Moneda si Credit

Imagine preview
(9/10 din 8 voturi)

Acest referat descrie Moneda si Credit.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 5 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Finante

Extras din document

Sistemul monetar a evoluat permanent, perfectionarea lui parcurgand cronologic faza formelor primitive a monedelor matalice, apoi cea superioara a biletelor de banca si a cecului, culminand cu faza actuala a monedei electronice. In prezent se manifesta tot mai accentuat tendinta inlaturarii din circulatie a monedei efective, adica a monedei scriptuale care prezinta avantajul unei circulatii mai rapide, fara efort sau risc in manipulare, constituind pentru statele occidentale dezvoltate forma ideala a monedei.

Pana dupa primul razboi mondial, sistemele monetare nationale s-au bazat pe etalonul aur – moneda si au avut urmatoarele caracteristici:

- se stabilea prin lege continutul in aur al unitatii monetare nationale (valorii paritare)

- se determina partile monetare ca raport intre valorile paritare ale monedelor respective

- exista convertibilitatea libera si nelimitata a bancnotelor in monezi de aur, iar aurul circula liber atat pe piata interna, cat si in exterior

In perioada 1900 – 1989, sistemul monetar roman a suportat urmarile celor doua razboaie mondiale, apoi restructurarile impuse de noul regim politic. Incepand cu anul 1990 are loc o necesara reforma a sistemului monetar si a emisiunii monetare, determinata de trecerea economiei romanesti la o economie de piata.

Fisiere in arhiva (1):

  • Moneda si Credit.doc