Nano glass - sticlă lichidă

Referat
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Fizică
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 2327
Mărime: 7.83MB (arhivat)
Publicat de: Victor Nicolae
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Pocaznoi Ion
Universitatea Tehnică din Moldova Catedra Microelectronică și Inginerie Biomedicală

Cuprins

  1. Introducere 3
  2. 1. Testul de rezistență la abraziune mecanică 4
  3. 1.1 Procedura de testare 4
  4. 1.2 Aparatul de testare 4
  5. 1.3 Interpretarea rezultatelor 4
  6. 1.4 Obiectul și domeniul de aplicare 5
  7. 2. Testul unghiului de contact 6
  8. 2.1 Procedura de testare 6
  9. 2.2 Aparatul de testare 6
  10. 2.3 Interpretarea rezultatelor 7
  11. 3. Testarea rezistenței chimice 8
  12. 3.1 Procedura de testare 8
  13. 3.2 Interpretarea rezultatului 8
  14. 4. Testul unghiului de alunecare 9
  15. 4.1 Procedura de testare 9
  16. 4.2 Interpretarea rezultatului 9
  17. 5. Testarea de pregătire a suprafeței 11
  18. 5.1 Obiectivul testului 11
  19. 5.2 Procedura de testare 11
  20. 5.3 Interpretarea rezultatelor 12
  21. 6. Concluzie 13
  22. Bibliografie 14

Extras din referat

Introducere:

Nanotehnologie este un termen colectiv pentru dezvoltările tehnologice la scară nanometrică. În sens larg, nanotehnologia reprezintă orice tehnologie al cărei rezultat finit e de ordin nanometric: particule fine, sinteză chimică, micro litografie avansată, ș.a.m.d. Într-un sens restrâns, nanotehnologia reprezintă orice tehnologie ce se bazează pe abilitatea de a construi structuri complexe respectând specificații la nivel atomic folosindu-se de sinteza mecanică. Structurile nanometrice nu numai că sunt foarte mici, ajungându-se chiar până la scara atomică, dar ele posedă unele proprietăți total deosebite și neașteptate, în comparație cu aceeași substanță luată la nivel macroscopic.

Privită la microscop sticla ea nu este absolut netedă, așa că apa și murdăria se pot lipi foarte ușor de suprafață. Sticla lichidă protejează contra impurităților și depunerilor de calcar. Protejează suprafețele tratate contra poluării repetate – murdăriilor persistente, ca de exemplu, calcar, poluării atmosferice, precum și contra particulelor minuscule de murdărie. Apa murdară nu se mai poate depune în structura-matrice (suprafețe de sticlă). Pelicula este permanentă. Nano sticla are o acțiune de lungă durată, este rezistent la raze UV și la schimbările de temperatură, nu poate fi îndepărtat de apă, mijloace de curățire alcaline sau acide. Productul acesta garantează că sticla își va menține un timp îndelungat claritatea, transparența și curățenia originală. Produsul nu se îngălbenește și este rezistent la uzură. Suprafețele acoperite cu acest lichid pot fi ușor curățite și fac intervalele între curățiri semnificativ mai lungi. Nano sticla este un produs special cu acțiune de lunga durată elaborată special pentru suprafețe de sticlă și ceramică. Produsul acționează ca un deflector de apă și împiedică lipirea corpurilor străine pe suprafețele prelucrate. Nano sticla are efectul de „easy-to-clean” (ușor de curățit). Acest produs formează pe suprafață o peliculă fina permanentă și invizibilă. Datorită efectului „hidrofob”, apa se rostogolește ușor de pe suprafața tratată și ca rezultat se reduce semnificativ poluarea repetată cu murdării, săruri periculoase etc. Aceasta sticlă de fapt este în mare parte dioxid de siliciu (S_i O_2), extras di cuarț – care este cel mai abundent mineral pe suprafața pământului, unde se adaugă apa sau etanol, în rezultat primim un lichid cu proprietăți remarcabile. Cel mai interesant lucru este faptul că nu se folosesc alte particule (aditivi sau rasini), sticla lichidă aplicată pe suprafețe va forma un strat protector la nivel cuantic. Acoperirile obținute sunt de aproximativ 100nm grosime de 500 de ori mai subțiri decât un fir de păr, astfel încât este nevoie de un microscop electronic pentru vizualizare. Stratul de sticlă lichidă este extrem de durabil, flexibil, super neted, respira si este super fobică. Domeniile de utilizare: protejează fațade de sticlă, acoperișuri de sticlă, copertine, ferestre, parbrize auto, grădini de iarnă, separatoare de duș, dușuri, lavoare, căzi de baie, plăci ceramice, panele solare, panele de colectare, oglinzi etc.

1. Testul de rezistență la abraziune mecanică

1.1 Procedura de testare

Substratul tratat este supus abraziunii mecanice prin mișcarea periilor cu țepi, care sunt montate pe un suport metalic. Un număr de cicluri sunt făcute în decursul căror periile se mișcă liniar și orizontal pe suprafață. Apa și soluția de curățat se adaugă automat.

1.2 Aparatul de testare

Aceste mașini, deseori menționate că testele de curățare, abraziune și lavabilitate, sunt proiectate pentru a oferi o metodă accelerată pentru determinarea rezistenței stratului de acoperire a suprafețelor și, de asemenea, pentru a testa performanța amestecului de curățare.

Mașinile asigură condiții controlate cu precizie, repetabilitatea rezultatelor și comparabilitatea proximă a performanței. Mașina de bază are următoarele caracteristici: două perii, burete sau suporturi pentru pernuța abrazivă suspendate de pe construcția portantă pe brațe balansate. Rata de mișcări abrazive e setată la 37±1 cicluri pe minut.

Un cadru dotat cu sistem de fixare cu acțiune rapidă este capabil de a tine mostre de la 10 mm x 135 mm la 320 mm x 470 mm și până la 30 mm grosime. Contorul digital cu cinci cifre, setat din timp, este fixat astfel, încât mașina poate opera fără riscul de a depăși numărul necesar de mișcări.

1.3 Interpretarea rezultatelor

Parametrul determinant este unghiul de contact. Un strat hidrofob pe sticlă cedează când unghiul de contact scade sub 85º. Cea mai buna rezistență la abraziune este atunci când stratul pe sticlă are o mulțime de cicluri de lavabilitate până când unghiul său de contact ajunge la 85º. Prin folosirea acestui test se poate face legătura între un test de laborator și un test în teren. În teren oamenii au de a face cu periuțele de parbriz, nisip, gheață, zăpadă și apă.

Preview document

Nano glass - sticlă lichidă - Pagina 1
Nano glass - sticlă lichidă - Pagina 2
Nano glass - sticlă lichidă - Pagina 3
Nano glass - sticlă lichidă - Pagina 4
Nano glass - sticlă lichidă - Pagina 5
Nano glass - sticlă lichidă - Pagina 6
Nano glass - sticlă lichidă - Pagina 7
Nano glass - sticlă lichidă - Pagina 8
Nano glass - sticlă lichidă - Pagina 9
Nano glass - sticlă lichidă - Pagina 10
Nano glass - sticlă lichidă - Pagina 11
Nano glass - sticlă lichidă - Pagina 12
Nano glass - sticlă lichidă - Pagina 13
Nano glass - sticlă lichidă - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Nano Glass - Sticla Lichida.docx

Alții au mai descărcat și

Influența Condițiilor de Sinteză Asupra Proprietăților Structurale și de Transport în Supraconductorul BI 2223

INTRODUCERE Supraconductibilitatea a fost descoperită în anul 1911 dc către Heike Kammerling Onnes şi din acel moment a fost unul din domeniile...

Sunetul

SUNETUL. Vibratiile corpurilor materiale se propaga prin aer( in general prin orice alt gaz), si ajungand la ureche produc senzatia auditiva pe...

Energia electrică

Introducere: Energia electrica reprezinta capacitatea de actiune a unui sistem fizico-chimic. Energia electrica prezinta o serie de avantaje in...

Termodinamică

Structura discontinuă a substanței Fondatorii concepției atomiste asupra substanței, filozofii greci Leucip (500-440 I.e.n.) și Democrit (460-370...

Ai nevoie de altceva?