Alte servicii: servicii de creditare a valorilor mobiliare, servicii de administrare pentru operațiunile de middle and back office ale societăților de administrare a activelor.

5. Asset Management One Co. Ltd.

Asset Management One Co., Ltd. operează ca filială a Mizuho Financial Group, Inc. Firma se ocupă de planurile de pensii și de împărțire a profitului, companii de investiții, entități guvernamentale de stat sau municipale, persoane fizice, instituții bancare sau de creditare, organizații caritabile, alți consilieri de investiții, companii de asigurări, corporații, investitori instituționali, fonduri de pensii, , clienți cu anuitate variabilă și clienți de pensii DC. Administrează portofolii separate de capitaluri proprii și portofolii cu venit fix. De asemenea, firma lansează și administrează capitaluri proprii, venituri fixe și fonduri mutuale echilibrate pentru clienții săi. El investește pe piețele de capital public și pe piețele cu venit fix pe tot globul, cu accent pe Japonia.

Bibliografie

https://en.wikipedia.org/wiki/Mizuho_Bank

https://www.mizuho-tb.co.jp/english/services/index.html

https://www.bloomberg.com/research/stocks/private/snapshot.asp?privcapId=5831927

http://www.tcsb.co.jp/english/corporate_information.php

https://www.bloomberg.com/research/stocks/private/snapshot.asp?privcapId=5686337

https://www.mizuho-ri.co.jp/english/index.html

https://www.bloomberg.com/research/stocks/private/snapshot.asp?privcapId=5503740

https://www.mizuhoamericas.com/who-we-are

Preview document

Descrierea băncii Mizuho - Pagina 1
Descrierea băncii Mizuho - Pagina 2
Descrierea băncii Mizuho - Pagina 3
Descrierea băncii Mizuho - Pagina 4
Descrierea băncii Mizuho - Pagina 5
Descrierea băncii Mizuho - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Descrierea bancii Mizuho.docx

Te-ar putea interesa și

Sistemul Bancar al Japoniei

CAPITOLUL 1 Descrierea sistemului bancar din Japonia 1.1 ISTORIC Apariţia primelor bănci în Japonia datează din secolul XVII, find cauza...

Sistemul Bancar din Japonia

Capitolul 1 : Prezentare generală Descrierea sistemului bancar japonez 1.1. Origini Activitatea bancară din Japonia sa conturat în special după...

Ai nevoie de altceva?