Finanțarea unei firme - SC AM Clean SRL

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Finanțe
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 2367
Mărime: 20.04KB (arhivat)
Publicat de: Ovidiu Petrache
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Roxana Davidescu
Universitatea “Dimitrie Cantemir” Facultatea de Management Comercial si Turistic

Extras din referat

Rezumat introductiv

SC “AM Clean“ SRL isi propune sa ofere studentilor servicii de spalatorie rapida, de calitate si la preturi studentesti.

Consumatorii potentiali ai serviciului de spalatorie rapida sunt toti cei care doresc sa aiba haine curate cu minimul de effort, timp si bani din partea lor. Firma “AM Clean“ poate oferi servicii pentru inceput numai pe piata Iasului printr-un singur centru ce se afla in complexul studentesc “Tudor Vladimirescu”.

Serviciul este destinat studentilor, familiilor studentesti, precum si familiilor cu un program foarte incarcat.

Dezvoltarea rapida a societatii, dinamica activitatilor studentesti este un cadru propice pentru infiintarea, practicarea si dezvoltarea acestui tip nou de serviciu din Iasi.

Interesele si activitatea studentului modern nu implica in prezent o serie de actiuni mai putin importante, printre care, spalatul fiind o adevarata problema la care noi oferim solutia, spalatoria “AM Clean“.

Serviciile de spalatorie au avut si vor avea intodeauna o piata foarte favorabila, dovada multitudinea unitatilor de profil din tara si din strainatate. Un studiu de piata efectuat de firma “Clean&Clean“ a relevat faptul ca cel mai mare obstacol in calea apelarii la acest tip de servicii il constituie lipsa de transparenta a preturilor, ceea ce nu este relevant in cazul nostru, deoarece preturile fixate de noi sunt cele mai mici de pe piata.

Firma noastra si propune sa ofere 18 ore din 24 serviciile pentru satisfacerea clientilor in ceea ce priveste spalarea rapida, in conditii igienice deosebite si la preturi accesibile. Serviciul se afla in momentul de fata in stadiul de idee.

Obiectivul firmei este sa vina in intampinarea unei nevoi reale a studentilor din campus si sa ofere solutia (pentru o astfel de nevoie), prin deservirea la timp si in cel mai scurt timp(2 ore). Acest serviciu include pe de o parte colectarea comenzilor de catre personalul firmei, a rufelor din fiecare camin, cu specificarea “incarcaturii“ fiecarui pachet. Va exista o chitanta si un bon pentru fiecare pachet la preluarea de catre personal si in acelasi timp la livrarea pachetului se va intocmi o fisa de primire.

Pe de alta parte comenzile se pot aduce personal si se pot spala personal de catre clienti sub supravegherea personalului.

Plata se efectueaza in avans persoanei care preia comanda.

La cererea clientului firma poate oferi servicii rapide, pana la 2 ore, la un pret diferentiat (adaos 30%).

Printre motivele, identificate de noi, pentru care clientii ar apela la serviciile firmei noastre se numara :

Plasamentul firmei in campus;

Comoditate;

Economisirea timpului;

Pret mic;

Conditii igienice foarte bune;

Rapiditate : onorarea comenzii de la 2 la 24 de ore ;

Calitatea serviciilor ;

Amabilitatea personalului ;.

Referitor la parerile catorva consumatori putem aminti o parrte din remarcile lor :

• “ e o idee buna, dar greu de realizat din cauza lipsei banilor“;

• alti consumatori doresc deschiderea acestei firme cat mai rapid, agreand aceasta idee ;

• unii au aratat oarecare retinere fata de ideea noastra, altii fiind entuziasmati, dorind sa devina cat mai curand clientii nostri fideli.

Capitolul 1.

Analiza pietei

1.1. Identificarea pietei

Consumatorii potentiali ai serviciului de spalatorie rapida sunt toti cei care doresc sa aiba haine curate cu minimul de efort, timp si bani din partea lor. SC “AM Clean“ SRL poate oferi servicii pentru inceput numai pe piata Iasului printr-un singur centru ce se afla In complexul studentesc "Tudor Vladimirescu".

Serviciul este destinat studentilor, familiilor studentesti, precum si familiilor cu un program foarte Incarcat.

1.2 Caracterizarea pietei

Pe piata ieseana serviciile de spalatorie rapida in forma oferita de noi, nu are concurenta directa. Potentialul efectiv al pietei este relativ mic (pentru ca) din cauza mentalitatii, a pietei si a nesigurantei in ceea ce priveste serviciul nou aparut, dar are sanse reale de crestere. Aceste sanse se bazeaza in primul rand pe calitatea serviciilor oferite si pe pretul foarte mic practicat de firma.

Avand in vedere ca timpul este foarte pretios pentru fiecare din noi si se preconizeaza o viata mult mai alerta, mai agitata, solutia oferita la aceasta problema este spalatoria rapida.

1.3 Segmentarea pietei

In ceea ce priveste segmentarea pietei Iesene, avem in vedere variabile cum ar fi: ocupatia, varsta, venitul mediu lunar. Se poate apela la segmentarea cu doua variabile, varsta si venitul, ca fiind forma principala de segmentare, dar se poate recurge si la segmentarea pe stilul de viata si cea comportamentala si atitudinala.

Determinarea cotei de piata.

Conform datelor prezentate anterior din totalul consumatorilor acestui serviciu ( 40% ), 30% reprezinta clientii nostri, astfel:

Cota de piata = (30 I 40) * 100% = 75%

1.4 Piata tinta

Conform statisticilor oficiale Ia zi, in Iasi sunt in jur de 60.000 de studenti, dintre care 25.000 locuiesc in camine, iar peste 50% dintre ei locuiesc in campusul "Tudor Vladimirescu", campus care reprezinta deci piata tinta pe care o vizeaza spalatoria “AM Clean“.

Pe baza datelor din sondajul realizat asupra unui esantion de 100 de studenti, pentru primele luni se preconizeaza ca firma va ocupa 30% din piata tinta, 10% fiind clientii concurentei, iar restul de 60% sunt nonconsumatorii serviciului dat. Totusi exista persoane care ar putea deveni clientii nostri, circa 40%, dupa ce vor afla mai multe informatii si vor avea certitudinea ca serviciul este bun, acestia formand grupul nonconsumatorilor relativi.

Preview document

Finanțarea unei firme - SC AM Clean SRL - Pagina 1
Finanțarea unei firme - SC AM Clean SRL - Pagina 2
Finanțarea unei firme - SC AM Clean SRL - Pagina 3
Finanțarea unei firme - SC AM Clean SRL - Pagina 4
Finanțarea unei firme - SC AM Clean SRL - Pagina 5
Finanțarea unei firme - SC AM Clean SRL - Pagina 6
Finanțarea unei firme - SC AM Clean SRL - Pagina 7
Finanțarea unei firme - SC AM Clean SRL - Pagina 8
Finanțarea unei firme - SC AM Clean SRL - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Finantarea unei Firme - SC AM Clean SRL.doc

Te-ar putea interesa și

Inițierea Unei Afaceri

Contribuţia fiecărui student la realizarea proiectului Nume Precizarea capitolului (-lor) sau subcapitolului (-lor), respectiv descrierea succintă...

Ai nevoie de altceva?